• PSFF- Gällivare SK 2-1 (1-0)

PSFF vinner "måstematchen " mot ett kämpande GSK. Efter en trevande inledning så kommer PSFF mer in i matchen och skapar ett flertal bra chanser. Men det dröjer ända till minut 31 innan ledningsmålet kommer. Jacob R är sist på bollen efter en tilltrasslaad situation på en hörna. 1-0 i paus. I början av andra halvlek kvitterar GSK på ett skott som överraskar mv Peter Skoggård. Men PSFF fortsätter att spapa målchanser och i den 58e minuten skjuter Alfonso distinkt in en retur. 2-1 mycket rättvist. Några fler mål blir det inte. Matchen slutar 2-1 och tre viktiga poäng inkasserade. Mv Peter Skogård skapar trygghet i försvarsspelet med sitt snack. I försvaret gör mittbackarna Melvin och Andreas en stabil insats. Ytterbacken Walder var lagets bäste spelare denna dag. Bra både defensivt och offensivt. Alla spelare visar karaktär i denna viktiga match. Kampen i tabellen om platerna 6-9 är stenhård med 4 lag på 13 poäng när det återstår två omgångar. GSK blir tia och får därmed starta om i div.5 2024. Seniorlag Herrar 9 sep 2023 0kommentarer
  • Hedens IF- PSFF 5-1 (2-1)

Det blev inga poäng för PSFF i dagens match. på Olympia i Heden. PSFF tog ledningen med 1-0 efter att en Hedensplare nickade in Jacobs hörna i eget mål. Men hemmalaget kvittarade ganska omgående på frispark. PSFF skapade ett flertal målchanser, men det ville sig inte denna dag. Istället gör Heden 2-1 efter 35 min. Andra halvlek blev ganska avslagen och hemmalaget gick ifrån till 5-1. Sammanfattningsvis en bra första halvlek av PSFF där laget borde fått bättre utdelning och en mindre bra andra. Nästa lördag möter PSFF Gällivare SK på Polvallen. Seniorlag Herrar 3 sep 2023 0kommentarer
  • PSFF- Pålänge GIF 2-2 (0-2).

Det blev en svängig match på Svansteins IP. PSFF inledde starkt första kvarten och borde haft ledningen. Men i den 16e minuten tilldöms Pålänge en straff för en eftersläng när bollen inte var i spel. På. strafffen gör Joel Martinsson 0-1- vilken kalldusch för hemmalaget. Pålänge får en boost av detta och kommer in i matchen och gör också 0-2 efter dryga halvtimmen. Målskytt duktige Joel M. Bortalaget hade även bud på ett tredje mål innan paus, men 0-2 stod sig till paus. Hemmaspelarna fokuserade för mycket på domslut som de tyckte gick emot dem. I andra halvlek tog hemmalaget hand om taktpinnen och skapade en hel del målchanser, men det döjde ända till 70e minuten innnan Jacob R reducerade på nick. Ett par minuter senare kom kvitteringen genoom Alfonso B-A. Nu hade hemmalaget segervittring och Pålänge fick mest slå ifrån sig. Men det blev inga fler mål. I hemmalaget spelade comebackande mv Peter Skoggård stabilt och dirigerade försvaret. I backlinjen går bästa betyget till högerbacken WalderHtoo i hård konkurrens med mittbacken Andreas H som gjorde några viktiga brytningar. På mittfältet gjorde Alfonso en bra match och skapade mycket i andra halvlek. Han är svårstoppad 1vs1. Framåt jobbade Jacob R hårt och fick till slut utdelning. I bortalaget utmärkte sig mv Oliver Olofsson och forvarden Joel Martinsson. Coach Wassle'n om matchen : ' Bra match. Ger bort två mål i första. Visar moral och trycker ner dem totalt i andra. Hade med bättre utdelning kunnat sluta 7-2. Walder bäst på plan. Skoggård mycket positiv överraskning. Suveränt med en målis som snackar bakifrån.¨ Seniorlag Herrar 26 aug 2023 0kommentarer