• Matchreferat Pixbo - Kungälv Div3

Ikväll var det Kungälv som stod på schemat. Kungälv är ett bra lag som ligger 4 i tabellen inför matchen, senast vi mötte dom på hemmaplan blev det 7-9. Likt de två senaste matcherna där vi stått lågt och gått på kontringar ska vi även göra det denna match. Period ett startar tidigt med att vi släpper in ett mål. Men vi är taggade idag och skakar snabbt av oss det, 3 minuter efter deras gör även vi mål. Perioden står och väger där både lagen har bra chanser. Kungälv vinner perioden med 1-2. Till period pratar vi om lite princip saker i försvaret där vi måste göra det bättre. Offensivt vill vi inte ändra så mycket mer än fler bakskott. Period två startar tidigt med mål från oss. Tyvärr får vi inte det trycket efter målet som vi vill. Kungälv öser på och vinner denna period med 1-3. Period 3 bestämmer vi oss för att vi ska vinna perioden. Vi har gjort en bra match även fast siffrorna kanske säger annat. Vi ska kriga för varandra och tro på oss själva. Period blir som vi vill. Vi trycker på mycket och har ett bra ”go”. Vi vinner perioden men till och med ett hattrick ifrån Andreas zimmerblad räcker inte hela vägen. Vi förlorar med udda målet match, 5-6. Vi gör en bra match idag men det räcker tyvärr inte. Vi följer våran matchplan och killarna sliter på bra på planen. //Bohlin Herrakademi 27 feb 2023 0kommentarer
  • Matchreferat Pixbo - Sörgården Div3

Torsdag match borta mot Sörgården. Idag ställer vi upp med ett lag där vi har fått hjälp från tre stycken spelare som har spelat i på hög nivå i Pixbo tidigare, Philip, Isak och Johan. Vi kommer till matchen med ett bra lag och tydlig taktik. Precis som mot Myggenäs omgången innan vill vi stå lågt och gå på kontringar. Vi är duktiga på den uppställda försvaret och tränat mycket på omställningar. Vi startar period på det sätt vi vill med att stå lågt och gå på kontringar. Många gånger lyckad vi med det och får även ett etablerat anfallsspel. Vi kommer till många farliga lägen men inte så mycket mål. Sörgården gör två stycken på oss under period och med en minut kvar trycker vi in 2-1 målet. Till period två pratar vi om lite defensiva saker och hur vi ska agera på deras uppspel. Spel mässigt händer det inte så mycket under period två, den är väldigt lika den första. Vi har mycket boll men vi har svårt att göra mål. Perioden slutar 1-0 Sörgården. Till sista perioden vill vi trycka på mer och ta mer avslut. Vi ska trycka upp på dom mer och inte stå så lågt. Period tre blir precis som vi vill. Vi trycker på och skapar mer målchanser. Vi gör två stycken mål inom 10 minuter som ger oss självförtroende. Efter det är vi ganska trygga och fortsätter ösa på. Nu går även målen med oss och vi gör ytligare två. Med 30 sekunder kvar gör Sörgården ett mål och putsar siffrorna lite. Men vi vinner matchen med 4-5. Matchen idag visar på ett lugn och en tro på oss själva. Vi har många bra spelare men Joel gör ett riktigt bra slit både som back och topp som gör att han blir framröstad av laget till matchenslirare. //Bohlin Herrakademi 27 feb 2023 0kommentarer
  • Matchreferat Pixbo - Alingsås Div1

Ännu en toppmatch och krig om kval till allsvenskan! Vi ställdes mot tabelltrean Ibk Alingsås på tisdagkvällen. En match där tre poäng är otroligt viktigt för slutkampen om kvalplatserna. Det ska tilläggas att de skiljer 4 poäng mellan ettan och femman. På förhand visste vi att Alingsås har ett riktigt bra försvarsspel och en målvakt av hög rang! Alingsås har släppt väldigt lite mål denna säsong och det kommer krävas kliniska avslut från våran sida och ett bra försvarsspel för att ta hem tre poäng. Mycket riktigt så blev de bara 7 mål i matchen och fem av dom gjordes av en Pixbo-klubba. Det är en typiskt toppmatch med bra lägen åt båda håll och båda lagen värderad sitt försvarsspel högre än offensiven. Vi tar ledning med 1-0 och vinner perioden ett med 3-1, välförtjänt. Vi är nöjda med matchbilden och håller våra motståndare på utsidan och skapar lägen där vi vill. Period 2 blir vår bästa defensiva period denna säsong där vi släpper noll mål och visserligen gör noll mål men det är deffen vi värderar högst och vi stänger ner dom ytor Alingsås vill åt och vinner bollen i dom ytor vi vill. Inför tredje perioden räknar vi med ett aggressivare Alingsås med lite mer chansspel men den stöten kom aldrig så vi kunde spela vidare på samma sätt som föregående perioder. Alingsås får en straff med 5 minuter kvar som våran målvaktsgigant räddar och där skulle jag säga att matchen avgjordes. Vid mål hade ställningen varit 3-2 och då hade dom sista minutrarna blivit långa. Istället räddar Olle straffen och ger laget de där lilla extra boosten som behövs! Vi gör istället 4-1 och då va det dags att spela fem mot sex. Alingsås lyckas få in en och även vi. Matchen slutar 5-2 och jag är väldigt nöjd med grabbarnas slit och uppoffring i deffen, lägg på en storspelade målvakt, då är det svårt att göra mål på rävarna! Nu ligger vi på en tredje plats och det förtjänar grabbarna efter flera veckors hårt slit! Matchens gigant framröstad av laget blev vår målvakt Olle Rudmark! Poängen för dagen: Wigge 1+2 Hammar 1+1 Gurra 1+0 Skrapet 1+0 Teo 1+0 Green 0+1 // Tg Herrakademi 23 feb 2023 0kommentarer
  • Matchreferat Pixbo - Myggenäs Div3

Söndag match hemma mot Myggenäs. Det var inte så länge sedan vi mötte Myggenäs på bortaplan så vi visste hur de ville spela och vad som var deras styrkor. Vi pratade inför matchen att vi skulle gå ut och ha kul idag och bara njuta av att få spela innebandy match. Taktiskt sett ville vi ligga lågt och gå på mycket kontringar. Period ett börjar så som vi vill, dom har mycket boll och vi står tätt defensivt. Efter en period där det till står del har sett likadant ut lyckas vi med en spelvändning och gör ett mål. Period slutar 1-0. Till period två ska vi försöka hålla lugnet mer och lita på våran gameplan. Spela lätt och vänd på dom snabbt. Period två blir lite mer fram och tillbaka. Vi spelar lite för ivrigt och tar oss ibland vatten över huvudet med att göra lite dumma grejer. Perioden slutar 2-2. Till period 3 upprepar vi bara lite saker som vi ska tänka på för att ro skeppet i hamn. Period 3 blir våran bästa period, vi spelar rätt i omställningarna och står bra i defensiven. Perioden slutar 4-1 till oss, totalt 7-3. Matchen idag är ett bevis på att den hårda träning vi gjort de senaste veckorna har funkat. Vi har tränat mycket omställningar både defensivt och offensivt. Killarna kämpar för varandra idag och alla gör sitt jobb till hundra procent. Matchens lirare idag blev Liam efter många fina räddningar. //Bohlin Herrakademi 20 feb 2023 0kommentarer
  • Matchreferat Pixbo - IBK Lidköping JAS

Lidköping 10-0 Jag älskar att se nollan i kolumnen - den är för mig personligen alltid viktigast och jag tror att vinnande lag skall våga offra allt för den. Vi har haft och har många duktiga målvakter i Pixbo, men det är A och O att låta dem vara duktiga. Göra jobbet. Spela hårt, smart och färdigt för din målvakt och för varandra. Det gjorde vi idag - Lidköping kommer inte spela en innebandyfest men det kommer inte vi heller göra om vi inte underkastar oss våra principer. Vi spelar ett spel med ganska konkreta enkla sätt att göra mål på - spelarna lyssnar fullt ut på vad vi ger för direktiv - vi är nöjda. Vi spelar fem spelare från vårt div.3 lag som får en bra lärdom för framtida bataljer och de tar in direktiv från både oss ledare och sina äldre spelarkollegor. Några riktigt fina aktioner och ett lag som för dagen saknar en handfull viktiga spelare gör sitt jobb. Bäst på plan? 1. Heins - heut ist so ein schöner tag, la la la la la 2. Stefan - han tog ett motlägg på smalbenet från Heins - det är starkt. Nästa match Månsarp - fortsatt viktigt att sätta principerna och hitta våra roller. JAS Träning på måndag - Div1 match tisdag #visynsdåhej Herrakademi 19 feb 2023 0kommentarer
  • Matchreferat Pixbo - Lockerud JAS

Lockerud borta - serieledning borta En tidig söndagmorgon i Mariestad och likt instagramstoryn så sov många när det var dags att vakna. 1,5h senare och ett vackert kvitteringsmål till 6-6 med TRE sekunder kvar och serieledningen var tappad - ett tapp som jag tror kommer betyda väldigt mycket för oss i slutet av säsongen. Just nu betyder den att vi med största sannolikhet spelar match i Quisthallen (förutsatt att både vi och Partille/Alingsås vinner våra respektive kvalmatcher) - men vad jag tror den framförallt betyder för oss är att hitta tillbaka till vilka vi är, vår identitet. Vi slogs för varenda centimeter, för varandra i varenda match FÖRRA ÅRET, det skiljde oss från majoriteten av de andra lagen, det gjorde skillnaden mellan ett guld och ett silver. Det kommer krävas minst lika mycket iår, det får vi aldrig glömma! - vi skall tacka Lockerud för att de påminner oss och för att de agerar väckarklocka. Dags att vakna, på med arbetskläderna och slit, lid och svettas ihop. Vi vilar när säsongen är slut - Vi duschar efter match, inte innan. Bäst på plan? 1. Lockeruds karaktär 2. Albin Flöjner 3. Teodor Stenberg Coach M Herrakademi 14 feb 2023 0kommentarer
  • Matchreferat Pixbo - Lidköping Div1

Tabellettan föll ännu en gång mot Rävarna. För andra gången denna säsong va ibk Lidköping tabelletta när vi möts. Och för andra gången tar pw med sig 3 poäng från matchen. Matchplanen va ganska likt mot Lidköping som i första vändan mot dem. Grabbarna va påkopplade från start även om de va andra långa borta matchen denna helg. Efter 14 sekunder sätter Ogge 1-0 till oss och efter de så har vi 4-1 på 14 minuter. Perioden slutar 6-3 till oss och vi har en väldigt god känsla in i omklädningsrummet. Vi släpper in mål på slarv och vi gör mål på det sätt vi vill så vi är inte stressade över att ha släppt 3 i första period. Och känner att vi har kontroll på deras anfallsspel om vi bara blir mer ordentliga. Period två tar vi även tag i taktpinnen och styr matchen och Lidköping har inte gjort någon direkt förändring i sitt spel så vi fortsätter att straffa dom på samma sätt. Vi vinner den perioden med 3-2 och har nu 9-5 inför sista perioden. Lidköping förändrar en del inför tredje och får utdelning efter 22 sekunder och dom gör även 7-9 efter 2 minuter. Nu har dom momentum och grabbar är inte längre lika pigga i benen som dom första 40 minuterna (inte konstigt med tanke på att vi har endast 11 man att spela på) Vi får ett powerplay där våran back-gigant Gurra Lindberg dunkar in 10-7 och vi får lite andrum. Lidköping ångar på och lyckas få in två enkla mål i slutskedet av matchen men vi reder ut de och vinner rättvist med 10-9. Matchenslirare utvald av laget blir vår stekheta Teo Stenberg som ännu en match gör 4p. Dock handlar inte allt om poäng. Han lägger stor creed i deffen och är grym pådrivare när det stormar. Extra kul att nämna är att våran bolltrollare William Andersson är tillbaka efter skadan han fick i gothia cup finalen. Han höjer hela sin femma och är en trygghet på planen för sina kamrater. Herrakademi 13 feb 2023 0kommentarer
  • Serieledare JAS

Efter en travande inledning på JAS-serien är vi nu 1a i serien. Att avsluta serien som etta betyder - att få spela kvalspel i Wallenstam Arena där vi är obesegrade. Matchen då? Den karakteriserades av ett betydligt yngre motstånd än oss som kämpar ända in i kaklet. Förmodligen med vetskapen att de krigar för att eventuellt möta oss i ett första kval lyckas Hovslätt göra 3! Mål på oss, varav de två sista i matchen. Vi vinner med 9-4 mot Partille/Alingsås och 9-3 mot Hovslätt i matcher med olika karaktärer men med snarlika resultatutfall. Man kan dock konstatera två tydliga saker 1. Vi gör mycket mål 2. Vi släpper in mer mål än vi ska —- Till ritbordet och hitta sätt att bli bättre - för det kommer vi bli. Vilka gjorde bra insatser? Oskar Hammarqvist 6p! Fantastisk när han spelar distinkt! Teodor Stenberg 4 mål, tänder till och visar kaptenegenskaper. Bättre tugg på bänken och det märks att det inte är långt kvar nu - Det är redan februari, mars spelar vi kval. Herrakademi 5 feb 2023 0kommentarer
  • Matchreferat Pixbo - Floda Div1

Lördags match borta mot Floda. Vi möter ett Floda som ligger lite längre ner i tabellen men kommer till matchen med en bra form. Floda borta är erkänt en tuff match då dom alltid är starka på hemmaplan. Inför matchen tar vi upp förra omgångens match mot fristad som en exempel match. Vi ska vara riktigt solida i försvaret och väldigt kliniska i omställningarna. Vi vill inte ge dom något grattis så som bortslagna passningar eller dålig energi på plan. Första perioden är jämn åt båda hållen. Inget lag som sticker ut med fler farliga chanser än dom andra. Fram till minut 18:00 leder Floda med 2-0 men när period är slut är ställningen 2-2. Till period två ändrar vi lite i vårat uppställda försvar spel där vi känner att Floda spelar förbi oss lite för lätt. Vi vill höja energi och intensiteten. I period två har vi svårt att få stäm på vårat spel både defensivt och offensivt. Bollinnehavet är ganska jämt mellan lagen men vi har svårt att komma till dom riktigt farliga lägena. Floda är effektiv i sina avslut och efter perioden är ställningen 7-2. Inför sista perioden vill vi trycka på mer offensivt, både med spel och våran press. Vi ska ha rivstarta perioden och visa att vi vill och kan. Sagt och gjort så gör vi två snabba in i perioden och känner att vi har bra häng på dom. Tyvärr så kommer vi inte så mycket närmare än så, Floda gör några kassar på oss och vi lyckas trycka in två till. När slutsignalen ljuder är ställningen 10-6 till Floda. Matchen idag gick inte som vi hade tänkt. Vi mötte en formstark Floda på deras hemmaplan vilket alltid är tufft. Vi tar nya tag inför nästa match då vi möter topplaget Lidköping. //Bohlin Herrakademi 1 feb 2023 0kommentarer
  • Matchreferat Gothia Cup JAS

Giganternas kamp! Pixbo - Warberg va förr innebandyns ”el-Clasico” matchen ingen ville förlora, rykten sade samma spelare från lagen spelat en holmgång med sina niu mot varandra med en klar seger från Rävarna. Vi pratade inför matchen om Wic85 förtjänar respekt, o i en final kommer de ha ett rejält bortafölje, o detta kan ev vara chansen deras jas väntat på för ”väcka björnen som sovit” så vi enas om 2 saker, ett: se till visa att föregående match ej va en engångsföreteelse. Två: sätt ribban högt, rivstarta och chocka dom! Sagt och gjort, vi går ut rivatartar drygt 2 min går och Benja gör 1-0. Efter drygt 7 min gör Heins 2-0. Där o då känns de som vi dikterar tempot, men med ett fantastiskt bortafölje på läktaren så ändrar Warberg stil, spelar rakt och med mycket energi, de straffar oss skoningslöst och gör 3 raka mål rättvist. I paus pratar vi om att bollinnehav kommer vara vårt, men deras kontringar får vi se upp med, de värderar väldigt bra när de ska köra o inte. Inför andra sätter vi upp schill som center för få hans skott närmare wic-keepern + släpper tyglarna helt på Ogge som e pigg o rapp! Drygt 3 min senare har Ogge kvitterat, 5 min senare wic tagit ledningen igen (rejäl kalldusch) men vi manar till lugn o spelar nu in Joel Lindberg född 08!!!, vi vill ha ytterligare energi o frenesi för få igång maskineriet igen. 8 min senare har Schill borrat in kvitteringssmålet. Vi känner vi för spelet och hoppas på få utdelning, men Warberg gör de smart och bra, skall även sägas 2 fenomenala klackar bär 2 trötta lag just nu! Chanser växlas, men Flöjner visar varför han ska vara med i u19 med en ruskig räddning på ett givet mål! Sedan kommer med mindre än minuten det förlösande avgörande målet. Joel L jagar som en besatt efter motståndaren, vinner bollen, drar på sig en press o frispelar Heins som från egen planhalva rinner igenom och lyfter in bollen i borte! Tankar från matchen: Wic85 visar man är påväg tillbaka! (Ni har varit saknade!) Återväxten i akademin är bra, Joel är 5 år yngre än den äldsta spelaren på planen! Tyskland är inte bara bra på oktoberfest, de fostrar matchvinnare! Vår kapten Teo lett laget me bravur hela helgen! Vi vinner återigen Gothia (3dje raka) me spelar rättelse med 3 målvakter och minst 20 utspelare där samtliga spelat i turneringen, så bredden finns! Väl mött Coach Zäta Herrakademi 25 jan 2023 0kommentarer