• Träningsmatch mot Alnö på lördag

På lördag morgon åker Ope damer ner till Sundsvall för match mot Alnö. Matchen startar kl. 12.30 på Västhagen. Att möta Alnö blir en bra värdemätare för oss. De vann division 2 i överlägsen stil ifjol och vann även kvalet så att de spelar i division 1 kommande säsong. Vi möttes i en träningsmatch under fjolåret vid ungefär den här tiden och då var rollerna omvända så att de laddade för en säsong i tvåan och vi förberedde oss för division 1. Den matchen vann vi med 4-1, men det är som sagt nästan ett år sen så mycket kan ha hänt sedan dess. Det vi vet om Alnö är att de förfogar över ett antal riktigt vassa vapen offensivt så vårt försvarsspel kommer att testas på ett helt annat sätt än vad som skedde vid DM förra helgen. Vi kommer från dubbla matcher på 2 x 30 förra helgen som slutade i en klar seger mot Frösön och en uddamålsseger mot Brunflo, där vi nog hade kunnat göra nåt fler mål. Det är svårt att dra några stora växlar av de matcherna, men vi fick i alla fall igång nästan hela truppen i matchspel. I de matcherna hade vi också själva ansvar för att driva tempot och det är väl en sak som vi antagligen kommer att få bra hjälp med nu så det gäller att vi är igång redan från start. Följande spelare är kallade till match: Milla L, Elin M, Tilda E, Indra A, Cassandra B, Nadia A, Jenny C, Emma H, Elin B, Ella R, Moa Sa, Clara A, Ella H, Elira G, Irma A, Moa St och Nova H. A-lag Damer för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Ope IF - Brunflo FK

Betydligt tuffare i match nr 2 för dagen då Brunflo under första halvan bjöd på riktigt bra motstånd. Vi fick ingen riktig fart på grejerna i första halvlek. Väldigt nära ledning ändå, men Emma Henrikssons fina skott tog i ribban. 0-0 i paus. Precis som förra matchen gjorde vi sju byten i paus och i den andra halvleken har Ope ett väldigt stort övertag. 1-0 kom 11 minuter in i andra halvlek då Nova Hägred hittade fram med en lysande framspelning till Moa Strand som avslutade säkert. Vi har ett flertal lägen att utöka ledningen, men det blev bara 1-0. Vi hade två syften med dagen. Det ena var att vinna gruppen och gå till DM-final och det andra syftet var att få igång alla i matchspel. Båda syftena uppnåddes och vi har kommit igång med matchandet på ett hyfsat sätt utan att nå de där riktiga topparna. Nu väntar en veckas träning innan vi tar oss an division 1-laget Alnö i en träningsmatch i Sundsvall nästa lördag. A-lag Damer för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Frösö IF - Ope IF

En lite försiktig första halvlek där det dröjde 24 minuter innan det första målet kom genom Irma Andersson efter en bollvinst från Jenny Cederberg. I paus bytte vi in 7 nya spelare med pigga ben och då orkade inte Frösön står emot. Andra halvlek är en rejäl överkörning där Nova Hägred svarade för 4 mål. Dessutom satte Ella Handler, Emma Henriksson och Moa Strand varsitt mål. Moa hade dessutom tre assist precis som Elin Bergqvist. Flera riktigt fina mål i den andra halvleken och seger med 8-0 utan att släppa till en enda målchans bakåt. A-lag Damer för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Gruppspel i DM lördag 9/3

Idag lördag 9/3 är det dags för gruppspel i DM för damer seniorer. För Opes del innebär det matcher mot seriekonkurrenterna Frösön (kl. 11.30) och Brunflo (kl. 14.00). Varje match spelas 2 x 30 minuter. Första matcherna på fullstor plan och det är ju alltid lika intressant att se var man står. I vanlig ordning är det lite spelarrotation i truppen sen fjolåret där några spelare försvunnit och några nya, intressanta namn kommit in. Vi har nästan hela spelartruppen tillgänglig och kommer att lufta de spelare vi har så att alla kommer in i matchtempo. Ang. motståndet så kommer ju Brunflo från en riktigt bra fjolårssäsong där de.blev trea i serien. Frösön hamnade som nykomlingar på nionde plats och blev kvar i tvåan när det uppstod en vakans. De bör vara bättre förberedda i år med erfarenhet av en div 2 -säsong. För vår del så är målet givetvis att vinna gruppen och ta oss till final i DM. För att det ska bli verklighet behöver vi få igång tempo och kvalitet i passningsspelet och hitta tajmingen mellan spelarna så vi får flyt i spelet. Viktigt också att vi direkt kan hitta ett aggressivt försvarsspel. Följande spelare är tillgängliga: Milla L (mv), Kajsa G, Lena L, Cassandra B, Elin M, Indra A, Tilda E, Jenny C, Elin B, Emma H, Moa Sa, Ella R, Clara A, Elira G, Ella H, Moa St, Irma A och Nova H. A-lag Damer för 19 dagar sedan 0kommentarer