• Vinst i säsongens sista hemmamatch

P18 IK-Sätra SK 2-0 Sätra kom på besök när säsongens sista hemmamatch spelades på Visborgsvallen lördagen den 1:a oktober. Vi i P18 tar snabbt kommandot i matchen och försöker hålla upp tempot genom att spela bollen genom mitten. Vi skapar en del fina anfall utan att det blir några riktigt heta målchanser. Upplevelsen är att vi har bra kontroll på matchen, även om Sätra inte är helt ofarliga när de anfaller med sina snabba spelare. I den 21:a minuten gör Palle 1-0 efter ett fint anfall. Clara får bollen på kanten och spelar in till Maria som möter i mitten. Maria frispelar Palle som kommer i en djupledslöpning och kan lägga bollen förbi den utrusande målvakten. Halvleken fortsätter med fint spel och flera bra målchanser men kanske saknas den sista skärpan (från båda lagen) för att det ska bli något fler mål. I andra halvlek fortsätter vi att kontrollera matchen, men trots bra spel så lyckas vi inte riktigt med den sista avgörande passningen framför mål. Ett undantag kom dock i minut 73, då Palle bryter ett uppspel från Sätra på mittplanen. Hon passar Camilla som spelar fram till Nike, som på ett tillslag slår bollen förbi målvakten till ledning med 2-0. Väldigt skönt, för även om spelet har varit stabilt så är det alltid lite osäkert med bara ett måls ledning. I slutet av matchen sjunker tempot en aning och både P18- och sätraspelarna verkar trötta. Sätra har läge att reducera i slutminuterna, men Enija gör en bra räddning på ett farligt skott. Matchen slutar 2-0 till P18, vilket kändes som en bra avslutning på Visborgsvallen. Vi tackar Sätra, domartrion och publiken för en trevlig match. Nästa match är säsongens sista och den spelas söndag 9:e oktober, mot IK Tun på Enstaberga IP. Laget: Enija – Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Lina, Julia, Palle – Vidal, Maria, Agnes Ersättare: Sissela, Camilla, Emma, Frida, Maja, Nike, Tea A-lag Damer 2 okt 2022 0kommentarer