• 5-5 mot Riyyo

Matchen mot Riyyo blev en målrik historia. Den inleds från BBK/ÖIF:s helt ok. Relativt god kontroll på spelet med boll och ytor hittas främst på vänsterkanten efter spelvändningar vilket resulterar i både ett par skapliga chanser samt ett ledningsmål. Det kommer ytterligare ett mål och precis som det första är det Oliver Pantic som står för det. Även om inledningen varit helt ok har den också haft tecken på både slarv och ofokus. Dels var presspelet inte så intensivt som det kräver, dels var det en del slarv och stress i mottagningar/passninga samt onödigt svåra beslut. Mot slutet av halvleken blev detta än mer påtagligt och även om vi hade stundtals fina spelsekvenser blev vi också straffade två gånger om vilket gör att halvtidsresultatet skrivs till 3-2 i vår favör. Hade också kunnat stå 7-5 utan att det varit konstigt. Om det ändå fanns tendens till struktur och ordning i spelet i första halvlek och de första 25 minuterna var skapligt genomförda övergick andra halvlek till ett sjöslag och för den som uppskattar mål och skolgårdsfotboll var det en fantastisk halvlek. Världsklassnivå till och med. Riyyo växlade mellan att ligga lågt och stundtals gå hårt i hög press. Det blev två utdragna lag med gigantiska ytor åt båda hållen vilket gjorde att vi lockades in i att ta till vara de ytorna med ett ganska direkt spel som ibland givetvis gav upphov till chanser men alltsom oftast innebar att ett stort antal spelare fick springa fram och tillbaka. Men mål blev det, ett par riktigt snygga. Men utifrån vår ambition att ha kontroll över matchbilden var andra halvlek ett riktigt bottennapp. Det blev sannolikt 5-5 till slut, lite oklart, den officiella matchrapporten säger 6-4 till oss. Går inte att klandra domaren om han räknat fel då han befann sig mitt i kaffekopparna på Liseberg hela andra halvlek. Oliver Pantic gjorde 5 mål i alla fall. Det är ju värt att nämnas. /Jonas Wassman BBK/ÖIF - Herrlag för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Match mot Riyyo Atletic FC

Truppen Samling 13.00, Matchstart 14.15 Linus S Åggan Edin Kiosk Oliver Hugo Börje Simon P Sofian Theo Jonathan Simon A Lindholm Zac Dante Azem Linus T BBK/ÖIF - Herrlag för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • 5-1 seger mot Marstrand!!!

5-1 och en stabil insats över 90 minuter med många fina individuella insatser. Marstrand var ett lag som ville och försökte mycket med sin fotboll och hade åtminstone i första halvlek bra fart i sina attacker. Dock uppstår deras största möjligheter till farligheter i samband med att vibslår lite sladdriga passningar. Där är Marstrand snabba på att gå till attack. Det hanterades dock väl av hela backlinjen men framför allt av Sofian och Åggan. 4-0 i halvlek kan ses som i överkant med tanke på den allmäna matchbilden men inte sett till de högvalitativa chanser vi skapar. Det egna spelet präglades av generellt bra beslutsfattande där man valde enkla passningsvägar. Om det fanns något att önska är det att vi jobbat med lite mer tålamod och spelvändningar i uppspelsfasen. Det som däremot genomfördes väldigt väl var det djupledsspelet där det generellt togs bra och kloka beslut när de bollarna slogs. Nämnas ska att Marstrand klev upp med mycket folk och stod högt med backlinjen vilket gjorde att det fanns bra ytor att söka. Men det ska göras med precision,timing och kvalitet i både löpningar och passningar. Samtliga fyra mål i första halvlek har sitt ursprung ur precis det. Hugo Langre hittade väldigt rätt i det felvända spelet där han värderade och fick fast boll på ett bra sätt. Kombinerat med mycket bra rörelse i de offensiva zonerna och ett bra samspel med Filip Bryfors som med tyngd och snabbhet skapade utmaningar för Marstrands backlinje att hantera på regelbunden basis. Varsitt mål fick de med sig på kontot. Tyvärr fick Pontus Börjesson utgå med en skada under första halvlek, som vi hoppas inte är alltför allvarlig. Oliver Pantic fick kliva upp på vänster ytter position och blev ett kontinuerligt hot med löpningar i hög fart och hårda skott, som ibland dessutom var välriktade. I synnerhet hans andra mål var en riktig pärla i det avseendet. Innermittfältet med Jonathan Sellstedt, Gustav Lindholm och Simon Pettersson satte inte många fötter fel under matchen. Lindholm hade både assist och mål, Sellstedt assist, och alla tre utförde både vårt presspel och uppbyggnadsspel eminent vilket de kompletterade med genomtänkt och välutfört djupledsspel. På ytterbacksfronten skötte sig både Simon Augustsson, Linus Ternström och Oscar Prevander utmärkt där de matchen igenom stängde ner sina yttrar i Marstrands uppspelsfas och spelade med stort lugn när vi hade boll och kompletterade med de offensiva löpningar som krävs. Alexander Ljung i målet hade inte fruktansvärt mycket att göra men gjorde det han skulle när det väl hettade till och kunde inte göra mycket på det insläppta målet som tillkom på ett friläge efter ett motlägg utanför vårt eget straffområde. Lite småskador och faktumet att ett par spelare spelat 90 minuter även under lördagen gör att vi en bit in i andra halvlek väljer att slå av på takten och i ganska vilande positioner försöker ägna oss åt att kontrollera matchen vilket även det genomförs helt ok och med ganska stort lugn. /Jonas Wassman BBK/ÖIF - Herrlag för 17 dagar sedan 0kommentarer