• Referat: Orrefors IF - Flygsfors/Gadd. IF

Efter en höst som hittills inte riktigt gått i OIF:s favör så kom ikväll höstens första seger när U-laget mötte Flygsfors/Gadderås på Åkrahälls konstgräs. Efter en helt galen match stod OIF, äntligen(!), som segrare med 6-5. Redan i första halvlek rullade målen in. Dock var F/G hetast då de hade ledningen med 2-1 i paus. OIF:s mål gjordes av Victor Carlsson. Andra halvlek blev ännu galnare. Hela åtta mål gjordes under dessa 45 minuter och då var det OIF som var hetast. Efter tre mål av Dan Rosdahl, ett av Yoel Iyassu och ytterligare ett av Victor Carlsson stod OIF som segrare med 6-5 när domaren blåste av matchen. Äntligen! Seniorlag Herrar 11 sep 2018 0kommentarer
  • Referat: Orrefors IF - Johansfors IF

Torsdagskvällen utvecklade sig tyvärr till en mycket tung kväll för OIF. Efter 90 minuters spel stod det 4-2 till Johansfors på resultattavlan. Johansfors anlände till Orrevallen utan avbytare. Efter 10 minuter skadar sig dessutom en spelare i Johansfors och kan inte fortsätta matchen. Därmed fortsätter de med endast 10 man resterande del av matchen och har till och från ytterliggare skadeproblem på en spelare. Man kan tycka att OIF borde utnyttjat detta övertag men tyvärr gjorde de inte det för fem öre. Spelet fungerade inte alls och inställningen var inte den bästa. Johansfors gjorde 1-0 på en frispark efter 15 spelade minuter men OIF kvitterade snyggt genom Habib Hassani med halvtimmen spelad. Dock gjorde Johansfors 2-1 precis i slutskedet av första halvlek. Halvleken symboliserades av att OIF inte kunde utnyttja det numerära övertaget och att Johansfors tog ledningen strax innan paus var ännu en smäll för laget. Nästan i inledningen av andra halvlek gjorde Johansfors 3-1 och då var uppförsbacken brantare än brantast. Dock förbättrade laget sin prestation något i mitten av andra halvlek och 3-2 kom genom Dan Rosdahl. Dock uppkom aldrig riktigt den där "nu vänder vi-känslan" i laget utan Johansfors passade på att kontra in 4-2 i slutskedet av matchen. Olyckligtvis drabbades båda lagen av varsinn utvisning i slutet av matchen. Hösten har tyvärr utvecklat sig på ett riktigt tungt sätt för OIF. Det har endast blivit en poäng på de fyra inledande matcherna. Dessutom blir den här förlusten mot Johansfors riktigt svårsmält med tanke på förutsättningarna de båda lagen hade inför och under matchen. Viktigt att komma ihåg för alla OIF:are är dock att det är i de jobbigaste stunderna som de med klubbhjärta kliver fram, oavsett om det handlar om match eller träning. Målskyttar OIF: Habib Hassani och Dan Rosdahl. Spelarkommentaren, Daniele Guglielmin: "Vi kom inte inte upp i nivå. Vi gjorde en sämre insats trots att vi laddade bra innan matchen. Vi mötte ett lag på samma nivå som oss, men dessvärre var vi inte mentalt förberedda." Seniorlag Herrar 30 aug 2018 0kommentarer
  • Referat: Flerohopps GoIF - Orrefors IF

OIF saknade en hel del bekanta namn inför det svåra mötet mot Flerohopp. Det blev förvisso förlust med 2-0 men laget fick ändå vända hem med känslan av att de kämpade väl. Under större delen av första halvlek var det Flerohopp som pressade på mot OIF:s mål. Dock blev det aldrig nätkänning för de gula men deras farligaste läget var troligtvis en nick från nära håll som gick stolpe ut. Trots en hel del löpande utan boll höll OIF 0-0 halvleken ut. Andra halvlek började väl egentligen där den första slutade. Flerohopp anföll på Orrefors planhalva och med halvtimmen kvar fick de utdelning. Ett inlägg nickades in i mål av en Flerohoppare. OIF gav sig dock inte men fick precis som innan lägga fokus på att försvara. Med tio minuter kvar kom det definitiva avgörandet genom ett snyggt skott från omkring 15 meter som letade sig upp i krysset. 2-0 till Flerohopp blev alltså slutresultatet. Coach Ejermos kommentar: "Vi gör en riktig kämparinsats. Det är svårt att vara riktigt besviken när grabbarna verkligen gav allt där ute idag. Med stort manfall har vi tyvärr svårt att matcha serieledarna tekniskt och spelmässigt. Vi spelar ingen skönfotboll men vi gör matchen riktigt bra rent taktiskt och håller 0-0 en bit in i andra. Grattis till Flerohopp som vann matchen rättvist." Seniorlag Herrar 24 aug 2018 0kommentarer
  • Referat: Orrefors IF - Lenhovda IF

Efter en dålig prestation fick OIF se sig besegrade av Lenhovda med 2-1. OIF öppnade dock mycket starkt och spelade fin fotboll första 15 minuterna. Men efter det var det som att laget fick punktering. Helt plötsligt stämde inte mycket för OIF i uppspelsfasen och Lenhovda tog över matchen. Det farligaste läget Lenhovda hade var en indirekt frispark i OIF:s straffområde som de dock inte förvaltade. Så det var 0-0 i halvtid. Direkt i inledningen av andra halvlek tilldömdes Lenhovda en straff. Den sköt dem dock ribba ut så OIF var i alla fall fortfarande med resultatmässigt i matchen då. Med ungefär en halvtimma kvar att spela tog Lenhovda ledningen med 1-0. Tio minuter senare stack OIF upp i ett anfall och fick frispark. Den lyftes vackert in i straffområdet av Isak Boers och väl i straffområdet stångade Dan Rosdahl in bollen i mål. 1-1 kändes som ett mycket bra resultat för OIF sett till insats men tyvärr skulle Lenhovda rinna igenom en sista gång och via ett friläge fastställa slutresultatet till 2-1. Isak Boers, assisterande tränare: "Jag tycker att första 15 minuterna är våra bästa minuter någonsin. Efter 15-20 minuter så tar Lenhovda över och vi blir nervösa, vi går ifrån våran linje, våran struktur och resterande tid av matchen är väl det sämsta vi har presterat så här långt. Detta är en match som man helst bara vill glömma. Lenhovda ville det mer än vad Orrefors ville i dag och de är välförtjänta av de tre poängen de tar hem i dag. Ingen spelare sticker ut hos oss." Seniorlag Herrar 15 aug 2018 0kommentarer
  • Referat: Flygsfors/Gadd. IF - Orrefors IF

Efter en galen tillställning med allt från blixtar och åskmuller till målfyrverkerier så slutade derbyt mellan Flygsfors/Gadderås och Orrefors 4-4. Båda lagen hade sina starkare och svagare perioder så oavgjort får väl med alla parametrar inräknade åtminstone inte anses vara orättvist. Flygsfors/Gadderås öppnade starkast och gjorde 1-0 i inledningen av matchen. Efter målet böljade matchbilden en del innan den 37:e minuten, då domarna blev tvungna att avbryta matchen på grund av åskovädret. Domarna löste situationen smidigt då det blev halvtidpaus i 37:e minuten och sedan bara sidbyte efter 45 spelade minuter. Mellan avbrottet och sidbytet hann Flygsfors/Gadderås med att gå fram till 2-0 och OIF befann sig då i en prekär situation. Men skam den som ger sig, sa OIF:arna och ryckte upp sig flera snäpp i andra halvlek. Faktiskt var det så pass bra att OIF både kvitterade till 2-2 och dessutom gick fram till 4-2 med kvarten kvar. Där och då såg det helt plötstligt fantastiskt bra ut för OIF men Flygsfors/Gadderås avslutade starkt och hann både reducera och kvittera innan domarna blåste av den här galna matchen. 4-4 blev det alltså till slut efter mängder av snygga mål. Den tappra men lilla publiken som dök upp på Flöget fick utstå dåligt väder men en fantastiskt underhållande match som gick upp och ner mer än en berg-och-dal-bana på Liseberg. Målskyttar, OIF: Dan Rosdahl, Mario Mijatovic, Habib Hassani och Niklas Karlsson. Coach Ejermos kommentar: "Vi spelar väldigt bra idag men har svårt att få den utdelning vi behöver för att vinna. Jag skulle gissa att vi har 70 % bollinnehav och har massor med bra målchanser men vi lyckas inte avgöra matchen. För att sammanfatta det hela är jag är fruktansvärt besviken på resultatet men väldigt nöjd med prestationen. Vi var ur min synvinkel det klart bästa laget idag. Många gör det mycket bra idag, jag skulle kunna räkna upp många som gjorde en bra insats men jag tycker att Isak Boers och Habib Hasani sticker ut lite extra." Seniorlag Herrar 11 aug 2018 0kommentarer
  • Referat: Örsjö IF - Orrefors IF

Tyvärr blev det förlust för OIF med 4-1 i den svåra bortamatchen mot Örsjö. Resultatet får anses vara talande för matchbilden. Det var dock OIF som öppnade matchen bäst. Redan i den åttonde minuten lyckades Habib Hassani lyfta in bollen i mål från snäv vinkel. OIF:s start var stark och även fast det redan på förhand kändes tydligt att Örsjö är ett av seriens bättre lag så höll OIF jämna steg till en början. Dock blev Örsjös löpningsvilja, stryka i närkamperna och snabba passningsspel till slut för mycket för OIF att hantera. Örsjö tog över matchen allt mer och mer och drog ifrån till 2-1 innan halvtidsvilan. Om OIF höll jämna steg med Örsjö stundtals i första halvlek, så var det Örsjö för hela slanten i andra halvlek. OIF hade svårt att etablera ett eget spel och Örsjö fick gång på gång komma till anfall. Detta gav resultat två gånger om och Örsjö får ses som rättvisa segrare med 4-1. Målskytt OIF: Habib Hassani. Oskar Hansson, lagkapten: "Vi har varit framgångsrika de senaste matcherna trots att vi jämt och ständigt får pussla ihop laget på grund av flertalet olyckliga skador och bortresta spelare. I dag fick vi väl betala priset för det mot ett klart bättre Örsjö. Visst går det att diskutera sättet vi släpper in målen på men å andra sidan är det Örsjö som pressar fram misstagen ur oss. Slutresultatet är inget att protestera mot och nu ser vi fram mot ett par veckors välbehövlig vila. Förhoppningsvis kan vi få tillbaka ett x antal spelare till höstpremiären". Seniorlag Herrar 1 jul 2018 0kommentarer
  • Referat: Orrefors IF - Kosta IF

Tyvärr blev det ytterligare en förlust för OIF under torsdagskvällen. Ett för dagen klart bättre Kosta stod som segrare med 3-0 efter att domarna blåst av matchen. Inledningsvis hade båda lagen ett par chanser var men det var Kosta som spräckte nollan efter en omställning. Deras skott touchade på en OIF-spelare och gick lite retsamt in i mål. 1-0 stod sig sedermera halvleken ut men båda lagen hade fler chanser att göra fler mål, möjligen med ett övertag till Kosta. Andra halvlek kom dock att tillhöra Kosta relativt tydligt. 2-0 kom i mitten av andra halvlek efter att de spelat till sig ett friläge. Sista 20 minuterna gick OIF ner på trebackslinje och jagade framåt men det resulterade inte i något bättre än att Kosta gjort 3-0 efter ett inlägg. Detta blev sedermera slutresultatet. Oskar Hansson, lagkapten: "Ikväll vann Kosta rättvist, tyvärr är min känsla att slutresultatet speglade matchbilden. Vi har inget att skylla på utan måste helt enkelt ta oss i kragen och prestera bättre fram över." Seniorlag Herrar 7 jun 2018 0kommentarer

Eftersom A-laget spelade sin senaste match den 25:e maj och inte spelar sin nästa förrän torsdagen den 7:e juni, så satsades det lite extra på kvällens U-lagsmatch mot Flygsfors/Gadderås. Det var i stekande hetta som U-lagsderbyt fick avgöras, det var omkring 30 grader och stekande sol på Flöget matchen igenom. Första halvlek innehöll en hel del chanser från båda lagen med det var OIF som tog ledningen efter att Subeer Mouse snyggt klackat in bollen i mål. Flygsfors/Gadderås kvitterade sedermera genom en snygg lobb och i paus stod det 1-1. Dock kunde både lagen gjort ännu fler mål. Flygsfors/Gadderås öppnade andra halvlek bäst och brände en hel del lägen. Dock stod OIF emot riktigt bra stundtals och hade lite spel på sista tredjedelen av planen. I slutet kom dock matchen att avgöras genom Niklas Karlsson som nu är i en sanslös målform. Med bara någon minut kvar hade han bollen en bit ner på egen planhalva och sprang igenom så gott som hela Flygsfors/Gadderås-laget, genom nästan hela planen och blev fälld i straffområdet. Straffen sköt han sedermera in säkert, helt utan nerver. Riktigt läckert agerande av Niklas som i skrivande stund måste vara en av traktens målfarligaste mittbackar! OIF vann alltså matchen med 2-1. Målskyttar: Subeer Mouse och Niklas Karlsson Coach Ejermos kommentar: "Kan man kalla mötet ett hett derby? Det var otroligt hett väder och tyvärr påverkade det tempot i matchen som drogs ner på grund av värmen. Jag tycker ändå att vi kämpade väl allihopa och spelade stundvis riktigt fin fotboll. Kul med seger och hoppas vi kan ta med oss segerkänslan inför kommande uppgifter. Många kämpade och slet där ute i dag så att lyfta fram någon extra känns svårt men Niklas Karlssons solorush som ordnade straffen i slutet var något utöver det vanliga." Seniorlag Herrar 3 jun 2018 0kommentarer
  • Referat: Orrefors IF - Flerohopps GoIF

Historien upprepade sig från förra torsdagen. Matchen mot Flerohopp blev på många sätt väldigt lik matchen mot Johansfors. Båda matcherna var relativt jämna och när slutsignalen ljöd stod OIF som förlorare. Även kvällens match slutade med en 2-1 förlust. Första halvlek var chansmässigt jämn även fast Flerohopp troligtvis hade mer bollinnehav. Ställningen i paus var 0-0. I andra halvlek öppnade Flerohopp starkast och tog sedermera ledningen. De uttökade även till 2-0 efter att de snabbt tog tillvara på en frispark och spelade sig igenom ett OIF-lag som tyvärr stod lite på hälarna i den situationen. OIF jagade en reducering på slutet och den kom, precis som mot Johansfors genom Niklas Karlsson efter att han både ordnat och gjort mål på en straff. Imponerande av Niklas som egentligen är mittback, men som mot både Johansfors och Flerohopp har agerat anfallare i slutet av matcherna när OIF satsat framåt. Tyvärr räckte det inte den här gången heller utan Flerohopp stod som segrare med 2-1. Coach Ejermos kommentar: "Det känns som jag upprepar mig men tråkigt att förlora när vi spelar bra. Jag tycker vi gör en av våra bättre matcher hittills. Det står länge 0-0 och matchen väger. Vi klarar tyvärr inte att repa oss efter att ha släppt in två sena mål. Som en svensk förbundskapten en gång sa, mål förändrar matcher." Seniorlag Herrar 25 maj 2018 0kommentarer