Förslag till spelprogram till div III har kommit. 15/2 är sista dag för lagen att komma överens om speldag och tid. Första två omgångarna är enligt följande: 20/4 IFK Luleå Akademi - OPFF 27/4 OPFF - Storfors AIK Seniorlag Herrar 28 jan 0kommentarer
  • Div III 2024

SVFF har kommit med ett förslag till seriesammansättning 2024 Div III Norra Norrland: Ohtana/Pajala FF, IFK Kalix, Boden City, Notvikens IK, Lira BK, IFK Luleå Akademi, Storfors AIF, Infjärdems SK, Munksund/Skuthamns SK, Rönnskär Railcare IF, Sunnanå SK, Umeå FC Akademi Seniorlag Herrar 14 nov 2023 0kommentarer
  • Referat: Luleå FC - Ohtana/Pajala FF

På Nyabvallen vinner Ohtana/Pajala mot Luleå FC med 4-0 (2-0). OPFF inleder bra och i den 10:e minuten slår Petri Ritatörmä en vänsterhörna som Danne Mäki är högst på och nickar in 1-0. Luleå FC får sitt första läge efter en kvart när Love Larsson blir fri från mittplan men ensam mot Felle går skottet utanför. I den 25:e minuten kommer Danne Mäki fram på vänsterkanten och från kortlinjen spelar han fram broder Dennis till öppet mål och 2-0. Petri är en stund senare nära att sätta trean men skottet räddas av målvakten. Efter första halvtimmens dominans kommer FC alltmer och har två frilägen, den första sätts utanför och på det andra friläget kommer Felle ut och styr bollen till hörna. 2-0 i paus. Andra halvlek går inledningsvis helt till Luleå. Laget skapar flera fina lägen där Liam nickar bort en boll på mållinjen och Joel Olsson med ett akrobatiskt nummer räddar en boll på väg in. FC har ytterligare tre lägen där vi genom uppoffrande försvarsspel räddar skott på väg mot mål. Det dröjer till den 66:e minuten innan vi får till ett bra anfall och då är det Dennis Mäki som tar sig förbi på högerkanten och på det perfekta inspelet sätter Johan Svanlöv säkert in 3-0. Sista kvarten tar OP alltmer över spelet och Nisse Kenttä får sätta spiken i kistan när han nickar i säsongens första mål och fastställer slutsiffrorna till 4-0. Sett över hela matchen är segern rättvis även om Luleå borde gjort några mål med tanke på alla fina chanser dom hade. I OP går plussen till Felle Pekkari som höll sin 13:e nolla denna säsong. Backlinjen var inte lika vattentätt som tidigare, plusset går till Liam Alldën. På mittfältet går plussen till Nisse Kenttä och Dennis Mäki samt offensivt till Danne Mäki. I Luleå FC går plussen till Emil Henriksson och Love Larsson. Utmärkt domarinsats av Keijo Hyvärinen. Luleå FC - OPFF: Hörnor: 6-14, Avslut på mål: 6-10, Gula kort: 0-0 Seniorlag Herrar 24 sep 2023 0kommentarer