• Referat: Näsvikens IK - Delsbo IF

Klassiskt derby på Tunet i höstsolen Delsbo gästade Tunet under lördagen och vi passerade åter goda 150 i publikantal. Gästerna inledde starkast och skapade en del lägen som sedermera resulterade i ett ledningsmål från den forne Nikenspelaren Oscar Nordin, redan i matchminut 7'. Delsbo fortsatte att mana på men hemmalaget tuggade sig in i matchen och skapade en del farligheter på kontring. Under den andra halvan av första halvlek var det hemmalaget som höll i taktpinnen men lyckades inte kvittera. 0-1 i halvtid. Men redan tre minuter in i den andra halvleken slog Niken till efter att bollen rullat ut till Tobbe Johansson på en hörna. 1-1 i minut 48' och en bra inledning på andra halvlek. Niken fortsatte att rulla boll och kunde stundom visa upp ett fint spel i solskenet. Delsbo får ett mål bortdömt efter att Johnny P ansåg att gästerna behandlat Ludde i målet lite väl bryskt. I slutet av matchen pekade domaren på straffpunkten efter att gästernas målvakt fällt Tobbe Johansson i straffområdet. Johan Brolin stegade fram och gjorde inga misstag. 2-1 till Niken i matchminut 87'. Dock så fortsatte matchen under ytterligare drygt 10 minuter (pga tidigare avbrott i samband med huvudskada på Delsbospelare), vilket blev tio tuffa minuter. Derbystämningen nådde sin kulmen, spelarna visade muskler, dobbar och vilja medan Johnny P visade upp tre gula. Poängutdelningen till Nikenligan ger huvudbry då flertalet spelare stod för en god insats idag. Vi ser fram emot en rafflande avslutning på division 4 med en minst sagt tight toppstrid. Nikenligan 3p Nils Sved 2p Petter Andersson 1p Johan Brolin Herrar för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Matchsponsor 14/9

I dagens derbyseger mot Delsbo IF utsågs Nils Sved till matchens lirare. Ett stort tack riktar vi till dagens matchsponsor Delsbo Fjärrfrakt. Herrar för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Ljusdals IF - Näsvikens IK

Fotboll på Älvvallen 8 September och sommarvärme En rivig start med målchanser åt båda håll men det dröjer tills matchens 21a minut innan det första målet kommer. Gästernas Petter Andersson kan sätta vristen till vid straffområdeslinjen när hemmalaget rensar undan på en hörna, 0-1 noteras. Nästa målnotering kommer efter mål för hemmalaget på straff, detta i matchminut 37'. 1-1 och inga fler noteringar för mål görs i den första halvleken. Den andra halvleken börjar som den första, chanser åt båda håll men Näsviken gör det första målet. En vacker lobb ur snäv vinkel från Lasse Larsson, 1-2 i matchminut 63'. Gästerna håller undan tills det återstår 10 minuter av matchen, då är krafterna förbrukade och Ljusdal kan göra 2-2, 3-2 och 4-2 innan 90 minuter är till ända. Näsviken gör en bra match men orkar inte hela vägen. Nikenligan 3p Nils Sved 2p Tobbe Johansson 1p Petter Andersson Herrar för 13 dagar sedan 0kommentarer