• 3-3 i reservlagsserien

Säsongens näst sista B-lagsmatch i tisdags spelades mot IFK Askersund 2. Ett slags B-lagsgenrep inför söndagens batalj de två lagen emellan i Divison 5 på Solberga IP. B-matchen var en jämn historia, där resultatet slutade 3-3. Östansjö var det bollförandet laget, och det var riktigt roligt att se grabbarna i B ta kommandot på det sättet som gjordes. Målen gjordes av Isak Ljungström , André Sundqvist och Robin "Gummimannen" Gustafsson, i en match boysen i B-ska vara mer än nöjda med. Den 17/9 spelas säsongens sista B-lagsmatch, borta mot Pålsboda. Pålsboda har blivit ett återkommande motstånd denna säsong, och matcherna lagen emellan brukar vara jämna och roliga. Se till att skriva upp det i kalendrarna!? 💚 #eastlake #gröntärskönt #navetisydnärke Seniorlag Herrar 13 sep 2023 0kommentarer
  • ÄNNU ETT KRYSS

Torsdagens match mot Hovsta slutade i ännu ett hett kryss. Den sista veckomatchen för året var jämn, även om våra gröna giganter hade ett mycket stort övertag i första delen av matchen. Efter dryga 20 spelade minuter kunde målsprutan Yaghob Mohammadi sätta dit ännu ett läckert mål framspelad av Putte, och därmed sätta Östansjö i förarsätet. Med flertalet farliga målchanser såg det ut som att hemmalaget skulle punktera tillställningen tidigt, men så blev det inte. Istället blev det en tilltrasslad situation i straffområdet i slutet av matchen som resulterade i att Filip Wallberg fick syna det röda kortet (målchansutvisning) och gästerna kunde göra 1-1 på straff. Oturligt och surt, men sådan är fotbollen ibland. Serieledningen är fortfarande intakt, och på söndag ska det göras allt för att behålla det så! Då reser Östansjö IF till Askersund för att möta IFK på Solberga IP, och göra upp om tre ruskigt viktiga pinnar i säsongens slutskede. Avspark där 15.00, missa för guds skull inte!🔥 Imorgon, tisdag, lirar dessutom B-laget match mot just Askersunds B-lag hemma på Bäcksjövallen. Ett fint litet genrep! Avspark där 18.30, kom ner för tusan!💚 #eastlake #gröntärskönt #navetisydnärke Det har också spelats en b-match mot Vretstorp som slutade 0-0 och även där ett kryss. Ett rättvist resultat i en jämn match. Vi kom inte riktigt upp i den nivå vi kan i matchen. Båda lagen skapade chanser men effektivitet fanns inte där i något av lagen. Delad pott blev det vilket var rättvist. Seniorlag Herrar 4 sep 2023 0kommentarer
  • LIKA DELAT I LINDE

Torsdagens match på Fritidsbyn blev en jämn historia. En match som pendlade i styre, där våra gröna hjältar ägde den första halvan, då även det första målet kom. Lagkapten Victor Sköldqvist mosade dit 0-1 efter en fast situation, och glädjen var tydlig. Men hemmalaget åt sig in i matchen, och precis innan domaren skulle blåsa för halvtid satte Linde dit en retur efter en frispark till 1-1. Det dröjde inte länge i andra förrän hemmalaget återigen gjorde mål. 1-2 kom efter en hörna då en spelarens i Lindesberg nådde högst. Jagandet efter kvittering började, och ju längre matchen led kröp Östansjö närmre och närmre. Så, i matchen sista skälvande minuter, revs Max Arvidsson ner i straffområdet, och domaren blåste straff. Fram klev storebror Robert Jernberg och från 11 meter gjorde han inga misstag. 2-2, och vunnen poäng i slutändan. Detta gör att avståndet ner till andraplacerade Latorp fortfarande är relativt behagligt. Men det är ruskigt spännande fortfarande, och inte minst i nästa omgång! Hovsta kommer nämligen på besök till Bäcksjövallen under torsdagskvällen. Gästerna hoppas kunna avancera ytterligare, då dom just nu guppar på en tight tredjeplats. Se för guds skull till att inte missa den drabbningen! Avspark hemma på Bäcksjövallen 18.30; mot tre nya!💚 #eastlake #gröntärskönt #navetisydnärke Seniorlag Herrar 30 aug 2023 0kommentarer
  • SJU POÄNG NER

Ännu en match för våra gröna giganter gick av stapeln under måndagskvällen. Östansjö IF reste till Odenvallen för att göra upp med HOIF om 3 nya pinnar. På den milt uttryckt träskliknande planen startade dock de gröna trögt, och hade till en början svårt att få till det sedvanliga vägvinnande spelet. Detta resulterade i att ett aggressivt pressande hemmalag istället kunde göra 1-0 efter bara 10 minuter. Men ju längre första halvlek led hittade Östansjö tillbaka in i gunget, och med halvtimmen spelad kunde Måsen vispa dit 1-1 efter en smart slagen frispark. Bara minuter senare slaktades Theo Arvidsson innanför straffområdet, och kungen av mål Yaghob Mohammadi kunde smälla dit 1-2 från 11 meter. Andra halvlek inleddes med en skur gula kort till hemmalaget som gick hårt åt gästerna. Detta skulle visa sig vara en mindre lyckad taktik, då Theo hade total lekstuga med ett gäng heta HOIF:are och placerade kyligt in 1-3. Därefter rasslade det på, både med fortsatta gula kort för hemmalaget samt mål för de grönklädda. Yaghob passade på att rycka än mer i skytteligan med ett läckert placerat mål, och nyförvärvet Martin Arsheian kunde göra sitt andra mål på lika många A-matcher, för att fastställa slutresultatet till 1-5. Jobb väl utfört på Odenvallen, och nu är det hela 7 poäng ner till andraplacerade Latorp, med lika många matcher spelade. Ett välbehövligt andningshål, då matcherna duggar tätt nu. På torsdag reser vi till Lindesberg och Fritodsbyn för att tampas med Lindesberg om 3 nya pinnar. Linde är ett av två lag som lyckats vinna över Östansjö denna säsong, och vi är givetvis revanschsugna. Ta er upp till Linde och heja fram våra gröna giganter, avspark klockan 18.45! Spelarrådets Man Of The Match har utnämnts till mittbackskolossen Oskar Persson. Kaparn är allt som oftast stabiliteten självt, och mot HOIF höll den unge mittbacken en hög nivå rakt igenom. Med självsäkra brytningar och en fin spelförståelse stod han för en helgjuten insats på den svampiga mattan; inte ovanligt för Kaparn, men alltjämt värt att hylla!💚 #eastlake #gröntärskönt #navetisydnärke Seniorlag Herrar 22 aug 2023 0kommentarer
  • SEGER I ÅTERTÅGET

Den första seriematchen för hösthalvan slutade i en efter omständigheterna relativt komfortabel seger. Lillån bjöd upp till dans och trots en prestation av hemmalaget som kanske inte var av högsta kvalitet kunde en seger ändå bärgas. Tidigt i matchen kunde målkungen Yaghob Mohammadi hålla sig framme och ta emot en långboll efter en fast situation och kyligt placera in 1-0. Ett böljande spel följde, där gästerna tog över initiativet något. Strax innan halvlek blixtrade dock Östansjö till, och nyförvärvet Martin Arsheian kunde trycka dit 2-0 på distans. Precis innan halvlek lyckades dock Lillån få till ett reduceringsmål. I andra halvlek var det betydligt mer öppna spjäll och hetare känslor. Skippy Victor Sköldqvist drog på en distanskanon som bara han kan till 3-1, för att sedan följas upp av att Oskar "Måsen" Hallberg mosade dit 4-1 med sin rykande vänsterfot. Lillån fick med sig en straff som satte nerv i matchen igen, men kort därefter kunde ännu en gång målmaskinen Yaghob iskallt sätta 5-2 efter ett läckert inspel. Lillån gnuggade och kurrade och fick med sig ännu en, denna gång högst billig, straff till 5-3. Men spiken i kistan sattes av bygdens son Putte Lindblom som fick in 6-3 med dryga kvarten kvar. 3 nya poäng in på kontot, och serieledningen alltjämt intakt! Härnäst väntar idag, söndag, en b-lagsmatch mot HOIF klockan 17, som imorgon följs upp av att A-laget reser till Odenvallen för att återigen möta HOIF i Division 5. Hektiska dagar nu, så se till att hänga i och hänga med; vi behöver er! Spelarrådets Man Of The Match för kampen mot Lillån har föga förvånande utnämnts till måldemonen Yaghob! Nyförvärvet för säsongen har verkligen visat vilken otrolig poängmaskin han är, med mål i princip varje match han spelat för Östansjö. En livsfarlig lirare man inte vill möta men älskar att ha i sitt lag, och med sina två mål mot Lillån och ytterligare ryck i skytteligan var valet enkelt!💚 #eastlake #gröntärskönt #navetisydnärke Seniorlag Herrar 22 aug 2023 0kommentarer