• En söndag i Skärholmen

Matchen mot Haninge HK en söndags eftermiddag på hemmaplan blev verkligen en nagelbitare, vi får en otroligt bra start i försvar, bra samarbete, hemspring och målvaktspel. En otroligt rolig match att spela redan från start! Dock så spelar Haninge även dem bra, vi byter mål med varandra under hela matchen, där antingen dom eller vi leder som mest med 1 mål under hela matchen. Med 7 minuter kvar och ställningen 20-21 till Haninge så får vi väldigt svårt att göra mål. Matchen slutar tillslut 21-23 och tyvärr går vi av planen utan poäng, men med en väldigt bra känsla över en väl spelad match. Denna match kämpar vi från första minut till sista men det räckte tyvärr inte hela vägen denna gång. Men mu känns det som vi är på bra väg! A-lag Damer 29 jan 2019 0kommentarer
  • Jakobsberg- Stockholmspolisen

En lördagsförmiddag som vi får bege oss ut till landsbygden i Jakobsberg. En match vi går in i med många spelare som är väldigt olikt damlaget. Vi hänger med bra i början av matchen, står stabilt i försvar och gör våra mål framåt. Vi har dock problem med deras kontrinsspel då vi inte pratar i hem springet och resultatet springer ifrån oss lite i halvtid (15-9). I pausvilan pratas det om att spela med mer hjärta och för vandra, att vi ska kunna vara stolta över varandras insats oavsett resultat. Andra halvlek börjar och vi är inte dom som backar. Vi gick upp i ett 5-1 försvar och får stopp på deras anfall medan vi själva börjar trycka i andrafasen och täpper igen det där hålen som var i halvtid. Sedan tar motståndarna timeout och våra trötthet slår till. Vi kämpar så mycket vi bara kan men det räcker tyvärr inte. Slutresultat 27-18. I omklädningsrummet är vi ända nöjda med våra insats med en tydlig idé om vi behöver jobba på och övertygade och taggade på nästa match då det ända målet är att ta poäng A-lag Damer 25 jan 2019 0kommentarer
  • En onsdagskväll i Sätrahallen

16/1 Ni som inte var på plats missade en bra match med katastrofalt resultat. Framåt hade vi lite problem med deras höga spets och många av våra skott sitter överallt förutom i nätet. Ändå får vi stundvis upp riktigt fin fart och bra samspel. Bakåt är de snabba som vässlor i kontringarna och det tar lite för lång tid innan vi får ordning på hemspringen. Vårt försvar förbättras när de tar ut målvakten och spelar med 7 anfallare. Vi arbetar tillsammans på ett avundsvärd sätt och får njuta av flera svordomar från deras håll när vi lyckas få ner dem i marken ordentligt. Då de har målvakten utbytt blir det ett antal försök med långa kast mot öppet mål, flera mindre lyckade försök och några bättre, men flera skratt. Vi är tre nior som totalt bombar våra straffar tills Thea slutligen får ta saken i egna händer och ger oss de enkla målen. Matchen avslutas med att nian som satt liiite för många bollar i ribban (jag) i sista sekunderna äntligen sätter en boll som slickar ribban och in i nätet. Detta är det superavgörande målet som spikar resultatet till 17-37. A-lag Damer 17 jan 2019 1kommentar