• Bra genomförd match trots förlust mot Sätila

Här kommer referat Det börjar närma sig seriepremiär och match mot Sätila. Lite småskavanker i truppen vilket gjorde att det saknades en hel del spelare, men ändå kan vi mönstra ett starkt lag vilket är bra då vi så klart vill ha en stark konkurrenssituation i truppen. Vi kan börja att konstatera att vi över 90 minuter gör en spelmässigt bra match där mycket av det vill göra sitter bra. Både försvarsmässigt och med boll. Sätila spelar ofta längre bollar och då inte nödvändigtvis långa tjongbollar utan snarare från målvakt ut på kantposition vilket gör att vi sällan kommer in i ordentligt presspel, samtidigt vållar det oss inte heller några större defensiva bekymmer då vi allt som oftast kan ta kontroll över boll. Med boll har vi generellt bra kontroll samt allt som oftast gör kloka värderingar i att lugna ner spelet kontra att gå med mer fart. En del onödigt svåra passningsbeslut samt halvrossliga touchen hade förekom även om det inte var av någon högfrekvent art. Samtidigt är de de momenten som ofta avgör om vi gör mål eller ser till att motståndarna får enkla möjligheter att skapa chanser. Tyvärr lyckas vi inte förvalta någon av de ganska kvalitativa chanser vi skapar i första halvlek. En kombination av bar målvaktsspel i Sätila samt att våra avslut, inte är dåliga, men heller inte tillräckligt skarpa. Istället lyckas Sätila ta ledningen efter ett bolltapp i uppspelsfasen och ett skott som går mellan benen på vår försvarar gör det svårt för Linus att rädda. Andra halvlek har vi kanske ännu mer boll och Sätila försvarar sig ännu djupare och gör det bra när de väl utnyttjar de ytor som kommer av att vi flyttar upp laget. De har bland annat ett skott i ribban. Samtidigt har vi större delen av halvleken ett relativt bra tryck på de utan att skapa de superglada chanserna. Vid ett tillfälle när vi skapar en väldigt klar chans halkar Lindholm till i skottögonblicket och de kan göra 2-0 på den efterföljande kontringen. Små marginaler då ett avslut i det läget hade goda förutsättningar att mynna ut i en kvittering. Genom fortsatt tryck lyckas vi i matchens slutminuter få in en reducering men det stannar tyvärr för dagen vid det. Sammantaget en bra spelad match från vår sida, Sätila var ett bra lag av stabil division 5-klass och kan vi hålla denna kvaliteten i spelet men få lite mer skärpa i avsluten kommer det resultera i många poäng i serien. /Wassman BBK/ÖIF - Herrlag 25 mar 0kommentarer
  • Match mot Sätila hemma

Trupp för söndag. Vi har ett par frånfall pga småskador och resor. Simon P är krasslig men förhoppningsvis kry tills söndag. Samling 13.00, matchstart 14.15 hemma på Vallen. Truppen ser ut som följer: Linus S Simon A Linus T Dante Sofian Åggan Simon P Zac Jonathan Lindholm Vincent Bryfors Hugo Vilmer Azem BBK/ÖIF - Herrlag 23 mar 0kommentarer
  • 5-5 mot Riyyo

Matchen mot Riyyo blev en målrik historia. Den inleds från BBK/ÖIF:s helt ok. Relativt god kontroll på spelet med boll och ytor hittas främst på vänsterkanten efter spelvändningar vilket resulterar i både ett par skapliga chanser samt ett ledningsmål. Det kommer ytterligare ett mål och precis som det första är det Oliver Pantic som står för det. Även om inledningen varit helt ok har den också haft tecken på både slarv och ofokus. Dels var presspelet inte så intensivt som det kräver, dels var det en del slarv och stress i mottagningar/passninga samt onödigt svåra beslut. Mot slutet av halvleken blev detta än mer påtagligt och även om vi hade stundtals fina spelsekvenser blev vi också straffade två gånger om vilket gör att halvtidsresultatet skrivs till 3-2 i vår favör. Hade också kunnat stå 7-5 utan att det varit konstigt. Om det ändå fanns tendens till struktur och ordning i spelet i första halvlek och de första 25 minuterna var skapligt genomförda övergick andra halvlek till ett sjöslag och för den som uppskattar mål och skolgårdsfotboll var det en fantastisk halvlek. Världsklassnivå till och med. Riyyo växlade mellan att ligga lågt och stundtals gå hårt i hög press. Det blev två utdragna lag med gigantiska ytor åt båda hållen vilket gjorde att vi lockades in i att ta till vara de ytorna med ett ganska direkt spel som ibland givetvis gav upphov till chanser men alltsom oftast innebar att ett stort antal spelare fick springa fram och tillbaka. Men mål blev det, ett par riktigt snygga. Men utifrån vår ambition att ha kontroll över matchbilden var andra halvlek ett riktigt bottennapp. Det blev sannolikt 5-5 till slut, lite oklart, den officiella matchrapporten säger 6-4 till oss. Går inte att klandra domaren om han räknat fel då han befann sig mitt i kaffekopparna på Liseberg hela andra halvlek. Oliver Pantic gjorde 5 mål i alla fall. Det är ju värt att nämnas. /Jonas Wassman BBK/ÖIF - Herrlag 18 mar 0kommentarer