Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Rydsgårds AIF Herrlag

Följ

Herrlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Rydsgårds AIF
Fotboll
Herrlag
Träningsmatcher

Match

Rydsgårds AIF

5 - 0
Granhällans IP, konstgräs
12 mars 2015
20:00

Anderslövs BoIK

Referat

Referat: Rydsgårds AIF - Anderslövs BoIK

Rydsgårds AIF 5-0 (2-0) Anderslövs BoIK

Dagens startelva:
MV: Mattias Svensson
VB: Simon Kristensson
MB: Rickard Eklund
MB: Mattias Hansson
HB: Fredrik Ceder
VM: Johannes Wetterberg
CM: Patryk Löfgren
CM: Bogi Einarsson
HM: Hampus Henricsson
COM: Pontus Haraldsson
ANF: Tobias Björk

Avbytare:
Jakob Hoff
Markus Karlsson
Johan Tuvesson

---------

En match mellan ett RAIF som skulle göra sin 2/3 matcher på sex dagar och ett Anderslöv som kom med ett stort självfortoende efter att ha slagit Svedala med 2-1.

Ett RAIF med en tunn trupp med många borta mot ett suget Anderslöv som ville sätta ytterligare ett div. 4 lag på plats. En match som startar i ett högt tempo och två lag som hänger med bra. RAIF lite mer bollägande och ett Anderslöv som fick jaga mycket boll. Anderslöv som för dagen ställde upp med ett lag med många unga spelare mot ett erfaret RAIF. Anderslöv såg stressade ut med boll och slarvade bort många enkla passningar. Efter styva halvtimmen vänder RAIF snabbt och efter en lång cross och ett inspel snett inåt bakåt så var 1-0 ett faktum. En snabb omställning som slutade med att Pontus Haraldsson alltså öppna målskyttet. Strax därefter i ännu en snabb omställning så får Anderslöv en chans men målvakten för dagen Mattias Svensson gör en fin räddning och visar upp sin rutin.
Ett RAIF som fortsätter trycka på och strax innan paus får Hampus Henricsson kliva in i banan och visa upp sin högerfot. Snyggt placerat skott i bortre gavlen och 2-0 var ett faktum.

PAUS

En andra halvek som även den startar i ett högt tempo och två lag som än engång vill spela snabb fotboll men ett Anderslöv som inte riktigt kommer in i tempot och efter en snabb vänding får RAIF en hörna. Denna hörna blir lång men RAIF lyckas få tag i bollen igen och efter ett misslyckat inlägg som istället lobbar målvakten så gör Pontus Harladsson sitt andra mål för kvällen, kanske kvällen snyggaste, och det var 3-0.
Ett Anderslöv som i detta skede kändes som att spelare gav upp lite och gav mer och mer till RAIF som kunde på slutet kontra in både 4-0 i den 74' av Hampus Henricsson och i den 79 matchminuten fick även Johannes Wetterberg kontra in 5-0.


I samband med dagens match startar vi skribetenter på denna sida ett poängsystem där vi kommer dela ut poäng till dem som vi tycker gjorde det bästa jobbet för dagen.

Dagens poäng:

3 Poäng: Bogi Einarsson
För ett oerhört slit och jobb i det osynliga. Ett kille som sliter oavsett resultat och matchbild, kan bli en viktig kugge i lagbygget.

2 Poäng: Rickard Eklund
En styrare som hela tiden styr sina mannar rätt och på ett imponerande sätt snackar laget rätt. Även han kan bli en viktig del i bygget av ett stabilt lag.

1 Poäng: Hampus Henricsson
Hampus har trots sin unga ålder en fruktansvärt vass fot. Även i vissa fall tvåfotad. Detta kan bli ett vasst vapen framåt för RAIF 2015.

//PB