• Inför OPFF - Storfors AIK

PÅ lördag är det hemmapremiär när Storfors besöker Riavallen. OPFF inledde serien förra helgen genom att förlora med 1-4 borta mot IFK Luleå Akademi. Inte mycket att säga om matchen annat än att IFK vann välförtjänt. OPFF uppträdde ängsligt och matchovanan var påtaglig. Till matchen mot SAIK saknas Anders Gramner och Johan Svanlöv. Gästande Storfors inledde seriespelet med att besegra Luleå Sk på hemmaplan med 4-0. Laget som spelade i div II förra säsongen kommer säkerligen att bli ett av lagen som aspirerar på en plats i nästa års div två. Följande manskap är redo för match: Målvakt: Keh Klo Boo Försvar: Liam Alldén, Elias Ylipää, Joachim Juntti, Melvin Rosén, Dylan Mander, Wille Kalla Liinanki Mittfält: John Kalla, Nils Kenttä, Petri Ritatörmä, Dennis Mäki, Oscar Sohlberg, Karl Pekkari Forwards: Markus Prami, Daniel Mäki, Sakrin Rampdacha, David Mikaelsson Seniorlag Herrar för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: IFK Luleå Akademi - Ohtana/Pajala FF

På ett kylsalget Nyabvallen förlorar Ohtana/Pajala mot IFK Luleå Akademi med 4-1 (2-1). IFK inleder matchen bäst och fått ett fritt läge redan efter knappa 30 sekunder men avslutet går utanför Bosses första stolpe. OP repar mod och börjar hitta lite bättre positioner i försvarsspelet. Tyvärr hinner vi inte längre än min 8 när IFK får en hörna som vi oturligt nickar in i eget mål till 1-0 IFK. Tveksamt om vi borde haft en fripsark i ett tidigare läge men domaren friade. OP är snabba i sin replik och får redan minuten efter en straff som Jocke Juntti förvaltar säkert, 1-1. Efter dom två tidiga målen så är det IFK som styr tillställningen med ett större bollinnehav, utan att skapa direkta målchanser. Speciellt våran vänsterkant får jobba hårt när IFK väljer att anfalla där mestadelen. I min 36 kommer 2-1 av IFK efter ett inspel mot straffområdet som Isak Drugge snyggt vänder upp i bortre krysset. Vi går till paus med underläge 2-1, rättvist sett till matchbilden. I pausen så gör vi ett byte då Anders Gramner tvingas utgå med en befarad bristning, Dennis in. Andra halvlek är bättre försvarsmässigt från OP och vi håller IFK längre bort från farligheter. Ju längre matchen går så mattas OPs offensiv och vi riktar mer och mer in oss på försvarsspelet. Minut 54 får IFK en hörna som nickas in till 3-1. Efter målet så mattas matchen av och IFK kontrollerar matchbilden. Matchen avslutas med att IFK får en straff som säkert förvaltas till 4-1. Det märktes idag att IFK hade spelat betydligt fler träningsmatcher och hade ett högre tempo i laget från första minut. Tyvärr släpper vi in tre av fyra mål på fasta situationer och det kändes surt att det ska komma baklänges mål på det sättet. Hela laget kan och kommer bli bättre ju fler minuter som går av serien, försvarsspelet från andra halvlek blev stabilare och bättre. Även Domarna med Mauritz Grendin i spetsen hade seriepremiär och kommer bli bättre och mer konsekventa ju längre serien går. Startelvan Målvakt: Kehklo Kehklo Backar: Liam Alldén, Joachim Juntti, Elias Ylipää, Nils Kenttä. Mittfält: Petri Ritatörmä, John Kalla (Ut 85), Anders Gramner (Ut 46), Melvin Rosén. Anfall: Daniel Mäki, Markus Prami (Ut 68). Ersättare: Dennis Mäki (In 46), David Mikaelsson (In 68), Johan Svanlöv (In 85), Christoffer Lantto, Andreas Osbäck. Seniorlag Herrar för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför IFK Luleå Akademi - Ohtana/Pajala

På lördag är det dags för seriepremiär i div III när OPFF åker till Nyabvallen för match mot IFK Luleå Akademi. Det är ett OP som tappat några trotjänare från förra säsongens trupp. Felix Pekkari och Adam Zingmark har båda avslutat sina spelarkarriärer. När sedan Petteri Pellikka åkte på en knäskada innebär det att vi tvingas till omdisponeringar i laget. Ny i OPFF är kvicke Markus Prami med förflutet i Inter Åbo. Ett annat frågetecken är bristen på träningsmatcher. Denna sena vår har några matcher ställts in vilket gör att många bara spelat en till två träningsmatcher. IFK Luleå Akademi på bortaplan är alltid en tuff motståndare. Som vanligt får vi hoppas att vårt fysiska spel ska räcka mot ett bolltrillande IFK. Följande manskap åker till Nyab. Målvakt: Keh Klo Boo Försvar: Liam Allde'n, Elias Ylipää, Joachim Juntti, Melvin Rose'n, Christoffer Lantto, Andreas Osbäck Mittfält: John Kalla, Anders Gramner, Nils Kenttä, Johan Svanlöv, Petri Ritatörmä, Mårten Rose'n Forwards: Markus Prami, Daniel Mäki, Dennis Mäki, David Mikaelsson Seniorlag Herrar för 14 dagar sedan 0kommentarer