• Seger efter svängig match

P18 IK- IFK Lidingö 4-3 Lördag 10:e september spelades säsongens näst sista hemmamatch på Visborgsvallen, när Lidingö kom på besök. Förra mötet mellan lagen slutade med seger för Lidingö med 2-1, ett resultat som vi var väldigt missnöjda med då vi upplevde att vi var det bättre laget. Tjejerna var därför taggade på revansch, särskilt med tanke på de senaste matchernas poängtapp. Matchen började lite trevande på det regnvåta gräset, men redan i den nionde minuten får P18 en hörna där vi är nära att göra en nästan exakt repris på målet mot Lidingö i förra matchen. Hikari lägger en kort hörna till Mahiro, som slår in bollen mot bortre stolpen där Camilla når högst med pannan. Den här gången gick bollen dock inte i mål utan tippades utanför av målvakten. Mahiro tar hand om nästa hörna och slår in den till Hikari, som nickar in bollen i mål och 1-0 till P18. Efter detta spelar vi avslappnat och upplever att vi har bra kontroll på matchen, kommer till några farliga målchanser men resultatet står sig fram till minut 21 då Lidingö ställer om snabbt på mittplanen och slår en fin crossboll till deras högerforward. Hon tar med bollen och slår den rakt genom vår backlinje till sin anfallskompis som på ett tillslag rullar in bollen i mål. Ett snyggt mål som dock såg alldeles för enkelt ut. Kanske trodde våra spelare att domaren skulle blåsa för offside vid någon av framspelningarna? Om det var korrekt dömt eller inte var svårt att avgöra, men hur som helst snyggt spelat av Lidingö. Detta gjorde dock inte att P18-spelarna hängde med huvudet. Bara tre minuter senare får Maria med sig en frispark på högersidan efter hårt spel av lidingöförsvararen. Mahiro tar frisparken och lyfter in den mot första stolpen där Vidal kommer med fart och nickskarvar in bollen i mål till 2-1. Lidingö visade sedan prov på utomordentlig effektivitet, då de under några minuter gör två mål på grund av att de tar vara på att P18-spelarna slarvar i press och bollbehandling. I den 27:e minuten lyckas de snyggt spela fram till anfallare som kan lägga in 2-2 vid sidan av Enija. I den 29:e minuten får Lidingö en (enligt oss billigt dömd) frispark strax utanför straffområdet. En till synes omarkerad lidingöspelare nickar in 2-3 via ribban, vilket också är halvtidsresultatet. Att släppa in tre mål under en halvlek, eller ens under en hel match, har inte hänt tidigare under säsongen. Att det dessutom har skett utan att Lidingö haft särskilt många målchanser eller ens anfall gjorde att det fanns en del att prata om i halvtidsvilan. I andra halvlek kom P18 ut med fullt fokus på att vända matchen och ta tre poäng. I minut 61 blir Maria bryskt stoppad av lidingöförsvaret och får med sig en frispark ungefär 10 meter utanför straffområdet, som hon själv tar hand om. Ett bra avstånd för Maria som har bra tryck i högerfoten. Om frisparken hamnar där hon har tänkt är oklart men en svårläst studs innan målvakten gör att bollen går in i mål, och det är kvitterat 3-3. Efter detta fortsätter P18 att trycka på för att skapa chanser. I 66:e minuten stoppar Clara ett uppspel från Lidingö och slår en djupledsboll som ser ut att bli för lång. Vidal har dock tidigt startat löpningen och lyckas hinna ifatt bollen innan kortlinjen och slå den förbi målvakten fram till Camilla, som stöter in bollen i mål med vänsterfoten. Stor glädje i P18 förstås efter ledning 4-3 och dagens första spelmål. Vi fortsätter sedan att vara det bollförande laget, och även om Lidingö kontrar vid några tillfällen lyckas vi denna gång behålla ledningen fram till 90 + minuter. Otroligt skönt för alla i och runt laget! Vi tackar Lidingö för en spännande match, det var tydligt att det var två lag som inte ger upp trots underläge. Vi tackar också domartrion samt publiken för stödet under matchen. Efter att omgångens matcher är färdigspelade så står det också klart att vi blir sämst femma i serien, vilket betyder fortsatt spel i div 1 nästa säsong! Nästa match spelas på lördag 17:e september, borta mot nya serieledarna Boo FF på Boovallen. Laget: Enija – Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Frida, Lina, Palle – Vidal, Camilla, Maria Ersättare: Agnes, Alice, Helena, Julia, Nike, Vendela A-lag Damer 14 sep 2022 0kommentarer
  • Snöplig förlust mot Karlberg

Karlbergs BK –P18 IK 2-1 Lördag 3:e september åkte vi till Stockholm för att möta Karlberg. Vi är båda nykomlingar i div 1, och förra året vann Karlberg båda mötena mot oss. Vårens möte slutade 1-1, en match som vi tyckte att vi borde ha vunnit, och det gjorde att vi denna match siktade på tre poäng. Förberedelserna var dock inte optimala då det varit en vecka med en hel del skador och sjukdomar, vilket också gjorde att det blev en del förändringar i startelvan. Matchen var jämn under första halvlek och spelet böljade fram och tillbaka. Trots bitvis fint spel lyckades vi inte skapa så många heta målchanser. Efter 30 minuters spel får Camilla tag på ett inlägg från Vidal, lyckas vända och lägger behärskat in 0-1 vid sidan av målvakten. Skönt, och här trodde vi nog att spelet skulle lossna lite. Karlberg ville dock annorlunda och kvitterade bara några minuter senare. Efter att Camilla blivit stämplad hinner vi inte upp i press, och Karlberg slår in bollen framför mål där en spelare lyckas sätta bollen vid sidan av vår för dagen nya målvakt Emma. I andra halvlek såg spelet ut ungefär likadant som under första halvlek. Båda lagen försökte (och lyckades ofta) spela sig fram genom mittfältet ut på kanterna för att komma på inspel framför mål. Vi lyckas skapa några målchanser men är inte riktigt nära. Sista kvarten tar Karlberg över lite mer och vi får inte till vårt spel som vi önskar. Det är tydligt att Karlberg har mycket att spela för då de kämpar för att nå den viktiga femteplatsen i serien. I 91:a minuten lyckas Karlberg efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde slå bollen i nättaket till 2-1. Vi lyckas inte lyfta oss de återstående minuterna och säsongens andra förlust var ett faktum. Vi tackar Karlberg för trevligt bemötande och för en jämn match, samt tack till domartrion och publiken både på plats och via skärm. Laget: Emma – Maja, Helena, Mahiro, Ella – Lina, Alice, Palle – Vidal, Camilla, Maria Ersättare: Agnes, Julia, Nike Nästa match är lördag 10/9 mot Lidingö, hemma på Visborgsvallen kl 12.00. Välkomna! A-lag Damer 7 sep 2022 0kommentarer
  • Oavgjort i toppmötet

P18 IK- Tyresö FF 2-2 Lördag 27 september kom Tyresö, som legat i topp i stort sett under hela serien, på besök till Visborgsvallen. Tyresö låg innan matchen fem poäng före oss i P18 och vi behövde en vinst för närma oss i toppstriden. Tyresö började piggt men redan efter fem minuter kunde vi ta ledningen efter ett direktskott av Lina som gick stolpe in. Kul för Lina som haft flera ramträffar de senaste matcherna! Framspelningen gjordes av Maria som kommit runt på kanten och spelade snett inåt bakåt. I minut 17 utökade p18 ledningen genom Vidal som tog vara på en retur från målvakten i Tyresö. Trots ledning med 2-0 mot serieledarna så fortsatte vi spela vårt spel och skapa målchanser. Efter ett olyckligt uppspel strax innan halvtidspaus kom en Tyresöspelare fri och satte behärskat 2-1. I andra halvlek var matchbilden densamma som i första och båda lagen fortsatte skapa chanser. Det var tydligt att det var två lag som ville spela sitt eget spel och inte anpassa sig efter motståndare eller resultat. Vi spelade på det sättet som vi hade bestämt och lyckades bra med det som vi hade tränat på och pratat om under veckan. Även om tempot och intensiteten var hög i perioder så gjorde värmen att många spelare blev trötta. Trots det fortsatte vi att hålla i bollen och skapa målchanser, samtidigt som Tyresö kämpade för en kvittering. På övertid lyckas Tyresö efter ett fint anfall göra 2-2, vilket blir slutresultatet. Självklart väldigt bittert för oss som haft ledningen hela matchen och, med våra ögon, varit det bättre laget. Många var nedslagna efter matchen men med lite perspektiv kan man se att det finns mycket positivt att ta med in i hösten och de återstående matcherna. Vi ser därför fram emot nästa match som är lördag 3/9 mot Karlberg på Stadshagens IP. Vi tackar Tyresö, domartrion och publiken för en bra och händelserik match! Laget: Enija-Alice, Mahiro, Hikari, Maja- Frida, Palle, Lina- Vidal, Camillla, Maria Ersättare: Clara, Ella, Minna, Julia, Agnes och Helena A-lag Damer 2 sep 2022 0kommentarer
  • MÄSTARE!

DM-final Dalhem IF-P18 IK 0-3 Onsdag 24 september spelades DM-final mellan P18 och Dalhem på Gutavallen. Till skillnad från förra årets final så var det nu vi i P18 som var favoriter till titeln. Vi hade bestämt oss för att ta tag i matchen från början och spela vårt spel, oavsett vad motståndarna gjorde. Det var tydligt att Dalhemsspelarna bestämt sig för att backa hem när vi hade bollen och pressen på vår backlinje var i stort sett obefintlig i matchens inledning. Trots att Dalhem gjorde det trångt för oss så lyckades vi flera gånger spela oss igenom och komma på avslut. Ledningsmålet kom i minut 17 då Maja kom runt på kanten och slog en passning snett inåt bakåt till Maria som avslutade säkert. Precis det som vi tränat på tidigare under veckan! I den 23:e minuten ökade Camilla på ledningen till 0-2 när hon ensam fick skottläge strax utanför straffområdet. 0-3 kom i minut 36 när lagets yngsta spelare Julia lugnt och säkert slog in bollen i mål efter assist av Palle. 0-3 blev också halvtidsresultatet, ett resultat som möjligtvis var i underkant då vi haft flera bra chanser som Dalhems duktiga målvakt styrt undan. Laget var ändå nöjda med resultatet i halvtid då vi i tidigare matcher haft svårt att komma igång i första halvlek. Instruktionerna till andra halvlek var att fortsätta med vårt spel, och vi väntade oss också att Dalhem skulle flytta upp sina positioner vilket skulle medföra större ytor på mittplanen. Vi fortsatte att dominera matchen i andra halvlek, bortsett från några tillfällen när Dalhem kom till kortare anfall. Sett till hela matchen hade Dalhem inte några direkt farliga avslut så matchen blev lugn för Enija i målet. Vi lyckades, trots stort bollinnehav och flera farliga målchanser, inte göra några mål i andra halvlek. En del otur och en del oskärpa i avsluten gjorde att slutresultatet alltså blev 0-3, och P18 försvarade titeln som distriktsmästare. Alla spelare på bänken byttes in under matchen och många såg pigga och spelsugna ut, vilket bådar gott inför kommande matcher. Vi tackar GFF, Dalhem, domartrion, våra bolltjejer från P18 och publiken för en trevlig tillställning! Nästa match spelas redan på lördag, då vi tar emot serieledarna Tyresö FF på hemmaplan. Välkomna till Visborgsvallen kl 12.00! Laget mot Dalhem: Enija – Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Frida, Palle, Julia – Maria, Camilla, Maja Avbytare: Alice, Agnes, Helena, Lina, Vendela A-lag Damer 25 aug 2022 0kommentarer
  • Oavgjort mot Smedby

Smedby AIS – P18 IK 2-2 En på förhand tuff match mot toppkonkurrenten Smedby spelades lördagen 20 september. Förberedelserna var kanske inte de bästa efter en lång resa med båt och buss och lunch som intogs på bussen för att hinna i tid till matchen. Kanske påverkade detta laget då vi hade svårt att komma igång och hitta vårt eget spel under första halvlek. Efter bara fem minuter lyckades Smedby göra 1-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet när våra spelare inte lyckades få undan bollen. Strax efteråt hade vi en bra möjlighet att kvittera efter att Vidal kommit fri med målvakten. Målvakten kom dock ut bra och gjorde en fin räddning. Strax före halvtid råkade Vidal ut för en skada i en tå och tvingades utgå. In kom Agnes och det märktes att hon var spelsugen efter en längre tids skada med bara kortare inhopp. P18-spelarna hade svårt att hantera det snabba underlaget bollarna studsade ofta ifrån oss. Det gjorde att vi hade svårt att behålla bollen inom laget längre stunder. Det var ett frustrerat gäng som gick till halvtidsvila med underläge 1-0. I halvtid gjorde vi några justeringar i positionsspelet och i vår press då vi upplevde att de delarna inte fungerade som vi önskat. Detta gav resultat och det var ett mer vaket P18 som kom ut till andra halvlek. Kvitteringen kom i 64 minuten efter ett tidigt inlägg från Agnes in mot en ensam Maria som lyckades krångla sig förbi både back och målvakt och rulla in bollen i mål. Efter detta följde en period med målchanser åt båda håll. Vi hade dock svårt att komma upp i den nivå vi önskat gällande både passningsspel och skärpa i avsluten. Smedby spelade som förväntat med snabba anfall och längre bollar mot sina forwards. Det var en tuff match och kanske borde det ha blivit några fler frisparkar åt båda håll. I den 89:e minuten slår Lina efter fint spel på vänsterkanten ett inlägg mot bortre stolpen där Agnes kommer löpande och behärskat slår in bollen i mål. 1-2 och jubel i P18-lägret. Glädjen blev dock kortvarig då Smedby kvitterade i nästa anfall. Efter avspark slår de en lång boll ner mot hörnflaggan, där en ensam Smedbyspelare lyckas slå ett inlägg till en medspelare som stöter in den i mål. 2-2, vilket också blir slutresultatet. Direkt efter matchens slut var det förstås besvikelse i laget, eftersom man haft ledningen med bara några minuter kvar. Med lite distans till matchen kan man dock konstatera att utifrån hur matchen utvecklade sig hade nog båda lagen skäl att vara glada över att få med sig en poäng. Vi tackar Smedby och domartrion för en spännande match och önskar lycka till under resten av säsongen. Nästa match för P18 är DM-final mot Dalhem på Gutavallen 24/9. Laget: Enija – Minna, Helena, Mahiro, Hikari – Frida, Lina, Palle – Vidal, Maria, Maja Ersättare: Agnes, Ella, Julia, Clara A-lag Damer 24 aug 2022 0kommentarer