Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Norrsundets IF

Följ

Norrsundets IF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att använda tjänsten godkänner du detta.

Okej
Norrsundets IF
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Norrsundets IF
Adress Lindövägen 20
Postadress 81730 NORRSUNDET
Telefon 0297-224 05
E-post norrsundetsif@yahoo.se
Orgnr 885000-2141
Kontonr Postgiro 32553-0, Bankgiro 5375-2309

Om Norrsundets IF

Historisk återblick och dagens verksamhet inom Norrsundets IF

År 1918 bildades Norrsundets fotbollsklubb, NBK, som åtta år senare, 1926 omvandlades till en ren idrottsförening med namnet NIF. Var först och främst lagsporterna fotboll, bandy som intresserade Norrsundetborna. Men i mitten av 40-talet introducerade några ungdomar en ny sport efter sina bandyträningar.
Sporten som introducerades var ishockey och bedrevs på en väldigt primitiv nivå, men föreningen anordnade en anläggning åt dem mot ett löfte att ungdomarna själva skulle sköta isbanan.
1946 färdigställdes en sarg och 1947 spelades den första matchen där motståndarna var Brynäs juniorer.
NIF vann matchen med hela 8-0!
Därefter 1947-48 ingick NIF i sin första serie och den blev mindre lyckad, slutresultatet blev åtta förlorade matcher med en målkvot på 11-71. Men säsongen 1948-49 blev mera lyckad och säsongen 1949-50 kom fullträffen då NIF tog seriesegern. Mellan 1950-52 spelade NIF i Gästrike-Hälsingeserien div.4 och tog två andraplatser och var en kort tid uppflyttad i div.3, men fick återvända sedan till div.4. Säsongen 1954-55 blev det åter serieseger och uppflyttning till div.3, vistelsen i den serien blev endast en säsong.
Säsongen 1977-78 lyckades NIF kvalspela sig upp till div.2, sejouren i div.2 blev ettårig.
Därefter har laget spelat i div.3 och 4 serierna. Idag är det färre lag och div.3 är lägsta serie, dock uppdelat med lag i div.3 A och 3 B, NIF tillhör för närvarande div.3 B.
Sedan 1995 har vi en konstfrusen isbana på vår idrottsplats Lindövallen. Mycket ideellt arbete ledde fram till att den konstfrusna isbanan kunde invigas. Vi har under åren efter den konstfrusna banans tillkomst haft diskussioner, samt arbetsgrupp för att se över möjligheten till en ishall, dock utan resultat hittills.

Till säsongen 2002 slogs all fotboll i Norrsundet ihop med Hamrånge GIF. Och då togs det ett beslut att bilda en stor förening i Hamrångbygden genom att slå ihop Nif, Hgif och Hamrångefjärdens IK, efter en medlems-omröstning våren 2002 beslutade Nif att inte gå med i sammanslagningen som fick namnet NorrHam Hamrångebygdens IF.

Till säsongen 2011 drog sig NorrHams herrlag ur sitt lag från seriespel, p.g.a. lite spelare. Det fanns några spelare inom Nif innebandy som tillsammans med lite äldre spelare ville spela fotboll i seriespel, som kontaktade huvudstyrelsen om att få dra igång fotbollen inom Nif igen. Fotbollen gjorde comeback i föreningen 2011 i div.7. I år spelar laget i div.6 efter avancemang.

Inför säsongen 2004-2005 fick vi en ny sektion inom föreningen, innebandyn kom till Nif från Hgif. Innebandyn spelar i div. 5 för närvarande.

En ny sport introducerades 2011 inom föreningen och det är Discgolf (frisbeegolf

Dagens verksamhet:

Inom ishockeysektionen 2012 -2013 finns det i föreningen ett A-lag och ett lag i ishockeyskola.
Inom fotbollen finns det ett A-lag.
Inom innebandy ett A-lag och två ungdomslag P-9 och P11 och innebandyskola.
Vi har även en tennissektion, motionssektion, discogolfbana och ett elljusspår som är 2,5 km i anslutning till idrottsplatsen.
Föreningens minigolfbana finns i Norrsundets centrum i anslutning till Norrsundets Tips och Tobak.
Vår cafeteria på Lindövallen är öppen i samband med matcher och vid andra arrangemang. Föreningen äger själva idrottsanläggningen och många ideella krafter behövs för att bedriva verksamheten.
Vår matchdräkt är svart och gul.

På Lindövallens IP bedrivs tennis, ishockey, fotboll, discgolf och innebandylaget spelar sina hemmamatcher i Norrsundets sporthall.
Välkommen till Lindövallen och föreningens verksamhet. Se affischering och annonser när det spelas matcher på Lindövallen. Vill du bli medlem i föreningen och stödja vår verksamhet? Kontakta oss genom att klicka på bli medlem i Nif i vänstra menyn.

Tennis
Föreningens tennisbana ligger på Lindövallen IP och är en rödgrusbana.
Banan är öppen från maj till månadsskiftet sep – okt.
Kostnad för att spela tennis.
Medlem i föreningen 30:- tim
Icke Medlem 50:- tim
Ungdom under 18 år 20:- tim
Årskort för medlem 300:- , obegränsade speltimmar.
Priserna kan ändras till nästa säsong
Man bokar och betalar hos Norrsundets Tips och Tobak i centrum

Golf
Föreningens 12 håls minigolfbana finns i Norrsundets centrum i anslutning till Norrsundets Tips och Tobak, där man också betalar för sitt spel. Det går att spela på golfbanorna under kioskens öppettider.
Kostnad vuxna 20 kr ungdomar under 18 år 10 kr
Banorna ställs ut i början på maj månad och ställs undan i månadsskiftet sep – okt.
Discgolf
En ny sport introducerades 2011 och det är Discgolf (frisbeegolf).
En bana med 6 korgar och 13 hål finns i anslutning till Lindövallens IP.

Discgolf (också kallat frisbeegolf) är en sport som spelas med en disc (frisbee). Målet är att spela en bana från början till slut med så få kast som möjligt. En bana består vanligtvis av 9 eller 18 hål och man har klarat ett hål när man har kastat discen i en discgolfkorg, även kallat kedjehål.
Discgolf är både lättillgängligt och billigt att utöva. Flera banor i Sverige är uppsatta i parkmiljö och kostnadsfria att besöka. En disc räcker för att spela även om många föredrar ett par olika varianter av discar med olika flygegenskaper.

Välkommen som medlem i föreningen!
Norrsundets IF