• Pre-Season cup i iskylan

Idag söndag 24 mars var det dags för två lag att ta sig några hundra meter från Bromstens IP över till Rissne IP för Sundbybergs IKs Pre-Season cup. Med en start 08.00 är det förståeligt att några är sena till samlingen 07.40 men trist att bara två spelare var där då. När väl första matchen startade hade vi fullt lag och visade upp ett riktigt bra spel, lag vits kanske bästa match för dagen. Jämnt ända fram till sista minuten då motståndarna fick in en boll...... Lag svart startade 09.00, lite lätt sovmorgon men även där var inte alla på plats vid samlingstid 08.40..... Fullt lag vid matchstart och riktigt fint spel mot BP. De spelade bra fotboll, men vi fick in fler bollar i målet. Lag vit hade sen en tuff (fysisk o mental) match som resulterade i en skada som fick lämna turneringen (allt ok nu). Ständigt samma klubb involverad tyvärr. Laget lyckades sen i de två sista matcherna kämpa sig igenom då ytterligare en spelare åkte hem (hade en dålig dag). Sammantaget två jämna o bra matcher samt två sämre matcher. Lag svart hade liknande scenario med en tuff andramatch med ett gäng insläppta mål och några få framåt. Men fysiskt tuffare som krävde en bra diskussion om hur vi tillsammans måste spela och hjälpa varandra. I de två sista matcherna stod Julius "väggen" i mål och släppte bara in ett enda - medan flertalet mål framåt gjordes. Nu ser vi tränare/ledare fram emot träning måndag - sen Spelarmöte tisdag kväll. Video, taktik, snacks o glass! Snart även föräldrarmöte inför säsongen om 2 veckor. P14 24 mar 5kommentarer
  • Träningsmatch Kälvesta

Lördag morgon 09.00 var det dags för årets andra träningsmatch, första matchen för de flesta i laget. Nu var det Kälvesta som stod för motståndet på Kälvesta BP. Aningen kyligt på morgonen, men plusgrader och offensivt glada killar var redo nästan på en gång..... All heder åt Kälvesta som genom hela matchen försökte spela bollen från sida till sida i försvaret och sen upp mot mittfält och anfall. Vi var lite mer spikrakt uppåt samt lite för långsamma i att släppa bollen och hitta tidiga passningar. Vi kom också överens om att vi måste försöka hålla bollen lite mer inom laget. Med det sagt var det en match som till allra största delen befann sig på motståndarnas planhalva. De lyckades göra ett mål i början och ett i slutet, medan vi fick in några mål i varje halvlek (spelade 3 x 20 minuter). Kul att se att många spelare försöker titta upp och hitta sina medspelare, samtidigt som det är årets första match för nästan alla. Kul. Härnäst har vi en intern träningsmatch nästa söndag för de som är hemma under slutet av sportlovet. Bromstens IP 11.00-12.00. P14 24 feb 0kommentarer
  • Match och träning samma kväll

Årets första match blev en träningsmatch i fotbollshallen mot Spånga. Resultatmässigt startade vi väldigt långsamt - yra höns är nog det närmsta vi kan beskriva första halvleken. Men i andra och tredje såg det riktigt bra ut, framför allt tredje - och ett överläge i antal mål blev det. Men det viktigaste var att vi är igång, vi kör nu 7-manna på riktigt och att det finns hopp. Riktigt trevligt motståndarlag från Spånga!! Tack Emelie, Ledare och spelarna för en bra match - Och för bilden, uppskattas verkligen. Det tråkiga är att vi inte ens fick ihop fullt lag. Jag kallade 12 spelare i matchen. 2 tackade nej (helt ok). 1 svarade aldrig. 9 kvar. Jag tog med mig Oliver som backup. En kvart före matchen fick jag sms från en förälder vars barn blivit sjukt (helt ok). När det väl var dags för matchstart hade jag tyvärr bara 6 spelare - inklusive Oliver. Jag fick skämmas. Och vi lånade in en spelare från Spånga i första halvlek, sen satt en kompis och klasskamrat till oss på bänken och hoppade in i andra och tredje halvlek. Glad att vi kunde köra förstås - men vi borde ha haft 9 spelare på plats. (en har fortfarande inte svarat mig, en var tydligen sjuk samt en hade missat att de svarat Ja på kallelsen) Samtidigt var det träning borta på Bromstens IP. TACK Yery och Mahdi som hoppade in och hjälpte till. Uppskattas verkligen. Blev riktigt bra fart i spelet 4-4 och löpningar, passningar och skott i överflöd. Nu på lördag morgon är det ny träningsmatch. Då är de andra 11 kallade. 09.00 på Kälvesta BP. Hoppas alla kallade kommer då - eller att man hör av sig i tid. Nu är vi igång! P14 20 feb 0kommentarer