• Gynnsamt läge!

Vi pratar inför matchen om att de finns inget som heter ”vara försiktig, ta de lugnt” utan de finns bara en växel nu, det är den högsta. Vi måste se till ha ”marginal och stor ledning innan Floda kommer in i matchen”! Vi rivstartade matchen och leder efter första perioden med 5-0. Där och då kanske många trodde ”nu är matchen död” men vi vet vad Floda är kapabla till. Och pratade om vara vaksamma på att dom nu kommer gå "all in", och då gäller det att ”släppa in så lite som möjligt” och bara kriga vidare. Period 2 hinner knappt börja förrän Floda får utdelning. På bänken pratar vi om att bomba på mål, Dömstedt gör då en riktig pärla 25 sekunder senare. 6-1 på tavlan. Sedan börjar Floda äga boll mer och mer boll. De lockar oss till situationer på banan, som vi inte är bekväma med. Dock gör Max 7-1, några minuter efter vårt förra mål. Men matchbilden har svängt över till Flodas favvör. Vi som precis gått upp på folk, drabbas av 2 skador (på Rystedt + Jansson). Rockaderna blir för stora i hur vi spelade i första perioden, till hur vi nu måste formera oss. Vi vinner inga dueller och får inte in pressen som tidigare. Floda gör 3 mål på 3 minuter och har fått oss rejält i brygga. I pausen är det stor frustration bland spelarna, vilket är förståeligt. De är unga och ovana vid denna situationen. Man får inte glömma majoriteten knappt spelat seniorbandy. Detta är deras första säsong på seniornivå. Vi nämner dock ”att leda med 7-4 inför sista perioden mot Floda, den tar vi alla dagar i veckan!" Vi skakar av oss frustrationen, gör oss redo att ha ett lugn i spelt och ta över kontrollen av matchen igen. Men, period 3 hinner knappt starta förrän bollen ligger i vårt mål, 7-5 på tavlan. Och Floda får precis den start de hoppats på. På bänken pratar vi om att täta byten, vila mer med boll, så kommer detta lösa sig. Vi för spelet igen, och till slut får vi utdelning genom Sebban. Med drygt 4 minuter kvar gör Floda mål, 8-6. Men vi rider sedan ut stormen. Vinst med 8-6! Efter matchen konstaterar vi följande 5 saker: 1. Vi börjar allt mer se ut som ett seniorlag. 2. Vi vinner numera den typ av matcher som vi tidigare tappat till förlust. 3. Vi har 7 olika målskyttar! 4. Domarna gör en fantastisk match, inte en enda gång hördes någon spelare argumentera mot deras domslut, IMPONERANDE! 5. Floda kan rulla boll, när de vill! Matchens 3 rävar. Demmian: Lugn med bollen, stark i duellerna! Max: Fantastisk defensivt, gör 2 framåt! Gillåker: Rutinen och klippan i detta lag! Född -00... / Choach Z Matchfakta: Pixbo Wallenstam IBF - Floda IBK 8-6 (5-0, 2-4, 1-2) 1-0, Wictor Lundstedt 2-0, Andreas Zimmerblad (Demmian Barasin Andersson) 3-0, Sebastian Jansson (Andreas Zimmerblad) 4-0, Max Ericsson (Samuel Dömstedt) 5-0, Marcus Gillåker 6-1, Samuel Dömstedt (Carl Björklund) 7-1, Max Ericsson 8-5, Sebastian Österman (Wictor Lundstedt) Herrar Div 3 21 mar 2022 0kommentarer
  • "Vi är där"

Vad vore livet utan torsdag i Kungälv? Vi är för en gångs skull endast 13 spelare i truppen, och vi möts av 20 i Kungälv. Upplagt för en rejäl mina…? Men vi pratar inför matchen om vi är precis där vi vill vara, i de gynnsamma läget med utgången av serien precis i våra egna händer. Vi har en skön diskussion om att ”den som tror vi möter 20 spelare ikväll utan få en enda käftsmäll/motgång kan åka hem, och spela ps5 på easy-level”! Dagens match handlar om kriga för Räven, ge och ta utan gnälla. Bara 60 minuter ren och skör kärlek till det man tror på, det man drömmer om och det man representerar! Matchen inleds precis som vi förberet oss på, vi trycker på. Men efter ett helt osannolikt motlägg, som studsar helt i Kungälvs väg, så står det 1-0 efter 1.37. Men det kan knappast undgått någon, hur stor omtanken och kärleken är för mina egna adepter! Men där och då känner jag verkligen att "satan att vi får den käftsmällen på de sättet, det kan jag aldrig förbereda dom på!" (Trodde jag). Dock märker jag ganska fort att killarna skakar av sig starten och inser att man kan ej skydda sig mot allt. 7.16 får vi fullt rättvist ett powerplay, 8.39 kvitterar Zimmerblad. Drygt 4 minuter senare höjer han ”insatsen”, med en galet snyggt backhandmål på halvvolley! 1-2 på tavlan. Vi för spelt resten av perioden, utan få hål på Kungälv som är fler, äldre, större och tyngre. Vi pratar i paus om vi att vi är snabba, men framförallt ruskigt vältränade. Om vi bara kör på, kan ingen stoppa oss! Vi pratar även om de toppar och dalar vi haft under säsongen, om vilken resa vi gjort och gör. Och nu ska vi även få betalt för sliter i somras! Vi bestämmer att första 7 min i andra perioden kommer avgör hela matchen och att det är våra beslut med boll som avgör, inte spelet utan. Vi går ut i andra perioden och för spelet tekniskt, taktiskt men framförallt fysiskt! Vi vinner perioden med 0-3, och inför tredje perioden sår det 1-5 på tavlan, till vår favvör. Inför sista perioden pratar vi bara om hålla alla huvuden kalla, njuta och skörda av det ”gynnsamma läget” vi hamnat i. 5 minuter in i 3:e har vi gjort ytterligare 3 sköna mål. Vi vinner sista perioden med 1-5 och matchen med 3-10! Efter dagens match kan man konstatera följande 5 saker! 1. Vi är starka mentalt! 2. Vi är starka fysiskt! 3. Vi är starka defensivt! 4. Olle är återigen straffräddare och ett monster i mål! 5. Vi är rejält revanschsugna på Floda! Vi är precis där vi vill vara och ska vara, i topp av serien! Matchens 3 rävar: Zimmerblad: 3 mål, blir bara bättre och bättre, viktigare och viktigare! Demmian: Släpper ingen över bron! Pressa och han gör dig! Lundstedt: Kapten, poänggörare, LEDARE! / Choach Z Matchfakta: IBK Kungälv - Pixbo Wallenstam IBF 3-10 (1-2, 0-3, 2-5) 1-1, Andreas Zimmerblad (Sebastian Jansson) 1-2, Andreas Zimmerblad (Max Ericsson) 1-3, Sebastian Jansson (Andreas Zimmerblad) 1-4, Wictor Lundstedt (Noah Borneklint) 1-5, Hampus Nyberg (Noah Borneklint) 1-6, Wictor Lundstedt (Sebastian Österman) 1-7, Andreas Zimmerblad (Demmian Barasin Andersson) 1-8, Sebastian Österman (Wictor Lundstedt) 3-9, Sebastian Jansson 3-10, Sebastian Österman (Noah Borneklint) Herrar Div 3 21 mar 2022 0kommentarer
  • ”Att tuffa till sig”

Inför dagens match hemma mot Ale, pratar vi mycket om det finns ”gynsamma och ogynnsamma lägen”, och vi har sett till hamna i det positivare. Vi vann en tuff holmgång i Torslanda vi tidigare skulle ha förlorat i fredags. Och vi pratar även om vinna dueller och våga spela rejälare i duellspelet. Vi inleder dagens match väldigt piggt, men ibland får man lyfta på hatten. Och det gör vi efter 4:46, då Ales Runerås gör ett helt otroligt vackert mål! Ur dålig vinkel, mellan egna ben och upp i krysset! Här är de enkelt tro att ”nu kommer nerverna, ungdomarna börjar darra nu”. Men knappt 1:40 senare visar Wikström upp att idag är det äntligen dags för islossning! Fint löp i snyggt avslut i slottet! 1-1. Av bara farten, kommer även 2-1 ganska omgående, av Zimmerblad. Vi har bra momentum och bra stäm, men Ale får lite tid vid en situation man tänker ”ofarligt”, men you snooze you looze! 2-2. Sedan är vi inte riktigt på alerten på några minuter, och vipps 2-3 på tavlan. På bänken pratar vi dock om att Ale inte kommer orka med detta tempot, så vi behöver bara fortsätta ”knuffa tills de välter”, och mycket riktigt, drygt minuten senare rinner Borneklint igenom och avslutar distinkt 3-3. Minuten senare sätter Dömstedt vaket 4-3. Trötta motståndare får till slut utvisning, när rävarna fortsätter trumma på. 5-3 sitter snyggt av Rystedt. Så till slut gick alltså proppen ur. Vi går från 2-3 till 7-3 på dryga 5 minuter. Målen är resultatet av hög press, och ett rakt men även fysikalt spel (precis som vi lovat efter förlusten i Surte). Inför andra perioden pratar vi om att vi gärna hade ”gjort 10 mål till”, men verkligheten funkar inte så. Utan vi ska värdesätta det vi har och inte drömma oss bort/underskatta. Istället ska vi gå ut och stänga till det defensivt. Vi pratar om att matchen avgörs de första 7 minuterna i denna perioden, och då gäller det att inte låta Ale få momentum. Vi stretar emot bra, Ale gör ett mål efter drygt 5 minuter och de trycker på allt vad dom orkar. Men när Calle gör 8-4 efter 10:13, känns det som att luften går ur Ale. Andra perioden spelas mest av från bägge lagen, med 9-5 på tavlan när vi går till paus. Inför sista perioden pratar vi om att ”göra det” och inte bara prata om det! Det vi menar är ”inte släppa in mer, och värdera”. Sista perioden kämpar killarna heroiskt för just detta, och perioden slutar 0-0, trots att Ale hade några minuters tryck på oss. Sammanfattningsvis: De syns killarna vuxit i div3-kostymen, man spelar mer cyniskt, mer rakt och moget. De visar även upp en mer fysisk sida. Vi tackar Ale som verkligen kör 60 minuter, inget gnäll, inget fult. Bara kämpaglöd, VACKERT O SE! Matchens 3 rävar. Rystedt: Vinner sina dueller, gör äntligen mål! Gillåker: Ger trygghet i detta unga lag. Lundstedt: Ny kapten, även ny poängkung? Sprutar in poäng just nu! / Coach Z Matchfakta: Pixbo Wallenstam IBF - Ale IBF 9-5 (7-3, 2-2, 0-0) 1-1, Arvid Wikström (Samuel Dömstedt) 2-1, Andreas Zimmerblad (Marcus Gillåker) 3-3, Noah Borneklint 4-3, Samuel Dömstedt (Arvid Wikström) 5-3, Nils Rystedt (Wictor Lundstedt) 6-3, Samuel Dömstedt (Nils Rystedt) 7-3, Wictor Lundstedt (Noah Borneklint) 8-4, Carl Björklund (Andreas Zimmerblad) 9-5, Wictor Lundstedt (Nils Rystedt) Herrar Div 3 15 mar 2022 0kommentarer