• Kvantum-Ligan 2017

Nästa vecka har vi intro för föräldrar med barn födda 2017 som vill spela fotboll i Ope IF under säsongen 2024, se nedan kallelse. Vi går igenom hur föreningen är organiserad, information om föreningsverksamheten och tittar specifikt på verksamheten för denna årsgrupp. Dag: 25 mars Tid: kl.18-19.30 (cirka) Plats: Furuparken/kansliet Ope IF för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Moa Strand prisad vid årsmötet

Vid Ope IF:s årsmöte på tisdagskvällen fick Moa Strand ta emot utmärkelsen "Per Borgs Minne" som delas ut till junior som framgångsrikt tagit steget till seniorlaget. Grattis Moa! A-lag Damer för 8 dagar sedan 2kommentarer
  • Fotbollsskolan - Lira Blågult

Öppnat för anmälan till årets Fotbollsskola. Verksamheten är under perioden 17/6 - 28/6 för födda 2014 -2018, du kan anmäla dig och läsa mer här Ope IF för 8 dagar sedan 1kommentar
  • Referat: Alnö IF - Ope IF

8-2 är väldigt stora siffror och riktigt så illa var det inte även om vi blir tydligt straffade efter enkla misstag. Bitvis riktigt bra uppspel och fina lösningar på mittplan, men slutprodukten blev inte tillräckligt bra och ledde istället ofta till snabba defensiva omställningar. Vi släpper till målchanser och mål lite för enkelt idag. Moa Strand och Elin Bergqvist var Opes målskyttar. Vi fick en riktigt jobbigt start med ett olyckligt baklängesmål efter bara en minut i ett läge där vi egentligen hade full kontroll på bollen. Det baklängesmålet präglade våra första fem minuter då vi inte fick någon ordning på spelet. Efter ett tag hittade vi lite mer rätt med passningarna och tog oss fram i några lägen som vi borde ha förvaltat bättre. Istället för kvittering blev det 2-0 till Alnö efter 18 minuter då vi förlorar en duell efter en djupledsboll. Vi hänger ändå inte med huvudena utan har fortsatt bra energi och en del bra anfall, men saknade rätt kvalitet i sista passet. Sista kvarten av första tappar vi rejält och släpper in tre mål till. 3-0 efter 32 minuter då vi tappar bollen på väg framåt. 4-0 efter 37 minuter på en snygg lobb efter att vi förlorar en närkamp. 5-0 efter 41 minuter på ett lobbskott där vi inte kliver fram och blockar. I paus pratade vi en del om att vara rejälare i närkamper och även mer bestämda när vi närmar oss mål själva. Vi inledde andra halvlek bra och efter bara två minuter satte Moa Strand in reduceringen till 5-1 efter ett bra jobb av Nova Hägred och fin pass från Emma Henriksson. Tyvärr gjorde vi nästa mål i egen bur bara ett par minuter senare och släppte till 7-1 på en omställning minuten efter det. Nu blev det ändå en uppryckning efter det och vi hittar fram med en del bra anfall, men tyvärr avslutades det lite för ofta med en slarvig passning. Vi gjorde ändå nästa mål när Elin Bergqvist tryckte in vårt andra mål i matchen efter bra förarbete av Moa Sandberg mitt i andra halvlek. Sen är det en jämn tillställning andra halvan av halvleken där vi fick till ett antal bra kombinationer, men precis som tidigare i matchen blev det ingen bra slutprodukt. Det blev även 8-2 i slutminuterna då vi var lite väl snälla i försvarsspelet. Att släppa in åtta mål i en match är aldrig bra och speciellt inte i en match där vi känner att vi hade kunnat uträtta så mycket mer offensivt. Nu blev det alldeles för ofta så att vi inte fick något riktigt avslut på anfalleb med omställningar som följd. När dessa kom var vi alldeles för utspridda mot löpande och direkta Alnöspelare. Just att de var så mycket rakare och mer bestämda var den allra tydligaste skillnaden mellan lagen. Matchen blir en nyttig läropeng om att vi blir straffade och det får konsekvenser när vi inte gör saker ordentligt med skärpa och kvalitet. Det krävs att vi tar med oss de lärpengarna till nästa match mot IFK Östersund 2 kommande lördag. A-lag Damer för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Träningsmatch mot Alnö på lördag

På lördag morgon åker Ope damer ner till Sundsvall för match mot Alnö. Matchen startar kl. 12.30 på Västhagen. Att möta Alnö blir en bra värdemätare för oss. De vann division 2 i överlägsen stil ifjol och vann även kvalet så att de spelar i division 1 kommande säsong. Vi möttes i en träningsmatch under fjolåret vid ungefär den här tiden och då var rollerna omvända så att de laddade för en säsong i tvåan och vi förberedde oss för division 1. Den matchen vann vi med 4-1, men det är som sagt nästan ett år sen så mycket kan ha hänt sedan dess. Det vi vet om Alnö är att de förfogar över ett antal riktigt vassa vapen offensivt så vårt försvarsspel kommer att testas på ett helt annat sätt än vad som skedde vid DM förra helgen. Vi kommer från dubbla matcher på 2 x 30 förra helgen som slutade i en klar seger mot Frösön och en uddamålsseger mot Brunflo, där vi nog hade kunnat göra nåt fler mål. Det är svårt att dra några stora växlar av de matcherna, men vi fick i alla fall igång nästan hela truppen i matchspel. I de matcherna hade vi också själva ansvar för att driva tempot och det är väl en sak som vi antagligen kommer att få bra hjälp med nu så det gäller att vi är igång redan från start. Följande spelare är kallade till match: Milla L, Elin M, Tilda E, Indra A, Cassandra B, Nadia A, Jenny C, Emma H, Elin B, Ella R, Moa Sa, Clara A, Ella H, Elira G, Irma A, Moa St och Nova H. A-lag Damer för 12 dagar sedan 0kommentarer