Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Oranje FK Fotboll och futsal (A- och B-lag)

Följ

Fotboll och futsal (A- och B-lag)

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Läs mer om vår cookie policy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Oranje FK
Fotboll
Fotboll och futsal (A- och B-lag)
Tabell
Lag M V O F P
1 Bondegatans Bajare FF 11 7 2 2 23
2 BK Borsten 11 6 5 0 23
3 FC Söder 10 6 2 2 20
4 BK Yardies 10 6 1 3 19
5 Oranje FK 9 6 0 3 18
6 GIH FF 10 5 0 5 15
7 Stockholm Snipers IF 11 4 1 6 13
8 IF Atletico Camelen 10 3 1 6 10
9 SPIK 10 1 0 9 3
10 BK Träsket 10 1 0 9 3

Match

FC Söder

1 - 3
Tantolundens BP 1
27 april 2018
20:00

Oranje FK

Referat

Referat: FC Söder - Oranje FK

En riktigt skön seger! En rätt böljande match, där den något mindre planen gjorde att det var lite kortare till mål och det skapades rätt mycket chanser. Söder började med att utnyttja ett misstag från vår sida och gjorde 1-0 nästan direkt. Dock reagerade vi på rätt sätt, knöt näven och gjorde både 1-1 och 2-1 före halvtidsvilan, genom fina individuella insatser från framförallt målskyttarna Andrés och Marco. Vi hade dessutom bud på fler mål före halvtid, men brände ett par riktigt feta chanser rena framför mål.

Andra halvlek blev inte riktigt så vass som vi hoppades, med lite försiktighet från vår sida (kanske för att slå vakt om ledningen) och Söder tilläts vinna fler dueller än önskvärt och slog rätt mycket bollar in mot och över vårt mål. Inte så mycket superheta chanser, men några gånger brände det till ordentligt, och bland annat tvingades Uffe till en fin frilägesräddning. Offensivt kom vi ändå upp och skapade riktigt grymma chanser med jämna mellanrum, men tyvärr var krutet blött denna gång - säkerligen beroende på skyfallet och hagelskuren som kom strax före matchen. ;-)

Med 6-7 minuter kvar kom till slut dock ett förlösande 3-1-mål, när Jannis sprintade ifrån och behärskat la in 3-1 bredvid en chanslös målvakt.

Riktigt skön seger, och ett fall framåt gentemot premiären - både spel- och resultatmässigt. Dock fortfarande inte på den nivå där vi vill vara och den nivå vi visar på träningarna att vi har. Men det kommer, vi håller fortfarande på att lära känna varandra.

1-1 Andrés
2-1 Marco
3-1 Jannis

Matchens lejon:
3 - ISO: Iso gjorde debut för oss, och det på bästa sätt. Bra både med och utan boll, ett härligt flytande löpsteg och en grym blick för spelet. Blir kul att följa i år!
2 - ANDRÉS: Andrés har inlett säsongen riktigt bra, och var särskilt i första halvlek grym på topp. Fart, teknik, hela tiden vaken och farlig och fick kröna det hela med ett mål. Tyvärr drog han baksidan i andra halvlek, hoppas att det inte blir långvarigt.
1 - NEAL + HULK: Ett helt nykomponerat mittbackspar, men det syntes inte. Stabilt och rejält hela matchen, trots att det slarvades en del i vårt lag på annat håll, vilket gjorde att de utsattes för en del jobbiga lägen. Det såg ut som att de hade massor av matcher tillsammans. :-)