• Ingen träning tisdag 9/4

Eftersom det fortfarande ligger så mycket snö på Sportfältets konstgräs ställer vi in tisdagens träning. Vi har ändå tillräckligt med aktiviteter denna vecka. A-lag Damer för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Ope IF - IFK Östersund 2

En stabil seger med 5-1 efter 4-1 i halvtid. Första halvlek är det många fina kombinationer och mycket spelglädje som leder till några riktigt fina mål framåt. Moa Strand gjorde två av dessa och övriga två av Elin Bergqvist och Elira Gashi. Ny organisation efter 5 byten i halvtid där inhopparna kommer in med bra energi, men där det tar lite tid att hitta organisationen och samspelet på samma sätt som i första. Ändå en stabil andra halvlek där vi har flera bra lägen att göra ytterligare mål förutom den pärla som Nadia Andersson skickade in med 13 minuter kvar. Innan matchen pratade vi en del om att förbättra vår start jämfört med de matcher vi spelat hittills. Både i DM-matcherna och i matchen mot Alnö förra helgen var vi väldigt trögstartade i första halvlek för att följa upp med bättre andra halvor. Även om det är lite trögt första minuterna här också så hittade vi in i det rätt snabbt och hittade en bra variation i våra uppspel samtidigt som vi bitvis fick riktigt bra betalt för vårt presspel. 1-0 kom efter 7 minuter. Elira Gashi vann bollen mitt på offensiv planhalva och lyfte fram en fin djupledsboll mot en löpande Elin Bergqvist. Elin skar in mot målet och placerade snyggt in bollen vid bortre stolpen ur lite svår vinkel. Målet gav ett bra lugn och det kändes som om vi hade bra kontroll på matchen. Ofta lyckades vi stoppa upp IFK:s anfallsförsök redan på mittfältet, men när de lyckades ta sig förbi första pressen och hitta ytorna framför får backlinje agerade backarna klokt och styrde undan motståndarna. 2-o kom efter 23 minuter och var riktigt snyggt. Elira Gashi nickade fram bollen till Nova Hägred som vände upp och spelade till Clara Amrén som löpt in i mitten. Samtidigt hade Moa Strand löpt in i straffområdet som tredje spelare. Clara satte sin pass på ett tillslag till Moa som fick ett friläge som hon utnyttjade mycket kyligt. Bara två minuter senare kom även 3-0 och då var det en riktigt vass omställning. Ebba Aronsson fångade bollen målet och kastade snabbt ut till Clara Amrén- Clara tog emot och spelade bollen i djupled till en löpande Moa Strand på högerkanten. Moa avancerade mot straffområdet, vek in i mitten och placerade in ett riktigt fint avslut med vänsterfoten från straffområdeslinjen. Nu hade vi riktigt medgång och det kändes som om om vi hade mer på gång. Tyvärr kom det istället ett reduceringsmål lite snöpligt. Vi vann bollen i pressen och passade bollen bakåt för att kunna hitta nya ytor. Tyvärr blev det en lite olycklig första touch som gav en av deras rappa spelare ett fritt läge att löpa igenom på vår planhalva. Ett kontrollerat avslut och 3-1 på tavlan. Målet skapade väl ingen större tveksamhet, men vi tappade lite i fart under ca 10 minter. 5 minuter före paus kunde vi sen återställa tremålsledningen. Än en gång efter en riktigt vass omställning. Ett inspel mot vårt straffområde togs undan av Elin Myhr och bollen hamnade hos Nova Hägred mitt på vår planhalva. Nova vände upp och hittade Moa Strand som löpte i djupled på högerkanten. Moa tog fram bollen på kanten och spelade en perfekt passning över mot mitten där Elira Gashi löpt in från vänsterkanten. Elira var riktigt kylig i friläget och satte bollen i mål. 4-1 i paus och vi var rätt nöjda med hur det såg ut. Mycket spelglädje och bra självförtroende i spelet. Vi gjorde ändå 5 byten så att alla utespelare på bänken fick komma in. Bland det första som händer i andra halvlek är också att en av inhopparna, Irma Andersson löpte sig fri på högerkanten och serverade ett bra inspel som var ytterst nära att ge utdelning. Annars så blev inledningen av andra lite trögare. Med så många byten så tar det ju ett tag att hitta samspelet och tajmingen med varandra. Samtidigt så löste IFK sina uppspel på ett bättre sätt nu. Även om spelet inte flöt riktigt lika bra i andra halvlek som i den första så såg det ändå väldigt stabilt ut. Vi skapar en del chanser och hörnor, men var inte lika skarpa som i första halvan. IFK lyfte upp spelet lite mer, men det var inte speciellt många heta chanser som skapades från deras sida. Mot slutet av matchen kändes det som om vi åter hade full kontroll på händelserna och med 13 minuter kvar kom 5-1. Ella Handler slog en bra hörna som letade sig mot bortre delen av straffområdet. Där plockade Moa Strand upp bollen och mycket klokt rullade hon bollen bakåt till Nadia Andersson som klippte till med ett kanonskott från 25 meter som gick in strax under ribban. Snyggt mål igen. Situationen som ledde till den hörnan var också värd ett mål. Moa Strand spelade in bollen till Irma Andersson som vände bort sin motståndare med en touch och tryckte till med ett bra skott som målvakten gjorde en kanonräddning på. Nu blev det ju mål på hörnan ändå, men Irma gjorde sig förtjänt av att få sätta bollen med sin prestation där. Vi skapade några lägen till och avslutade med en nick i ribban från Moa Strand i slutsekunderna, men det blev inga fler mål. Skönt att få studsa tillbaka med en bra prestation och ett snyggt resultat efter förra helgens insats. Framförallt var det dock roligt att se att så många spelare såg ut att ha kul på planen idag. Alla utespelare lirade minst 45 minuter och vi fick ett bevis på att vi har många bra alternativ på flera positioner. Alla spelare i truppen kan gå in och göra bra insatser. Matchens stora gigant var ändå Elin Bergqvist som lirade offensiv mittfältare i första och mittback i andra. Hon dominerade stort i båda positionerna med sitt lugn, klokhet och trygghet med bollen. Moa Strand förtjänar också extra mycket beröm för sina två mål och två fina målpass. Hon fortsätter sin fina utveckling från fjolåret. Om vi frågar våra motståndare skulle vi nog också få höra att Nadia Andersson och Nova Hägred inte är de roligaste att få emot sig på planen med tanke på det jobb de lägger ner och den energi de bidrar med. Sen finns det ett sparkapital i flera av de nya spelarna som vi vet har ytterligare kapacitet att plocka fram. De kommer att växa in i laget mer för varje match som går. Nu blir det matchfritt i påskhelgen och även helgen efter det innan vi kör lite mer matchtätt från den 10 april och fram till seriestart. A-lag Damer 23 mar 0kommentarer
  • Träningsmatch mot IFK Östersund 2 på lördag

Imorgon lördag är det dags för nästa träningsmatch inför säsongen då vi möter IFK Östersund 2 på Jämtkraft Arena A. Matchstart kl. 14.15. IFK 2 har ett ungt lag med en hel del duktiga bollsoelare och vi kan nog räkna med en bra utmaning. Vad vi kan se har de spelat två matcher under våren. En internmatch där de fick se sig besegrade av IFK Östersund A med 8-0 och en match mot seriekollegan Brunflo där IFK 2 vann med 2-1. Vi fick förra helgen ett rejält test mot division 1-laget Alnö som straffade oss rejält med sina vassa omställningar. 2-8 är lite för stora siffror för att vi ska vara nöjda. Under veckan har vi jobbat en del med vårt anfallsspel för att bli bättre på att avsluta våra anfall och slippa omställningar. Vi hoppas på att vi kan förbättra de saker som brast förra helgen och få till en bättre prestation nu. Följande 17 spelare är kallade till match: Ebba A, Anngelica O, Tilda E, Elin M, Lena L, Nadia A, Molly G (Ope 2), Jenny C, Elin B, Emma H, Moa Sa, Clara A, Elira G, Ella H, Moa St, Irma A, Nova H. A-lag Damer 22 mar 0kommentarer
  • Moa Strand prisad vid årsmötet

Vid Ope IF:s årsmöte på tisdagskvällen fick Moa Strand ta emot utmärkelsen "Per Borgs Minne" som delas ut till junior som framgångsrikt tagit steget till seniorlaget. Grattis Moa! A-lag Damer 19 mar 2kommentarer