Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Örebro SK IBK

Följ

Örebro SK Innebandy

Följ oss för uppdateringar
Följ
Örebro SK IBK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Örebro SK IBK
Adress c/o Gustav Kroona, Storgatan 6, 1501
Postadress 70341 Örebro
E-post info@oskinnebandy.se
Orgnr 802488-5017

Om Örebro SK IBK

Örebro SK Innebandy är sprungen ur den gamla föreningen som förr hette Örebro Floorball Club (Örebro FBC).

Örebro FBC var inför säsongen 2014, en nybildad innebandyförening i Örebro. Föreningens idé är att erbjuda en seriös och rolig satsning även efter att huvudsakligt juniorspel eller kortare tid av seniorspel är över i medlemmarnas moderföreningar/nuvarande föreningar.

Inför säsongen 2017/2018 inleddes ett samarbete med Örebro SK Ungdom i form av ett samarbetsavtal mellan föreningarna. Detta innebar att Örebro FBC kunde flytta upp unga duktiga spelare från ÖSK Ungdom, och där ÖSK Ungdom fortfarande kunde behålla spelarna i sin verksamhet, men erbjuda spel på högre nivå i Örebro FBC. Samarbetsavtalet har löpt på under tre års tid, fram till säsongen 2019/2020 slut.

Inför säsongen 2019/2020 spelade Örebro FBC i herrar division 2 Västmanland/Örebro som man slutligen placerade sig på första plats i. År 2020 drabbades som vi alla vet av Covid 19-epidemin och alla innebandyns seriespel ställdes in. Detta ledde till att slutspelet som skulle spelas mellan de fyra bästa lagen i division 2 fick ställas in och Örebro FBC blev automatiskt uppflyttade i division 1, i egenskap av förstaplatsen i serien.

Under säsongen 2019/2020 inleddes djupgående samtal om att Örebro FBC skulle byta namn, för att stärka kopplingen mellan föreningarna. Under vintern 2019 och våren 2020 fortsatte arbetet och på Örebro FBC:s årsmöte under våren 2020 valde man att byta namn till Örebro SK IBK samt att byta färger till vitt och svart. Under ÖSK Alliansens årsmöte 2020 valdes därefter föreningen in som en ÖSK-förening och därmed har vi återigen ett A-lag inom innebandyn i ÖSK-familjen.

Under säsongen 2020/2021 kommer Örebro SK Innebandy återigen finnas med i Svensk Innebandy och kommer spela i division 1. Målet under säsongen är att hålla sig kvar i division 1 och på sikt klättra högre upp i serierna. För er som vill se rolig, fartfylld och anfallsinriktad innebandy är våra matcher något du och dina vänner inte får missa! Vi lovar er underhållande matcher med ett lag som anser att anfall är bästa försvar!