• Elira debuterade i Kosovos F19-landslag

Elira Gashi har varit iväg till Kosovo och fått chansen att debutera i deras ungdomslandslag. Ni kan läsa om det i denna artikel från op.se. (Det krävs en inloggning på Mittmedia för att se artikeln) A-lag Damer för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Frösö IF - Ope IF

En match som till stora delar blev en kopia av vårens match mot Frösön. Vi får inte alls fart på grejerna i första halvlek, men har ändå ledningen med 2-1 i paus. I andra halvlek höjde Opetjejerna farten och skärpan både offensivt och defensivt och det rann ifrån till en klar seger med 6-1 borta mot Frösön. Färsta halvleken kan sammanfattas med ordet LÅNGSAMT. Vi fick mycket tid på oss och tog mycket tid på oss, vilket gick ut över spelets kvalitet på ett väldigt tydligt sätt. Vi gjorde ändå två mål genom Elin Bergqvist och Irma Andersson. Båda målen efter förarbete av Moa Strand och Emma Henriksson, men vi släppte även in ett och det kändes rejält onödigt. Det blev lite högre tonläge än vanligt i paus och i andra halvlek är det direkt bättre fart på precis allt. Vi kom snabbare in i press och fattade snabbare beslut, vilket gav bra ytor och lägen. Det dröjde 10 minuter in i andra innan 1-3 kom och då var det Moa Strand och Moa Sandberg som stod för förarbetet så att Elin B kunde stöta in bollen i mål från nära håll. ågra minuter senare kom även 1-4. En bra djupledsboll av Nadia Andersson hamnade hos en löpande Irma Andersson som mycket osjälviskt och klokt släppte vidare till Ellen Sjölund som kunde sätta bollen i mål för andra matchen i rad efter återkomsten. Opetjejerna fortsatte att göra det bra i andra halvlek och har ett klart övertag, men det var lite svårare att få utdelning. Med 8 minuter kvar kom ändå 1-5 och då var det en perfekt stickare av Nadia Andersson som hittade fram till en smart löpande Moa Strand som kyligt rundade målvakten och sköt in bollen i mål. Med minuter kvar av matchen kom även ett sjätte mål för Ope. Sara Svensson slog en lyftning mot Frösöns backlinje där Nadia Andersson vann bollen och ryckte fram mot målet. Med ett behärskat avslut satte hon bollen i mål. Vi drar inga stora växlar av den här matchen. Tjejerna insåg själva att första halvlek inte var tillräckligt bra och löste det genom att skruva upp tempot i andra halvlek. Samtidigt ska Frösön ha beröm för uppoffrande försvarsarbete och en ambition att försöka spela sig fram. Moa Strand var dagens piggaste Opespelare med ett eget mål + att hon var inblandad i ytterligare tre. Vårt nyförvärv Sanna Romell gjorde sin första start och har ett lugn och en trygghet som vi kommer att ha mycket nytta av. Tilda Eriksson var en av våras stabilaste spelare i första halvlek, men hade lite känning i ryggen och fick därför vila i andr halvlek. Nadia Andersson visade sin mångsidighet när hon klev upp från backlinjen i slutet av andra och blev ett hot offensivt. Alla ska dock ha beröm för uppryckningen i andra halvlek. Det blev "en dag på jobbet" med ett godkänt resultat till slut och nu ser vi fram emot en spännande seriefinal borta mot Selånger nästa lördag. A-lag Damer för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Derbydags på fredag kväll

Efter att ha inlett hösten med fyra matcher mot kustlagen från Sundsvall och Härnösand är det nu dags för ett lokalderby på fredag kväll. Avspark mot Frösön kl. 19.45 på LF Jämtland Arena....eller Lövstas konstgräs som de flesta fortfarande säger. Frösön har haft en tung säsong resultatmässigt där de ändå i många matcher verkligen försökt att odla ett eget spel utifrån de förutsättningar de har. I nuläget ligger de på näst sista plats i tabellen med 4 inspelade poäng. Deras enda seger kom faktiskt mot SDFF 2 som i sin tur har besegrat serieledarna Selånger vilket visar att det mesta kan hända i fotboll. I den senaste matchen mot Selånger saknade Frösön flera tongivande spelare och blev rejält överkörda med 15 mål. När vi mötte Frösön i våras hade vi svårt att få hål på dem i första halvlek innan det lossnade efter paus och vi kunde vinna med 5-1. Vi kommer till match efter tre bra insatser i rad och i den senaste matchen mot SDFF 2 hade vi en andra halvlek där laget visade upp ett väldigt moget och klokt spel i den andra halvleken vilket gav seger med 6-1. Det som blir viktigt för oss i den här matchen är att gå in med samma fina inställning som i de senaste matcherna så att vi kan bygga vidare på den fina känsla som finns i laget efter de senaste matcherna. Följande 15 spelare är kallade till match: Milla L, Alicia J, Sanna R, Sara S, Ella H, Indra A, Tilda E, Nadia A, Moa Sa, Emma H, Ellen S, Elin B, Jenny C, Moa St och Irma A. A-lag Damer 29 aug 0kommentarer
  • Referat: Ope IF - Sundsvalls DFF 2

Vi fick en riktigt bra start i matchen med 2-0 redan efter 10 minuter. Kanske gick det lite för lätt för vi började slarva och SDFF kunde reducera. Sen är första halvlek rätt jämn med alldeles för många långbollar och stressat spel från vår sida samtidigt som SDFF gör det bra. I andra halvlek satte vi bra fart från börja och fick 3-1 tidigt. Sen var vi väldigt dominerande resten av matchen och vann till slut med 6-1. På förhand såg det ut som en tuff uppgift mot ett SDFF som gått väldigt bra på slutet. De inledde också med bra självförtroende och försökte rulla boll med gott mod. Ibland blev det dock lite naivt och det utnyttjade Moa Strand i den åttonde minuten då hon snappade upp en bakåtpassning, rundade målvakten och rullade in 1-0. Bara två minuter senare kom tvåan då Emma Henriksson och Moa Strand framgångsrikt spelade sig fram och gav Nova Hägred ett friläge som hon kunde utnyttja. Med 2-0 så tidigt så började SDFF att tvivla lite på sig själva, men vi lyckades inte utnyttja det. Istället blev vi lite slarviga i passningsspelet och sökte avgörande bollar lite för tidigt. En sån passning ledde till att SDFF kunde vinna bollen och ställa om till ett friläge och reducering efter 20 minuter. Resten av första halvlek är inte speciellt bra. Visst var vi lyckade i pressen ibland, men det var lite för mycket stressade beslut och långa bollar som gjorde att vi inte fick något flyt i spelet. SDFF fick energi av sitt mål och var inte alls långt ifrån att kunna kvittera. Vi hade väl också nåt bra läge att utöka ledningen, men tittar man till spelet var det ingen höjdare i andra halvan av första halvlek. I pausen pratade vi en hel del om att vara mer noga i våra passningar, att vända spelet oftare och att inte alltid ha så bråttom framåt. Vi sa också att vi måste försöka trampa gasen i botten från start i andra för att försöka "döda" matchen. Vi inledde starkt i andra halvlek och det dröjde bara fyra minuter innan 3-1 kom. Ett riktigt fint samarbete mellan Clara Amrén och Moa Strand gav Nova Hägred öppet mål och hennes andra mål för dagen. Det som blev lite av "spiken i kistan" kom 10 minuter in i halvleken. En boll kom studsande mitt på SDFF:s planhalva och Nadia Andersson nöp till lite på chans. Det var ett bra beslut då bollen seglade i en snygg bana över och bakom en chanslös målvakt fram till 4-1. Det här målet gav en enorm trygghet i spelet och bara tre minuter senare kom 5-1. Den här gången var det via en av Jenny Cederbergs fina hörnor där Nova Hägred nådde högst och tryckte in bollen i mål via ribban. Hennes tredje mål i matchen. Inte långt efter det målet fick Nova även en varning. Hennes tredje för året, vilket gör att hon är avstängd mot Frösön nästa omgång. I samband med det här började vi också byta in lite fräscha ben på planen. Först kom Sanna Romell och Moa Sandberg in och strax därefter Irma Andersson och Ellen Sjölund. Med kvarten kvar kom även Jonna Lagercrantz in och alla avbytarna bidrar med härlig energi. Det var också en inhoppare som gjorde kvällens sista mål med drygt tio minuter kvar av matchen. Elin Bergqvist slog en makalös utsidespassning till en löpande Ellen Sjölund som i sin återkomst var stensäker i avslutet fram till 6-1. Även om det inte blev några fler mål så var det riktigt roligt att se hur tjejerna kontrollerade matchen och spelet under de avslutande minuterna. Fem byten gjorda och alla går in i spelet och hittar sina roller direkt. Det är en sak vi kommer att ha nytta av även i matcherna framöver. Seger med 6-1 mot ett lag som inte hade släppt in ett enda mål under höstens inledande matcher. SDFF 2 är ett duktigt fotbollslag med en riktigt bra målvakt. Det är övertygande och starkt att besegra dem med så stora siffror och då kan vi ha överseende med att det blev en liten svacka i slutet av första halvlek. Det tyder också på styrka att hitta in i matchen efter en sån period. Som i de senaste matcherna var det en stark laginsats som ledde till seger, men några saker att glädjas extra åt: - Sanna Romell har haft två korta inhopp tidigare och nu blev det ett längre inhopp där hon visade vilken erfarenhet och lugn hon kommer att bidra med. - Moa Strand var oerhört pigg och var inblandad i de tre första målen och mycket annat positivt framåt. - Nova Hägred fick fart på målskyttet med tre härliga forwardsmål. - Nadia Anderssons totala dominans på sin högerkant där hon förutom att hålla rent defensivt även är ett vapen offensivt med sina löpningar....att hon sen kryddar det med ett mål från 30 meter gjorde inte ont... Det här var också Clara Amréns sista match innan flytt till Halmstad för studier. Hon har bidragit med mycket energi, lojalitet och en hel del poäng framåt så hon kommer att vara saknad. En liten tröst är att vi istället fått tillbaka Ellen Sjölund under hösten och hon bidrar med i stort sett samma saker som Clara även om det inte är exakt samma spelartyp. Nu kan vi luta oss tillbaka och njuta av helgen innan vi tittar fram emot nästa match mot Frösön borta om en vecka. A-lag Damer 23 aug 0kommentarer