• Inför Boden City - OPFF

På söndag åker Ohtana/Pajala till anrika Björknäsvallen för match mot serieledarna Boden City. OPFF tog sin andra raka hemmaseger när vi vann mot Luleå SK med 3-1 på Skolvallen. Det är ett OP som i skrivande stund har flera osäkra spelare efter att ett tiotal blivit sjuka och det är osäkert hur många som tillfrisknat såpass att dom kan spela Med säkerhet vet vi att Lenni Ravelin, Markus Prami, Elias Ylipää och Johan Svanlöv inte kommer till spel. Serieledarna Boden City åkte överraskande på sin andra förlust förra helgen då Rönnskär vann med 3-2. Boden har ändå ett jätteläge att gå upp till div II då laget är sju poäng före tvåan och återstående matcher är mot lag i den nedre delen av serien. Följande preliminära trupp är uttagen Målvakt: Keh Klo Boo (Bosse) Försvar: Liam Alldén, Petteri Pellikka, Joachim Juntti,, Melvin Rosén, Johannes Pääjärvi, Johannes Ylipää Mittfält: John Kalla, Nisse Kenttä, Petri Ritatörmä. Andrers Gramner, Dennis Mäki, Mattias Siverhall Forwards: David Mikaelsson, Daniel Mäki, Oscar Sohlberg, Adam Zingmark, Seniorlag Herrar för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Ohtana/Pajala FF - Luleå SK

På Skolvallen vinner Ohtana/Pajala en tät match mot Luleå SK med 3-1 (2-0). LSK har inledningsvis ett litet spelövertag och har också ett skott som seglar i ribban och ut. I den 16.e minuten snurrar Markus Prami på vänsterkanten, kommer med ett fint inlägg som Lenni Ravelin når och styr in ledningsmålet 1-0. Efter målet jämnar spelet ut sig innan nästa läge kommer då Danne Mäki får igenom ett skott som går mitt på målvakten. LSK avslutar i slutet med två bra skott som går tätt utanför. På stopptid får Lenni Ravelin bollen på offensiv planhalva och hittar en löpande Markus Prami som säkert sätter bollen i nät till pausresultatet 2-0, i en ganska jämn tillställning där OPFF visat effektivitet. Andra halvlek försöker LSK skapa mer tryck mot OP-målet och har också flera bra chanser där Bosse gör riktigt vassa räddningar. I den 65:e minuten är LSK riktigt nära när inbytte Abdirabi Gure slår en frispark över muren men turligt för oss går skottet i stolpen. Istället kommer OP i en kontring där Lenni Ravelin frispelar Oscar Sohlberg som snyggt prickar in 3-0. LSK reducerar i den 68:e minuten på straff efter att Johannes Pääjärvi fällt LSK:s Joseph Ifeanyi, som själv sätter bollen i nät. Matchen blir allt mer irriterad och domaren får ta fram det gula kortet några gånger och till slut åker LSK på ett rött kort. Danne Mäki har sedan tre bra lägen men bollen smiter över eller vid sidan av målet. LSK avslutar starkt där Bosse tvingas till två kanonräddningar för att bärga hem segern. Efter dryga 95 minuter ljuder slutsignalen och OPFF tar sin andra raka hemmaseger. Sett över alla 95 minuter har LSK ett litet övertag spelmässigt men OPFF har idag ett vasst anfallsspel och vinsten är trots allt rättvis. I ett hårt kämpande OPFF går plussen till Bosse i målet som gjorde några superräddningar. I backlinjen plussar vi för Johannes Pääjärvi även om straffen kändes lite onödig. På mittfältet går plussen till Markus Prami och Nisse Kenttä och offensivt till Danne Mäki och`till `man of the match` LENNI RAVELIN. Bra inhopp av Oscar Sohlberg vars 3-0 avgjorde matchen. I LSK går plussen till försvararen Ahmad Matin, mittfältaren Edwin Hamstig samt offensivt till Joseph Ifeanyi och Abdirabi Gure. Domaren Adam Backlund gör en klart godkänd match, där spelarnas brist på disciplin skapade en irriterad stämning på planen med orena tacklingar som följd. OPFF - Luleå SK Hörnor: 1-9, Avslut på mål: 5-6, Gula kort: 2-1, Röda kort: 0-1 Laget: Bosse - Liam, Johannes Pää, Petteri, (ut 55) Melvin - John (ut 55), Anders, Nisse, Markus P (ut 60) - Danne M (ut 82), Lenni (ut 82) Ers: Jocke J (In 55), Dennis (in 55), Oscar (in 60), Johan S ( in 82, David (in 82) Seniorlag Herrar för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför OPFF - Luleå SK

På lördag gästas vi av Luleå SK. OPFF föll senast mot Munksund/Skuthamn på bortaplan med 0-4 i en match där spelet ute på plan var jämnare än vad siffrorna visar. MSSK var effektiva och gjorde mål på sina chanser. Till matchen mot LSK är alla avstängningar över och inga skador och arbeten stör denna helg. LSK spelade senast 3-3 hemma mot Rönnskär. LSK låg under med 0-2 i paus, vände till 3-2 men kvitteringen kom i slutet. När OPFF besökte Hertsö IP i våras vann Luleå SK med 4-1. Följande trupp är uttagen: Målvakt: Keh Klo Boo (Bosse) Försvar: Liam Alldén, Elias Ylipåå, Petteri Pellikka, Joachim Juntti,, Melvin Rosén, Johannes Pääjärvi Mittfält: John Kalla, Nisse Kenttä, Petri Ritatörmä. Andrers Gramner, Dennis Mäki, Johan Svanlöv Forwards: Markus Prami, David Mikaelsson, Lenni Ravelin, Daniel Mäki, Oscar Sohlberg, Seniorlag Herrar för 14 dagar sedan 0kommentarer