• Inför OPFF - Rönnskär

På lördag är det Rönnskär som kommer till Skolvallen. OPFF förlorade senast med 0-4 mot Sunnanå i en match där vi hade lägen att spräcka nollan över antalet gjorda mål på hemmaplan. Till helgens match är Nisse Kenttä och Dennis Mäki tillbaka efter avstängningar medan Danne Mäki och Petri Ritatörmä fick sina tredje gula och är därmed avstängda. Även Johannes Pääjärvi saknas. Rönnskär förlorade senast borta mot Munksund med 1-3. När OPFF besökte Rönnskär vann RIF med 3-0. Följanse manskap är uttagen: Målvakt: Keh Klo Boo (Bosse) Försvar: John Kalla, Elias Ylipåå, Joachim Juntti, Petteri Pellikka, Melvin Rosén Mittfält: Liam Alldén, Nisse Kenttä, Markus Prami, Anders Gramner, Dennis Mäki, Johan Svanlöv Forwards: David Mikaelsson, Lenni Ravelin, Oscar Sohlberg, Oliver Uusitalo Seniorlag Herrar 23 aug 0kommentarer
  • Referat: Ohtana/Pajala FF - Sunnanå SK

På skolvallen förlorar Ohtana/Pajala mot Sunnanå med 0-4 (0-1). Sunnanå inleder bra och skapar inledningsvis två bra målchanser, en som Bosse gör en bra räddning på och den andra ett skott i burgaveln. I den 15.e minuten frispelas Sunnanås Jonathan Hultdin som fri med Bosse rullar in bollen till 0-1. Efter målet kommer OPFF också i några anfall och spelet på plan blir också jämnare. SSK har sedan nästa fina läge där Bosse gör en jätteräddning. I slutminuterna är OP nära en kvittering efter en hörna där SSK-målvakten gör en bra räddning på ett skott där returen går ut till Johannes Pääjärvi som från 8-9 meter skjuter bollen i ribbans underkant och ut på plan. 0-1 i paus är rättvisa siffror. Andra halvlek är 8 minuter gammal när SSK kommer fram på vänsterkanten, inspel och på volley bredsidar Fetihi Feshazian in till 0-2 intill Bosses högra stolpe. OP har strax efter målet en hyfsad chans när Danne Mäki nickar utanför. Nästa OP läge är en nick från Petteri Pellikka som tar i utsidan av stolpen. Sunnanå har sedan ett jätteläge där Bosse gör en otrolig reflexräddning. Med kvarten kvar punkteras matchen då Fetihi Feshazian från 16 meters linjen placerar in bollen i Bosses vänstra hörn. Sunnanå avslutar sedan med att göra sitt fjärde mål i den 87:e minuten då Jonathan Hultdin kommer fram på vänsterkanten och dunkar upp bollen i nättaket till slutsiffrorna 0-4. Sett över 90 minuter är Sunnanås seger helt rättvis, laget spelar en fyndig fotboll där man också visade en bra effektivitet. OPFF höll uppe spelet bättre än i flera andra matcher. Noll mål framåt på sju hemmamatcher visar ändå att vi har haft svårt att skapa målchanser. I OP går plussen till Bosse i målet, Petteri Pellikka i backlinjen, Danne Mäki på mittfältet och Lenni Ravelin som forward. I Sunnanå går plussen till säkre målvakten Lukas Löfbom mittfältaren Abdulrauf Talipov samt båda två-målsskyttarna Fetihi Feshazian och Jonathan Hultdin. Mycket bra domarinsats av Sara Wiinikka. OPFF - Sunnanå: Hörnor; 2-6, Avslut på mål: 3-8, Gula kort: 3-1 Laget: Bosse - John (ut 45), Petteri, Elias (ut 72), Johannes Pää (ut 72) - Liam (ut 82), Petri, Danne M, Melvin - Lenni (ut 82), Anders Ers: Markus P (in 45), Jocke J (in 72), Oscar S (in 72), Johan S (in 82), David M (in 82) Seniorlag Herrar 17 aug 0kommentarer
  • Inför OPFF - Sunnanå

På lördag tar Ohtana/Pajala emot Sunnanå på Skolvallen. OP föll senast borta mot Kalix med 2-0 i en match där OP spelade ett tätt försvarspel och var nära en kvittering i slutet av matchen, istället kom 2-0 på stopptid. Till dagens match gör Petteri Pellikka årsdebut och Jocke Juntti är tillbaka efter avstängning. Markus Prami och Johannes Pääjärvi är också tillbaka i laget. Nisse Kenttä och Dennis Mäki är båda avstängda efter att fått sina tredje gula kort senast. Gästande Sunnanå ligger fyra i serien och har visat bra form under hösten, senast slog man Rönnskär med 3-0. När OP besökte Sunnanå i våras vann SSK med 3-1, Följande manskap är uttagen: Målvakt: Keh Klo Boo (Bosse) Försvar: John Kalla, Elias Ylipåå, Johannes Pääjärvi, Joachim Juntti, Petteri Pellikka Mittfält: Liam Alldén, Petri Ritatörmä, Markus Prami, Anders Gramner, Melvin Rosén, Johan Svanlöv Forwards: David Mikaelsson, Lenni Ravelin, Daniel Mäki, Oscar Sohlberg, Seniorlag Herrar 16 aug 0kommentarer