• Vinst i viktig match borta mot Laik U 2-6

Det var återigen en jämnmatch där hemmalaget tog ledningen och gick upp till 2-0 innan Artem gör 2-1 framspelad av Nikolai. 2-1 stod sig vid halvtidsvilan. I 75:e minuten gör Laik ett självmål 2-2 sedan i 80:e gör Viktor Mardakin 2-3 efter en passning från Elias Sandholm. Oliver Hellgren ökar på ledningen med 2-4 framspelad av Olle Andersson. Sedan får vi en Hörna som Viktor Mardakin sätter 2-5. Matchen avslutas med att målvakten Lucas Gruffman på ett utkast hittar Artem Gareev som gör 2-6. Mycket bra av Otterbäcken som behövde dessa viktiga poäng och kul med så många juniorer som är med och bidrar i en sådan här match. Och ett extra tack till Viktor Mardakin som normalt spelar i Örebro men via utlåningsavtal är tillgänglig för OBK och ställde upp denna match och gör 2 mål! Nästa match är på Lördag borta mot Blåsut BK. A-Laget 20 dec 2018 0kommentarer
  • Hemma vinst mot Kareby/Kungälv 5-3!

Det blev till slut vinst efter en jämn match hemma mot Kareby/Kungälv. Matchen börjar ganska avvaktande från båda lagen men Artem Gareev får med sig en straff i 12:e minuten, men straffen resulterar inte något mål för Otterbäcken. Borta laget får en hörna efter en kvart spelad som Kareby/Kungälvs poäng bäste trycker upp i krysset och 0-1 till gästerna. Vårt spel ser ganska bra ut och vi är samlade när vi försvarar oss och vi spelar runt bollen på ett bra sätt. Alexander Nilsson hittar Olle Andersson som bombar in ett hårt skott som målvakten tappar in i mål 1-1. Artem kommer återigen in mot Karebys försvar och blir tacklad och vi får ytterligare en straff som Artem sätter 2-1. Det blir lite tuffare spel i slutet av första halvlek och vi får både Rikard Stålberg och Artem Gareev utvisade och Kareby får också en spelare utvisad och det blir inga mer mål i denna halvlek. Andra halvlek och vi har två man på utvisningsbänken och vi får koncentrera oss på att vara täta bakåt vilket vi lyckas med och vi klarar av det nummerära underläget och vi börjar anfalla igen vilket direkt resulterar i ett mål där Olle Andersson lägger in en boll i straffområdet som Alexander Nilsson föser in i mål 3-1. Vi lyckas styra ut motståndarnas anfall men de får en hörna som de slår in 3-2 och återigen endast ledning med ett mål. I 70:e minuten får vi en hörna som Artem slår in i mål 4-2 och hörnor har vi inte lyckats med så bra denna säsong så det kändes skönt med mål på en fast situation. Och just hörnor är precis det som våra motståndare är bra på för i 78:e slår de in sitt tredje mål för matchen och alla mål är på hörnor 4-3. Matchen tänder till och båda lagen satsar för fullt i närkamperna och både vi och Kareby åker på utvisningar. Vi lyckas stå emot alla anfall och i sista match minuten kontrar vi och Artem sätter matchens sista mål 5-3 och segern är ett faktum. Vi tar med oss en bra defensiv från dagens match och att alla var delaktiga vilket är positivt. Olle Andersson belönades efter matchen som matchens lirare då ahn visade vilja i närkamperna och gav energi till laget med sin uppoffrande spelstil. Hatten av för Olle!!! Nästa match redan på Onsdag borta mot Laik U som också är viktig då den nu är bakom oss i tabellen. Laik U har lite varierande trupp beroende på hur deras lag i Allsvenskan spelar så det är svårt att veta hur deras laguppställning ser ut. Men vi går naturligtvis för vinst! Nästa hemma match är Annandags Derby och det är även då Laik U som är motståndare, Välkomna till Otterstrand på Bandyns nationaldag! A-Laget 16 dec 2018 0kommentarer
  • Viktig match för Otterbäckens BK hemma mot Kareby/Kungälv!

Söndag 16/12 kl.14.00 Otterbäckens BK är i behov av poäng och hemma matchen mot Kareby/Kungälv är viktig för laget. Kareby/Kungälv har efter 6 spelade matcher 3 vinster och 3 förluster vilket ger 6 poäng. Senaste mötet på bortaplan förlorade vi med 6-4 efter en dålig insats från vår sida som vi inte var nöjd med. Kareby/Kungälv har även tagit poäng mot Laik U och Vargöns BK. Vi får se upp med motståndarnas bäste poänggörare Andreas Kihlvall som efter 6 matcher lyckats producera 16 poäng. Dessvärre får vi klara oss utan Dimitri Tumaev som är avstängd efter matchstraffet han drog på sig förra matchen. Men vi ger inte upp och kommer att kriga för att ta de viktiga poängen och vi behöver hjälp och stöttning från hemma publiken på Otterstrand. Varmt välkomna och heja på vårt Blå Vita Lag! A-Laget 15 dec 2018 0kommentarer
  • Förlust hemma mot Surte BK 2-5

Hemma match på Otterstrand denna Lördagen där värdet inte direkt visade upp sin bästa sida. Förmiddagen började med regn men det gav sig någon timme före matchen och det såg lovande ut. Men några minuter senare började det regna och våra ismakare fickk ställa in sig på att göra isen spelbar istället för att få den perfekt. Matchen börjar och det är ganska jämnt till att börja med och som de senaste matcherna så har vi bra fart. Isen är ganska hoppig och det är svårt att få bra kontroll på bollen vilket gör att spelarna blir lite försiktiga när de åker med bollen. Men efter 14min kommer första läget då vi kommer igenom och dommaren blåser straff som sedan Artem Gareev sätter 1-0. Det dröjer tills 22.a minuten innan borta laget sätter 1-1 genom Alexander Bergbacka. Surte har en del chanser men vi står upp bra och Lucas Gruffman är stabil i målet. Vi trycker på bra stundtals men får inte till det vid avsluten och vi får inte in bollen i mål. I 34:e drar vi in en chansboll mot mål som Alexander Nilsson på volley får in bakom målvakten i Surte BK 2-1. Vi blir lite offensiva och Surte kontrar vilket leder till ett frislag strax utanför straffområdet och efter frislaget döms en utvisning i närkampen om bollen och Ricard Stålberg blir utvisad, en lite konstig utvisning kan tyckas. Vi klarar av nästa frislag men vi slarvar i ett uppspel vilket leder till ytterligare kontring där Linus Hellgren blir utvisad för sabotage och det döms straff. Lucas Gruffman räddar straffen på ett mycket skickligt sätt och vi lyckas få bort returen och vi går till halvtidsvila med ledning 2-1 men med två spelare utvisade. Andra Halvlek börjar och vi är inställda på att Surte kommer gå på oss högt när vi är två man mindre. Vi försvarar oss hyggligt men det börjar inte med någon vacker Bandy utan det är mest en kamp om bollen. Stämningen på planen börjar att tillta och det är mycket diskussioner mellan spelarna och mot domarna. Surte lyckas återigen komma igenom och återigen är det Alexander Bergbacka som sätter 2-2. Vi får inte till det alls i spelet och det är mycket slarv, lite pågrund av att isen är mjuk av regnet och bollen studsar en del. Surte lyckas återigen lite turligt denna gången sätta 2-3 genom Martin Rundqvist. Det blir mer grinigt och Dimtri som har mycket energi på planen hamnar ofta i de heta närkamperna och vid ett tillfälle har han och domaren inte samma uppfattning och han blir utvisad för olämpligt uppträdande men Dimtri hade lite svårt att tygla sig och domaren delar ut ett rött kort och det är färdigspelat för dagen och även nästa match. Under en period i matchen nu lyckas vi att få till styrspelet och vi försvarar oss bra kanske det bästa hitills denna säsongen och vi lyckas styra ut Surte vid de flesta anfallen. Surte får en Hörna som resulterar i mål 2-4 vilket kändes lite surt då vi började komma tillbaka i matchen och känslan var bra. Vi tar timeout i 76:e och bestämmer oss för att satsa allt framåt och slå långa bollar och kriga framför Surte målet. Vi får några lägen men det vill sig inte riktigt minst två skott i stolpe och ribba och man känner en viss frustration på att vi inte har turen med oss. I 88:e kontrar återigen Surte och sätter 2-5 vilket blir slutresultatet. Vi får tacka den tillresta Surte klacken som ökade stämningen på Otterstrand och ett speciellt tack till den kvinnliga Surte supportern som lämnade en något udda souvenir i omkläddningsrummet på Otterstrand! Nästa Söndag är det match igen på Otterstrand då vi gästas av Kareby/Kungälv. A-Laget 8 dec 2018 0kommentarer
  • Förlust i Hemma premiären mot Mölndal i Div 1

Det blev förlust i Hemma premiären på Otterstrand. Perfekta förhållande på bandybanan i Otterbäcken och fantastiskt vinter väder lockade en del besökare. Hemma laget var laddade och det visade sig direkt då Artem Gareev snodde bollen från Mölndal och lägger enkelt in 1-0 efter bara 25 sekunder och nyförvärvet presenterar sig för Hemma publiken. OBK får energi av det tidiga målet och Nikolai gör 2-0 fint framspelad av Dimitri Tumaev efter två minuter och även Dimitri fick presentera sig för publiken. Matchen blir något jämnare och Mölndal kommer till avslut några gånger men OBK står emot bra, efter 11 minuter får vi en hörna som Olle Andersson bestämt slår in i mål 3-0. Mölndal kommer in mer i matchen och vårt defensiva spel sitter inte alls och vår backlinje får försvara sig mot borta laget som kommer med bra fart då vi inte får kontroll på dom i styrningarna, och till slut så får de sitt första mål efter 17 minuter. Vi får inte spelet att fungera och det är mycket långa individuella åkningar och vi kommer med få spelare i anfallen. Mölndal anfaller ett flertal gånger men vi lyckas stå emot och återigen kommer Artem Gareev till avslut och gör 4-1. Borta laget tar timeout efter 29minuter för att komma in matchen. Timeouten får effekt och gästerna ökar tempot och vi har fått lite för bra självförtroende och ligger på högt upp med stryspelet och det straffar sig då Mölndal kommer igenom och kommer till farliga lägen flera gånger vilket resulterar i hörna som de sätter 4-2 och efter några minuter igen en hörna som Mölndal slår in 4-3. Vi kommer inte alls rätt och på tillägstid kontrar Mölndal och lyckas att sätta 4-4 och strax efter går vi till haltidsvila. Andra halvlek och gästerna blir lite tuffare i sitt spel och vi har svårt att få fram bollar. inom loppet av 6 minuter så gör Mölndal 3 mål och går upp till ledning 4-7. Frustration i hemmalaget och vi spelar svårt och får jobba hårt i defensiven hela tiden. Dimtri krigar på och åker igenom Mölndal och slår en passning till Artem som gör sitt tredje mål 5-7. I 61:a minuten får vi en straff dömd emot oss och Mattias Wenstedt slår straffen i mål 5-8. Det blir mer irriterat i matchen och Mölndal drar på sig två utvisningar, vi försöker att utnyttja situationen och ligga på högt och Elias gör mål efter en fin uppspelning 6-8 och matchen får lite nytänding för hemmalaget. Mölndal åker återigen på en utvisning men någon minut senare får även vi en utvisning. Det är inget bra spel men mycket krigande och Lucas kommer upp längs sargen och får en rejäl bentackling och blir liggandes på isen och domaren utdömmer grovt matchstraff för den incidententen. Det blir några minuter speluppehåll innan Lucas kunde bäras av planen och efter det blev det inga direkta händelser innan Mölndal slutligen gör 6-9 och matchen blir efter det ganska avslagen. Nu väntar träning hemma på Otterstrand i veckan på stor is och sedan har vi bortamatch mot Vargön nästa Söndag den 2/12. A-Laget 25 nov 2018 0kommentarer
  • Förlust 9-4 borta mot Blåsut BK

Förlust mot Blåsut BK i seriepremiären. Matchen började bra och båda lagen hade lika mycket boll men efter 10 minuter så fick hemmalaget en hörna som de sätter 1-0. Och 2 minuter senare tappar vi lite markeringar Blåsut BK gör 2-0. Otterbäcken fortsätter att köra på och tar under en period över allt mer av spelet och matchen blir tuffare och mer händelserik Olle Ahlinder gör 2-1 efter framspelning av Dimitri och någon minut senare kvitterar Artem Gareev till 2-2. Vi börjar köra lite mer offensivt efter en ganska bra defensiv första delen av matchen. I 38:e gör vi ett fel pass när laget är på väg uppåt och Blåsut kontrar vilket ställer vårt försvar och resulterar i 3-2. Stämningen i matchen är nu het och domarna påpekar för spelarna att de är tvugna att lugna ner sig men Blåsut får första utvisningen i slutet av första och vi går till paus vila. Andra halvlek börjar och första minutrarna är jämna och vi får en utvisning på Oliver för ett slag. Vi tappar lite markeringar efter utvisningen och Blåsut gör 4-2. Någon minut senare kommer Blåsut igenom och Krille går på lite hårt och det blir utvisning och frislag nära målet. Blåsut visar prov på bra skytte och gör 5-2 på frislaget. Dimitri har bra fart på skridskorna och Blåsut har svårt att försvara sig utan att ta till lite hårdare tag och de drar på sig en utvisning för hakning samt att de får ytterliggare en för olämpligt uppträdande. Med 2st i hemma laget känns det bra och vi satsar framåt mer för att skapa något Rickard Stålberg blir påkörd fult på vår planhalva under en uppspelsfas och domaren har en avvaktande utvisning men Otterbäcken har bollen och Artem trampar igenom och gör 5-3 och den avvaktande utvisningen hävs. Vi fortsätter att trycka men vi har lite dålig fokus i pasningarna vilket inte är så konstigt efter att vi inte varit på stor is så mycket. Återigen tappar vi bollen i lite fel läge och Blåsut har ett antal bra spelare som direkt är med, vi tappar 2 mål inom en minut 6-3 och 7-3. Vi fortsätter dock att spela bandy och försöker att komma till avslut, det blir lite lägre tempo och det märks att båda lagen är lite trötta. Elias har lite krafter kvar och kommer upp och lyckas få fram en boll till Olle Ahlinder som i trångt läge lyckas sätta in 7-4. Blåsut letar lite lyft vilket vi på förhand hade räknat med, men som det inte blivit mycket utav då vårt försvar har hållt ihop bra. Ett lyft kommer och Krille kommer lite fel och får ta ner med högklubba för att inte Blåsut ska bli helt fria och han får utvisning. Blåsut gör någon minut senare 8-4 och vi orkar inte riktigt försvara oss och komma rätt i styrspelet. Match tempot är lägre och det blir utvisning både till oss och Blåsut och inget lag kommer till några farliga lägen. Blåsuts Tobias Kjällqvist vinner bollen och åker igenom och sätter matchens sista mål 9-4 i 89:e. En match där vi står upp ganska bra och som kunnat sluta bättre om vi tagit till vara på några fler lägen. Positivt var att vi var mer disciplinerade än tidigare matcher i styr spelet och vi kämpade och ville spela vårt spel så mycket vi kunde. Först efter deras två mål 6-3 och 7-3 kändes det som vi tappade matchen lite. Vi laddar om för kommande helg där det är planerat för dubbla matcher mot Kareby/Kungälv Lördag och Sunvära på Söndag. Det problem med isarna i södra Sverige så vi får se hur det blir och om det blir något kyligare i veckan. /OBK/HSK A-Laget 12 nov 2018 0kommentarer
  • Referat: Blåsuts BK - Otterbäckens BK

• Slättbergscupen 2018

I helgen var vi iväg på en försäsongscup med div1 - laget. 4 matcher på 1X45 minuter skulle spelas. I gruppspelet mötte vi först Slottsbron (div2) som vi besegrade med 9-1. Nästa match var mot Kareby/Kungälv (div 1) och slutade 3-3. Gripen B (div 2) stod för motståndet i sista gruppspelsmatchen och den slutade 2-2. Slutspelsmatchen där vi spelade om 3-4 plats i turneringen spelades mot Höjden (div 2) och där vinner vi med 6-1. Riktigt bra fart och bra spel i första och sista matchen. Mindre bra när Kareby börjar slå långbollar och mot Gripens låga försvarsuppställning. Vi ställer upp med ett ungt lag, 7 juniorspelare, våra unga spelare gör en jättebra insats och våra nya ryska spelare har en fantastisk åkstyrka. Utlåningsspelaren från Örebro Viktor M visade även väldigt fint spel under helgen. Vi visar ett aggressivt försvarsspel som överraskade motståndarna. Väl mött i vinter på Otterstrand, där blir det åka av!! Tomas och Nikolaj A-Laget 7 okt 2018 0kommentarer
  • Slättbergscupen-18 5,6/10

Dags för seniorerna att gå på stor is. Cup spel i Trollhättan under Fredag 5/10 och Lördag 6/10. Ni finner spelschemat i länken nedan! Spelschema Slättebergscupen-18 A-Laget 1 okt 2018 0kommentarer
  • Referat: Boltic - Otterbäckens BK

Tingvalla bjöd på fint bandyvänder under tisdagskvällen, någon minusgrad och svag vind. OBK ställde upp med samma lag som senast mot Mosserud plus att Cristian Älvegran var tillbaka. Gustav Backman fick fortsatt förtroende på vänsterhalven och Daniel Wikström vaktade målet. OBK fick en drömstart och gjorde 1-0 genom Pelle B på hörna redan i den 2:a minuten . OBK spelade med aggresivt försvarspel och gjorde detta långa stunder med bravur. Det dröjjer till minut 30 innan Boltic får till en kvittering via en hörnretur. OBK spelar väldigt tajt bakåt och vårdar bollen skickligt inom laget under första halvlek. Boltic ökar tempot efter deras tidiga time-out och innan halvtid lyckas de göra 2 och 3-1 , och de målen kan vi skänka till Pål Hansen som står för två helt fenomenala framspelningar, bara att lyfta på hatten . 3-1 står sig till pausvila och OBK ska vara väldigt nöjda efter sin första halvlek. Boltic gör tyvärr 4-1 mer eller mindre direkt i andra halvlek efter ett skott från snäv vinkel som smiter in under Wikströms arm. OBK repar dock modet snabbt och fortsätter med sitt tålmodiga spel kryddat med vassa lyft. Och nu blir det äntligen lite utdelning. Adam gör både 4-2 och 4-3 mellan minut 52 och 57, ena gången framspelad av Gustav och andra gången utav av Per. OBK har nu en bra period och det är även nära att det blir 4-4. Istället tilldöms Boltic en ytterst tveksam straff som Joakim Jansson dundrar in , 5-3 till Boltic. OBK spelar fortsatt bra men tyvärr är det Boltic som får in några billiga mål och kan gå ifrån till 8-3. Strax innan full tid så står 15-årige Cristian Älvegran för ett otroligt fint solonummer när han snyggar till siffrorna och även slutresultatet till 8-4. OBK gör återingen en mycket bra match mot tufft motstånd, och matchen kändes jämnare än vad resultatet visar. OBK genrepar nu på Söndag borta mot Kålland innan man nästa helg åker söderut för att ta sig an den stora seriefavoriten Surte i premiären. A-Laget 31 okt 2012 0kommentarer