• 28 maj 2011 Örekelljungas syn på dagens ma

Resultat: Ödåkra - FCÖ = 1-2(1-1)
    Målskyttar: Robin, Skyttekungen

Toppmötet slutade med vinst

Dagens motståndare var spelskickliga Ödåkra på borta plan, en på förhand svår uppgift. Ödåkra började bäst och vi var inte riktigt med i svängarna. Ödåkra tog också ledningen efter en straff som de slog in. Därefter började vi jobba oss in i matchen och började skapa lite framåt. Kvitteringen kommer i 40 minuten då Robin gör 1-1, ett mycket viktigt mål. I andra trycker Ödåkra på och vi får jobba hårt med att hålla rent framför målet. 15 minuter in i andra halvlek får vi en frispark som Nille sätter snyggt och ledningen i matchen är ett faktum. Resterande 30 minuter blir försvarsspel occh långa bollar mot Nille och Robin. Vi måste våga hålla mer i bollen när vi leder och inte bli så ängsliga. I slutet får vi ett antal vassa chanser som borde resulterat i mål. Vinsten satt hårt inne men hela laget gör en fantastisk kämpa insats tycker jag. Bäst för dagen var Jon i mål tillsammans med Gabbe som gör sin bästa match för säsongen. Övriga spelare förtjänar även de stort beröm för dagens vinst. Vi gör den arbetsinsatsen som krävs vilket glädjer.

Vad jag hatar det jävla stället!

Så var det åter dags att besöka den öde åkern. Denna gudsförjänta plats har mycket litet värde och för FIF inget värda alls. Under de tre senaste säsongerna har endast ett poäng hämtats från Ödåkra, både hemma och borta matcher räknat. Inget vasst facit direkt!

Avb: Arton, Johan G, Strömberg, Arvidsson, Besse

Matchen börjar i ett ögt tempo där FIF kommer fram relativt enkelt under matchens två första anfall. efter det tog det slut. Ödåkra dominerar fullständigt och trycker tillbaka FIF samt pressar oerhört högt. Detta i kombination med ett för dagen uruselt passnngsspel gör att ÖIF ofta vinner boll med flera spelare rättvända och skapar massor med chanser. Det viner rätt bra runt målet och FIF har svårt att komma ur egen zon ( ursäkta hockeyspråket men nåågon sa ett högintresant VM pågår, who cares).

1-0 kommer som ett brev på osten då en viss Nklas Hilding blir fri fem meter från mål och enkelt rullar in ettan. Fminur senare gör Ödåkra 2-0 efter fint förarbete och en passnng snett inåt bakåt som dstinkt placeras in i bortre gaveln. Utöver dessa mål lyckas ÖIF panga (onematopoetiskt ord!) två i ribban samt nicka över från nära håll. Med andra ord , klaar dominans.

Andra halvlek är bättre från FIF då Ödåkra inte orkar pressa som i första samt att de faller hem lite. FIF lyckas dock inte skapa något ordentligt tryck utan kommer till några halvchanser. Arton är pigg och Johan Grankvist gör en bra andra halvlek men idag räcker det inte. Känslan är att FIF hade för stor respekt för motståndaren, uppvisade ett dåligt passningsspel i första halvlek samt saknade jävlaranamma från början.