• Tung förlust mot Balkan

Balkan spräckte Nosabys hemmasvit genom att vinna med 2-1 i kvällens match på Nya Vallbjörka. Resultatet var inte rätttvist sett till matchen men Nosaby brände för många chanser samtidigt som Balkan utnyttjade Nosabymisstag. Nosaby inledde matchen mycket bra och kunde tagit ledningen i första min när Ayo kommer fri i vänsterinnerläge men Balkankeepern gör en fin benparad. Nosaby fortsätter trycka på och får utdelning i 10:e min när Ayo nickar in bollen från nära håll. Julian är sedan nära att öka på kort efter när han snappar upp en för lös bakåtpass men han får inte till chippen utan målvakten kan rädda till hörna. Efter den pigga starten tappar nosaby lite och bjuder in Balkan. Ayo går omkull i straffområdet men ingen straff utdöms. 1-0 står sig till paus som är i underkant. I andra halvlek borde det blivit straff när ett skott träffar en utsträckt arm men signalen från domaren uteblir. Istället kvitterar Balkan i anfallet efter när Gabriel Johnson snappar bollen efter misstag i nosabyförsvaret och 1-1 i 55:e min är ett faktum. Bara 6 minuter senare tar Balkan ledningen på ett målvaktsmisstag. Nosaby forcerar sista 25 min och skapar en del chanser. Närmast är Mike Andrews nick vid stolproten men Balkankeepern gör en bra räddning. Nosaby har en man mer sista kvarten när f d nosabyspelaren Lassine Traore får sitt andra gula men inget inget hjälper och Balkan håller undan till en 2-1-seger. Inte rättvist men Nosaby faller på sina egna misstag och att man inte utnyttjar spelövertaget och sätter chanserna. 3 poäng hade behövts i den jämna tabellen och nu väntar en tuff bortamatch mot IFK Simrishamn.Avspark 18 maj kl 14.00. A-Lag för 15 dagar sedan
  • Inför Nosaby IF-FBK Balkan

Imorgon kväll är det dags för hemmamatch på Nya Vallbjörka när malmölaget FBK Balkan kommer på besök .Vi hoppas A-laget tar tredje raka hemmasegern. I senaste omgången blev det tyvärr 0-1 förlust mot Räppe som avgjorde sent i en typisk 0-0-match. Varje poäng är viktig den mycket jämna tabellen och Nosaby har bara 3 poäng ner till nedflyttningsplats trots en 8:e plats så en vinst i morgon är verkligen av behov. Nosaby kan mönstra i det närmaste ordinarie trupp. Ameer är tillbaka efter sin avstängning och även Anel efter skada. Adam Winnberg har börjat träna men är inte redo spel än. FBK Balkan har inlett serien bra och har 9 poäng på de inledande 6 omgångarna. 3 vunna o 3 förluster och förlusterna har kommit mot de 3 topplagen. Senast tog laget en stabil 2-0-seger mot IF Lödde. Framåt handlar det mycket om Gabriel Johnson som ligger med i skytteligatoppen med sin 5 mål. Om Du inte kan vara på plats så målrapporteras matchen i appen Min Fotboll. Avspark kl 19.00 på Nya Vallbjörka. Mycket välkommen! A-Lag för 17 dagar sedan
  • Räppe avgjorde sent

Nosabys segersvit bröts i kvällens bortamatch mot Räppe. Det var dock nära att Nosaby kunde hålla nollan för tredje matchen i rad men hemmalaget avgjorde sent i 87:e min med matchens enda mål. Resultatet var knappast rättvist då det var en typisk 0-0-match med få målchanser och mycket kamp. Nosaby kom till spel utan Ameer som var varningsavstängd medan Mbye var tillbaka efter skada och började på bänken. Philip Bengtsson-Hörnebrandt startade och ersatte Ameer. Första halvlek var en tät historia där inget av lagen släppte till några chanser. Den ojämna planen innebar att det var svårt att skapa något längs marken varför båda lagen slog långbollar som oftast enkelt togs om hand av försvaren. Nosabys bästa målchans var Ayos nick som hemmamålvakten tippade till hörna efter 14 min. Räppe hade ett par halvchanser på djupledsbollar men avsluten var svaga och 0-0 stod sig till paus. Inledningen av andra var fortsatt tillknäppt. Nosaby hade en del bra kombinationer men skapade inga riktigt heta chanser. Sista kvarten öppnade matchen upp sig lite när båda lagen blev långa och det blev ytor på mitten men de heta mållchanserna lyste med sin frånvaro och matchen såg ut att sluta 0-0. Tyvärr avgjorde Hamza Masovic matchen i 87:e min när nosabyförsvaret inte kom upp i press och Hamza kunde placera in bollen från straffområdeslinjen till 1-0. Nosaby satsade allt framåt i slutskedet men Räppe höll undan till lagets första 3-poängare för säsongen. Det var en snöplig förlust för Nosaby. Försvarsspelet var stabilt hela matchen igenom förutom vid målet. Dock var det uddlöst framåt och Ameer saknades offensivt med sitt driv. Vi hoppas att Nosaby kan ta tredje hemmasegern i nästa omgång mot FBK Balkan. Avspark 10 maj kl 19.00 på Nya Vallbjörka. A-Lag 3 maj