Känner någon att de saknar en korv efter dagens träning så upphittades den på parkeringen och ligger numera i mitt kylskåp )

Rapportera

Rapportera

• 3 apr 2011 Bosnas syn på matchen

Bosna åkte på en förlust i första utslagningsmatchen efter gruppspelet i DM och cupen är nu över. Efter en jämn match där båda lagen var bättre i vars en halvlek blev det till slut en förlust mot Ödåkra IF med 1-2.

Första halvlek var klart Bosnas. Laget hade ett spelmässigt övertag och skapade flertalet målchanser vilket kanske borde ha förvaltats bättre. I mitten av halvleken kom ledningsmålet då "Suljo" utnyttjade ett misstag i motståndarnas försvar, 1-0 till Bosna. Målet firades genom att spelarna simulerade "vaggan", som en hyllning till Emil som fick en son i veckan. Anmärkningsvärt i halvleken är att även Ödåkra hade ett par målchanser samt att Bosna fick ett mål bortdömt för offside.

Efter halvtidsvilan ändrades matchbilden och Ödåkra vände matchen. 1-1 målet kom i mitten av halvleken och 1-2 målet släpptes in när det var 5 minuter kvar. Bosna hade några lägen att göra mål men det var inte Bosnas dag.

Dagens insats var långt ifrån det laget har visat upp i tidigare matcher och det var säsongens första "motgång". Nu gäller det att dra lärdom av förlusten och ställa om till att ha full fokus på serien.

BGIF-Ödåkra DM 0-2 (0-1)
    Ödåkra tog en säker seger mot ett för dagen blekt giffagäng. Vi hade inte mycket att säga till om, verkade som om många var för imponerade av motståndet och blev avvaktande. Nyttig läxa för oss ,men vi kan bättre än så här. Finns inte mycket att skriva om matchen. Den bara försvinn bort i dimman som kylde ner den rätt stora publiken, även om 50 personer i domarrapporten kändes överdrivet. Nya tag i veckan och så får vi en chans mot en annan division fem motståndare nästa helg: Lunds Bois. Tränarna

Matchreferat
    Det är aldrig roligt att förlora och dessutom med 5-0. Matchen i säg är ingen katastrof och en del svar fick vi svar på efter mötet med en klart bättre motståndare än förra matchen:

Konditionen: Vi förlorar inte på grund av konditionen, snarare var det nästan att vi orkade lite mer än Ödåkra i andra halvleken. En styrka att vi ligger bra gällande konditionen.

Passningsspelet: Stundtals spelar vi ett riktigt bra passningsspel och vågar hålla bollen inom laget. Dock ska vi träna på att minimera svackorna i vårt passningsspel.

Inställningen: Många lag kan falla ihop totalt efter ett par baklängesmål men Vallåkra 2011 känns som om att detta inte kommer hända. En eloge till laget som fortsätter i en positiv anda och man ser många "tummen upp" efter tex ett bra passningsförsök. Dock behöver vi förbättra vår aggressivitet en del.

Våga spela vårt spel: Personligen tycker jag att vi stundtals vågar spela vårt spel men tyvärr blir vi straffade vid ett par mål av Ödåkra. Vi vet om att vi spelar ett väldigt offensivt spel och då är det enormt viktigt att vi inte tappar boll i fel position.

På det stora hela var det en ok match och vi är fortfarande inne i en uppbyggnadsfas med en del nya spelare och ett nytt syste. Första segern satsar vi på till helgen killar!

Rapportera

Rapportera

• 5 mar 2011 Örkelljungas syn på matchen

(384) Christian Augustsson
    lördag 5 mars 2011 17:02

--------------------------------------------------------------------------------

Resultat den 5 mars: Ödåkra - Örkelljunga = 0-0

Dagens motståndare var en av favoriterna i div 5 NV, alltså en seriekonkurrent. Dagens match spelades på ett vindpinat Olympiafält i Helsingborg. Första halvlek hade vi vinden i ryggen men lyckades inte skapa speciellt mycket mot ett spelskickligt Ödåkra. Vår första halvlek var nog den blekaste för året, trots rejäl medvind var vi aldrig riktigt farliga, vi fick aldrig upp laget i banan och tog inga löpningar ifrån mittfältshåll vilket gjorde att Nille och Robin blev alldeles för ensamma på topp. Vi pratade om att sätta in en rejäl press i medvinden, av detta blev det inget. Farligaste chansen i första halvlek var Borres kanon i ribban. Ödåkra var ständigt farliga men backlinjen spelade lysande idag. I mål spikade Chrisse igen på ett utmärkt sätt. I andra halvlek så spelade vi upp oss och fick ordning på positionerna och började spela fotboll vilket gjorde att vi skapade några riktigt vassa chanser signerade Nille och Christian. Hade vi haft marginalerna på vår sida så hade vi gjort mål framåt. Dock inte att förglömma att Ödåkra förde matchen och skapade betydligt fler chanser än vi. Hade vi haft samma engagemang och vilja i första halvlek som vi hade i andra så kunde vi vunnit idag. Bäst idag var backlinjen där Svenne och Borre avvärjde nästan alla Ödåkra anfall, Kapten Hallin gjorde sin bästa match i år tycker jag. Chrisse i mål var bättre än jag kunde tro och hoppas på. Sammantaget ska vi vara nöjda med resultatet men inte med prestationen idag.