• Referat: Johansfors IF - Orrefors IF

Tyvärr blev det förlust med 2-1 i torsdagskvällens match mot Johansfors. Första halvlek var jämn och båda lagen hade ett par chanser att spräcka nollan. Dock blev det ingen nätkänning för något av lagen utan halvleken slutade 0-0. Andra halvlek startade med att Johansfors skapade ett par chanser. De gjorde sedermera 1-0 efter att ett snyggt inlägg slutligen lobbats in i mål. Tiden gick och med cirka 20 minuter kvar gick OIF ner på trebackslinje och jagade kvittering. Dock blev det inte bättre än att Johansfors kontrade in 2-0. OIF reducerade med någon minut kvar av matchen men denna kväll var det tyvärr inte tillräckligt, utan Johansfors stod som vinnare när domarna blåste av matchen. Målskytt OIF: Niklas Karlsson Coach Ejermos kommentar: ”Tufft med förlust. Jag tycker inte vår insats sticker ut åt något håll, den är inte bra men inte dålig heller. Jag tycker vi styr spelet men spelar på ett sätt som de vill. Det blir mycket långbollar fram och tillbaka och det spelet passar Johansfors. Jag ger Mario Mijatovic och Hiemib Haile ett extra plus för sina insatser idag. Vi ska komma tillbaka starkare än någonsin!” Seniorlag Herrar 17 maj 2018 0kommentarer
  • Referat: Trekantens IF - Orrefors IF

När A-laget stod över i serien den här veckan fick OIF istället lägga fokus på U-lagets match borta mot Trekanten. På ett strålande soligt Åvallen blev det efter en svängig match seger med 6-5. För att vara en U-lagsmatch höll vissa spelsekvenser riktigt hög klass från båda lagen och matchen gick mer upp och ner än berg och dal-banorna på Liseberg. Trekanten tog ledningen tidigt, men OIF kvitterade genom Yoel Iyassu. Trekanten tog nästan omgående tillbaka ledningen. Efter en slö start vaknade dock OIF i mitten av första halvlek och gick fram till en 4-2 ledning i paus, Dan Rosdahl stod för två mål och Mikael Pettersson för ett. Yonatan Amanuel gjorde strax efter halvtidsvilan 5-2 och nu kändes matchen relativt säker för OIF. Dock kom Trekanten tillbaka riktigt starkt och med kvarten kvar att spela stod det 5-5. Med bara någon minut kvar att spela avgjorde dock Ing Ackewald matchen efter att han skruvat in en hörna direkt i mål med yttersidan. Mycket läckert agerande av Ackewald men det ska sägas att övriga fem mål som OIF gjorde även de var riktigt snygga. OIF laddar nu inför torsdagens match borta mot Johansfors med träning på tisdag. Seniorlag Herrar 13 maj 2018 0kommentarer
  • Referat: Lenhovda IF - Orrefors IF

Under fredagskvällen stod en svår uppgift på schemat för OIF, Lenhovda borta är inte att leka med. Dock stod OIF för en pigg första halvlek. Lenhovda skapade förvisso ett par farliga lägen men det var OIF som var effektivast. Två gånger om rann nyförvärvet från Skåne, Dan Rosdahl igenom och gjorde mål! Två riktiga viljemål av Rosdahl som kan ses som symboliskt för OIF:s starka vilja att vinna fotbollsmatcher. Andra halvlek var relativt lik den första. Båda lagen skapade chanser men även den halveken var det OIF som omvandlade bra målchanser till mål. 3-0 målet stångades snyggt in av Isak Boers efter en hörna och detta mål blev spiken i kistan. Målskyttar: Dan Rosdahl x2 och Isak Boers. OIF har nu öppnat säsongen med sex poäng på tre matcher. På grund av att serien innehåller ojämnt antal lag kommer OIF stå över nästa helg. Nästa A-lagsmatch är där med inte förrän torsdagen den 17:e maj borta mot Johansfors. Coach Ejermos kommentar: "Otroligt skönt! En mycket jämn match där vi fick slita mycket på en tung gräsmatta. Inget skönlir från vår sida men vi är effektiva och kämpar allt vi orkar hela matchen, det är det som ger oss segern idag. Extra plus idag vill jag ge till avbytarna som gav oss energi när det behövdes som mest!" Seniorlag Herrar 4 maj 2018 0kommentarer
  • Referat: Orrefors IF - Flygsfors/Gadd. IF

Tyvärr blev det förlust med 4-0 för OIF i derbyt mot Flygsfors/Gadderås. Matchen inleddes dock jämt. OIF skapade något farligt läge innan Flygsfors/Gadderås tog ledningen. På en frispark från snäv vinkel seglade bollen in i bortre ramverket och sedan in i mål. Tungt för OIF som dock fortsatte spela bra efter motgången. I halvlekens slutskede kom dock förutsättningarna att ändras radikalt efter att OIF dragit på sig en utvisning. Med tio man fick dock OIF en straff i inledningen av andra halvlek. Straffen missades tyvärr och gick stolpe ut istället för i mål. Efter det fick Flygsfors/Gadderås luft under sina vingar, spelade bra fotboll och utnyttjade sitt numerära övertag. Siffrorna rann till slut iväg till 4-0. OIF laddar om med U-lagsmatch imorgon och två träningar innan nästa fredags batalj borta mot Lenhovda. Coach Ejermos kommentar: ”Jag är missnöjd med resultatet men någonstans får man inse att alla gjorde vad de kunde. En utvisning i första halvlek gjorde det svårt att hålla jämnt med Flygsfors. Dessförinnan tycker jag att vi var minst lika bra som dom. Nu ser vi fram mot en härlig träningsvecka och match mot Lenhovda på fredag” Seniorlag Herrar 28 apr 2018 0kommentarer
  • Referat: Orrefors IF - Långemåla IF

Orrefors- Långemåla: 2-2 (2-2) Första halvlek Då var det hemmapremiär efter sommaruppehållet. Orrefors kom ut taggat och började matchen klart bäst. Ing Ackervald hade inom de 10 första minuterna bjudit på två långskott som resulterat i två mål och därmed en 2-0 ledning för hemmalaget. Ju längre halvleken led ju mer tog Långemåla över matchen. Långemåla kunde både reducera och kvittera sent i halvleken. Lite onödigt från vår sida. Efter en händelsrik halvlek där spelet böljat fram och tillbaka slutade den därmed 2-2. Andra halvlek Om första halvlek var en halvlek med mycket chanser så blev andra halvlek något helt annat. Det var ett ställningskrig på mitten utan de riktigt heta målchansera. Långemåla hade ett par frilägen som Oskar Hansson kunde stoppa i mål och Ing Ackervald hade en frispark i ribban och studsade ner på mållinjen. Men matcher slutar rättvist 2-2 efter en jämn match. Vi är inte nöjda med varken spelet eller resultatet men en poäng är fler en noll och det får vi ta med oss. Vi kom dessutom ut bra och gör en bra första kvart. Extra plus går till mittbacken Andreas Johansson som visar storform. Seniorlag Herrar 18 aug 2016 0kommentarer
  • Referat: Orrefors IF - Fliseryds IF

OIF-Fliseryd: 1-3 (0-0) Första halvlek Det var en första halvlek som Orrefors i stora drag hade bra kontroll på. Halvleken var mycket ett ställningskrig och det var inte mycket till heta chanser men de som var stod OIF för. Halvlekens bästa chans hade mittbacken Roger Bergqvist som smugit upp på en hörna men nicken gick strax utanför. En bra första halvlek som vi borde haft med oss en ledningen ifrån. Andra Halvlek Om första halvlek var chansfattigt var andra halvlek tvärt om, Orrefors kunde nästan omgående ta ledningen efter att Ing Ackervald påpassligt tagit bollen av Fliseryds försvar och kunde sedan sätta den över målvakten. Efter målet hade OIF ett klart övertag och hade flera heta chanser att göra 2-0 vilket hade stängt matchen. Istället kommer kallduschen på en hörna, Fliseryd kunde efter att bollen studsat fram och tillbaka sätta 1-1. OIF äger matchen första 60 minuterna men idag var det Fliseryd som hade bästa orken och kunde ta över matchen mer och mer ju längre den led. 1-2 gör Fliseryd i den 89:e minuten på ett riktigt kanonskott från 40 meter som sitter ovanför Oskar Hansson i målet. En träff man får max en gång per säsong. Vi ville sedan satsa allt frammåt för att få till en kvitering och flyttade fram mycket folk. På en snabb kontring kunde Fliseryd sedan få en straff och göra 1-3. Matchen slutar 1-3 och det känns som att vi borde fått med oss åtminståne en poäng idag. Men sådan är fotbollen och nu tar vi sommaruppehåll efter en klart godkänd vårsäsong. / Emil Ejermo Orrefors IF Seniorlag Herrar 6 jul 2016 0kommentarer
  • Referat: Rockneby IK - Orrefors IF

0-0 (0-0) Ett Orrefors som är inne i en bra trend gästade Rockneby som före dagens match låg en poäng efter Orrefors i tabellen. Första halvlek En stark första halvlek av Orrefors som pressade framåt utan att skapa några riktigt heta chanser. Det var ett ställningskrig och mycket kamp på mitten. Inget av laget skapade några farliga chanser men Orrefors var laget som förde spelet. Andra halvlek Spelet var fortsatt jämnt men Orrefors tröttnade lite och Rockneby tog över spelet mer och mer. Det nykomponerade mittbacksparet Jahan och Suuber kunde gång på gång avvärja Rocknebys långbollar som om de aldrig gjort något annat. Ett par nickar från Rockneby räddades av målvakten Oskar Hansson. Matchen slutar rättvist 0-0 efter en jämn match, där lagen haft varsin halvlek. Extra plus går idag till Joakim Eriksson som stängde sin kant fullständigt på den lite ovana positionen högerback. Niklas Karlsson kämpade hårt på mitten och vann mycket boll och kunde fördela ut den kanterna på ett bra sätt. Mittbackslåset Jahan och Suuber kunde tillsammans med Oskar hålla en stabil nolla. Seniorlag Herrar 10 jun 2016 0kommentarer
  • Referat: Orrefors IF - Flygsfors/Gadderås IF

Orrefors IF - Flygsfors IF 2-3 (1-1) Lördagseftermiddagen bjöd på strålande solsken och upplagt för derbyfight mellan Orrefors och Flygsfors. Matchen inleddes ganska försiktigt då bägge lagen inte ville gå bort sig i onödan. Flygsfors skapade ganska fina anfall på sin högerkant dock utan att hitta målet. Ett antal hörnor blev det farligaste som hände. Efter ca 25 minuter så får Orrefors en frispark som Linus lyfter in mot mål och där dyker Henke upp och styr snyggt in 1-0. Efter detta jämnar spelet ut sig och Orrefors flyttar upp sina positioner. Kvitteringen kommer med ca 5 minuter kvar av första halvlek då Orreforsförsvaret inte kommer upp i press och Jonathan Alexandersson prickskjuter 1-1 i krysset. I andra halvlek tar Orrefors över spelet mer och mer och radar upp chanser framför Flygsforsmålet, nog borde vi kunnat få in några bollar under andra halvlek. Injektionen var Per Erlingsson som löpte på djupled och rev stora hål i Flygsforsförsvaret. Istället blir det 1-2 på framspelning av Orreforsspelare, målskytt Agim. Med 10 minuter kvar lyckas ändå Orrefors kvittera genom Per Erlingsson och tron på iaf en poäng var stark. Agim ville annat och med några minuter kvar blir han derbyhjälte för sitt Flygsfors, med ett välplacerat skott vid stolproten. Totalt sett var det en välspelad match med mycket mål, hade vi varit lite mer effektiva med målskyttet så hade det blivit seger idag. Bäst i Orrefors denna dag var Sebbe på mitten och Per i backlinjen. Anders Jonsson Seniorlag Herrar 10 jun 2013 0kommentarer

Lenhovda IF-Orrefors IF 2-0 (0-0) Tuff bortamatch mot Lenhovda på fredagskvällen med fortsatt förtvivlat svårt med målskyttet. Första halvlek inleds med en stark offensiv från Lenhovda, men efter första kvarten lugnar det ner sig betydligt. Längre än ett skott i stolpen kom aldrig Lenhovda och Orrefors kunde sticka upp och skapa några hyfsade lägen. 0-0 i halvtid speglade nog händelserna ganska väl. I andra halvlek kommer Orrefors ut med nya krafter och har en riktigt bra period då man skapar 5 kvalificerade målchanser dock utan resultat. I 65 minuten får man inkast uppe vid vänstra hörnflaggan, inkastet går dock rakt till motståndare som lyckas rensa så det blir frilägen och 1-0, mycket snöpligt. Efter målet tar Lenhovda över matchen igen och gör 2-0 på ett underbart långskott i 89 minuten. Idag gör vi en mycket bra match och det är synd att vi inte lyckas göra mål på våra chanser. -Nu har vi inte gjort mål på 5 matcher, så vi vet vad vi måste förbättra kan man konstatera, förmodligen lossnar det mot Flygsfors på lördag. Bäst i kvällens match var Sebastian Bertilsson på innemittfältet, för övrigt faller ingen ur ramen. Anders Jonsson Seniorlag Herrar 3 jun 2013 0kommentarer