Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Rydsgårds AIF Herrlag

Följ

Herrlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Rydsgårds AIF
Fotboll
Herrlag
Träningsmatcher

Match

Rydsgårds AIF

9 - 2
Aggapsvallen, Svedala
1 april 2016
19:00

Lyckå FF

Referat

Referat: Rydsgårds AIF - Lyckå FF

Vinst i genrepet med 9-2!

Det blev en stor vinst över Lyckå FF från Karlskrona som låg på läger i Malmö. Detta lag spelade i Div 4 förra året men trillade ur, fastän dem tillhörde seriefavoriterna. Matchen var flyttad till Svedala och konstgräs då vi inte fick tillgång till vår egen gräsplan i genrepet. Som helhet en bra insats från vår sida då vi fick göra många mål och för vissa var det första struten för året (Månsson, Fabian, Patryk).

Hade vi haft skärpa i alla avsluten så hade det nog blivit några mål till då vi missade många frilägen i både första och andra halvlek. Vi hade många fina kombinationer i vårt anfallsspel som resulterade i fina mål för oss, och där vi ställde om bra från försvarsspel till anfallsspel. Målen vi släpper in är inte okej. Vi tar en straff för att vi inte är på tårna och ligger på rätt sida i försvarsspelet på deras första. På andra målet tappar vi helt markering på en hörna och dem får ostört spela in bollen i målet. Klart man inte är nöjd när vi släpper till så billiga mål när vi verkligen inte behöver det.

Något vi måste fortsätta jobba med är vårt passningsspel och vårt fysiska spel som vi måste bli bättre på, då vi under perioder inte alls är bra med bollen i passning och mottagning. Vi måste också bli tuffare i vårt närkampsspel så vi vinner dem oftare och inte viker ner oss. Tycker att Mattias börjar växa ut till en bra mittback, där han mer börjar ligga rätt i positioner och snackar mycket bättre nu än innan. Andy och Mackan på mitten jobbar på strålande bra och är inte roliga att möta. Tyvärr så gick Mackan och Hampus ut i andra då dem kände av sina baksidor, men jag tror inte det är någon fara för premiären på lördag hemma mot Skånekurd kl. 13.00.

Vi hade till denna match flyttat ut Månsson till höger på mitten och flyttat in Mackan i mitten och det funkade väldigt bra i matchen. Fabian spelade till vänster och var duktig och satte 4 baljor i matchen. Rasse gjorde mål som vanligt och är nu uppe i 9 mål totalt. Till denna match hade vi inte med Henke och Emil som är I Italien med skolan, och det visar vilken bredd vi har och hur svårt det kommer att bli att ta en startplats och även komma med i truppen. Då hade vi även Pontus H på bänken denna dag, och då förstår ni själva att det krävs ett hästjobb och hjärta och visa att man verkligen vill spela för RAIF 2016.

Som helhet en bra insats i genrepet med många mål och målgörare, men vi måste lära oss att hålla fokus i 90 min och inte ge bort något. Passningsspelet och mottagningarna och rörelsen utan boll, måste vi jobba ännu hårdare med så vi inte slarvar så mycket. Försvarspelt är mycket bättre nu då vi jobbar mer som en enhet, och inte för oss själva som vi gjorde i början. Nu har vi tre träningar innan lördag så vi kan förbereda oss så bra som möjligt mot Skånekurd. Vi har endast Henke borta till lördag som skriver högskoleprovet. Till sist hoppas jag att så många som möjligt tar sig ner till IP och stöttar RAIF på lördag.

Till sist ett stort tack till Björk och Fritzsson som byggt klart våra skohyllor och förråd till oss, och Woody och Månsson för Materialet.

//Tommy