• Matchrapport Hällbybrunns IF - Nykvarns SK (1-3)

Förra årets bortamöte mot Hällbybrunns IF slutade med en knapp 1-0 förlust efter en väldigt tät och chansfattig match. I förhoppning om att vi skulle kunna skapa mer framåt den här gången och ta revansch så ställde vi upp med följande elva: Anton Mike Jeppe Robin E Tjoffe Esoa Emil Linus Fredde Adrian Chris Till skillnad från fjolårsmötet så exploderar matchen direkt med böljande spel och målchanser. Det blir vi som får den första riktigt heta möjligheten efter bara ett par minuter när Fredde spelar fram bollen i djupet till Adrian som snor åt sig bollen och kommer till avslut från nära håll. Målvakten kommer dock ut bra och kan parera avslutet. Det är sedan Hällbybrunn som efter flera felpassningar centralt från oss börjar skapa chanser. En sådan situation leder till en missad chansbrytning och det ser ut att bli ett rent friläge för hemmalaget. Robin är dock vaken och löper tillbaka och lyckas med en riktigt fin glidtackling som räddar upp hela situationen. Någon minut efteråt kommer Hällbybrunn runt på vår vänsterkant, slår in bollen snett bakåt och kommer till ett mycket bra läge. Avslutet tar i ribbans överkant. Robin får sedan rädda upp situationen ytterligare en gång på en djupledsboll när han kommer emellan anfallare och målvakt innan spelet lugnar ner sig något. I mitten av halvleken är vi ganska säkra på att vi hamnat i underläge då Hällbybrunn spelar sig fram fint och får iväg ett lågt skott ifrån höger. Bollen tar i hjulet inne i målet, hemmalagets spelare signalerar för att bollen är inne men domaren låter spelet rulla vidare. Sista kvarten jämnar spelet ut sig och vi börjar skapa lite igen. Både Emil och Chris kommer till avslut i hyfsade lägen men träffar inte målramen. Hemmalaget skapar även de ett par halvchanser via sina långa inkast men 0-0 står sig till halvtid. Till starten av andra halvleken ändrar vi lite på balansen på mittfältet och vi kommer även överens om att vi ska spela rakare för att undvika de omställningar som vi utsatts för under första 45. Vi inleder andra halvlek på bästa tänkbara sätt. Esoa vinner boll och spelar ut bollen till Tjoffe som kommer i en löpning från sin högerbacksposition. Hans inlägg är helt perfekt och seglar förbi försvarsspelarna mot den bortre ytan. Chris har där gott om tid att tajma sitt upphopp och kan ostört nicka in matchens första mål. Vi fortsätter att gå framåt och Adrian kommer till ett riktigt fint läge. Precis i avslutsögonblicket får han en spark och ramlar men ingen straff delas ut. Chris har sedan ett avslut över målet innan han spelar fram Emil som skjuter ett dykande skott som landar på ovansidan av målet. Vår andra halvlek är klart bättre än den första och vår offensiva spel skulle ge utdelning ännu en gång i matchminut 73. Chris får bollen och vi kommer tre mot en när både Markus och Jönsson kommer med löpningar på var sin kant. Chris väljer något oväntat att inte släppa ut bollen till någon av dessa två utan håller i bollen och placerar till slut bollen intill den högra stolpen fram till 2-0. Efter vårt andra mål slår vi av på tempot något. Hemmalaget gör lite byten och försöker gå framåt. De har en nick strax utanför och ytterligare någon målchans, men de ser inte ut att kunna hota vår seger. I matchminut 86 får de dock en hörna som de nickar i underkanten av ribban och slår sedan in returen bakom Anton i målet. Det såg här ut att bli spännande avslutande minuter men vi skulle replikera direkt efter avspark. Fredde som gjort mål i två raka matcher agerar nu istället framspelare när han serverar Jönsson framför mål. Jönssons avslut tappar fart när målvakten får handen på bollen men den rullar ändå sakta över mållinjen och vi kan andas ut. 1-3 skulle bli för mycket för Hällbybrunn att hämta in även om de gör ett tappert försök. Det närmaste de kommer är en frispark emot sig i vårt straffområde då de tacklar Anton när han kommer ut på en djupledsboll och bollen hamnar fri. Segern är vår andra raka och vi griper därmed det sista halmstrå vi har kvar i jakten på någon av uppflyttningsplatserna. Med två omgångar kvar skiljer det tre poäng mellan ettan och sjuan i tabellen och vi är med där och hugger. För vår del återstår nu tredjeplacerade Råby/Rönö IF hemma och fjärdeplacerade Afrikansk FC på bortaplan. Två segrar är ett måste och självklart vill vi nu göra allt vi kan för att ta chansen. Herr A 21 sep 2021 0kommentarer
  • Inför Hällbybrunns IF - Nykvarns SK 18/9 kl 15:00

Vi börjar närma oss slutet av säsongen och endast tre omgångar återstår av årets enkelserie. Ärla IF toppar med 19 inspelade poäng och strax där under är det stenhård konkurrens om den andra uppflyttningsplatsen. Hela sju lag är med i kampen då det skiljer endast tre poäng mellan tvåan och åttan i tabellen. Två av dessa lag är vi och våra motståndare den här helgen som är Hällbybrunns IF. Våra motståndare har efter åtta spelade omgångar exakt samma poäng och målskillnad som vi har vilket på förhand talar för en jämn och oviss match imorgon på naturgräset i Eskilstuna. Vi har lite skavanker på några spelare och yterligare ett par som är frånvarande, men de flesta spelare som varit ordinarie under säsongen ser ut att kunna åka med. Vi reser till Eskilstuna med följande trupp: Anton Tjoffe Linkan Jeppe Robin E Mike Adrian Esoa G Emil Fredde Linus Markus Chris Jönsson Med tre matcher som återstår gäller det nu att vi gör allt vad vi kan för att sluta så högt upp i tabellen som möjligt och se hur långt det räcker. Tre poäng imorgon är allt som räknas! Herr A 17 sep 2021 0kommentarer
  • Matchrapport Nykvarns SK - Runtuna IK (2-1)

Inför matchen mot Runtuna IK var seger ett måste om vi skulle kunna ha någon realistisk chans till uppflyttning. Det var uppenbart att våra motståndare kände likadant och det här matchen skulle bli en riktig nagelbitare. Vi ställde upp med följande elva: Tim Mike Robin Jeppe Tjoffe G Esoa Emil Linus Fredde Chris När röken börjat lägga sig från vår för dagen ivrigt påhejande supporterskara blåser domaren igång matchen. Runtuna försöker sätta tonen direkt genom tufft, på gränsen till fult spel under matchens första tio minuter men vi står upp bra. De testar oss även tidigt med en boll i djupled, men Tim kommer ut och kan med lätthet avvärja. Bortalaget försöker att använda sin fysik för att skapa chanser via långa inkast och nickskarvar på längre bollar. Även om vi förlorar en del dueller täcker vi hela tiden upp bakom varandra och de kan inte skapa särskilt mycket framåt. Vi försöker även sätta press lite högre upp och vid ett tillfälle är Linus några få centimeter på att hinna emellan på ett hemspel till målvakt. Efter 20-25 min börjar vi ta över matchen mer och mer. Vi har flera fina anfall där vi kombinerar oss fram och både Linus och Mike kommer till avslut, dock utan att träffa målramen. Runtuna sticker upp ytterligare en gång under halvleken via en kontring men Tim kan rädda till hörna. På den efterföljande hörnan blir det farligt och vi räddar på mållinjen, men det visar sig att hörnan slogs över den förlängda mållinjen och den assisterande domaren vinkar för inspark. Efter 40 minuter skulle vårt spelövertag ge utdelning. Tjoffe driver upp bollen och slår ut två lagdelar med sin passning upp till LInus som i sin tur spelar ut bollen mot vår högerkant. Där slår Fredde in bollen på den fria ytan och även om Emil inte når hela vägen fram till bollen så kommer Chris på den bortre ytan och kan enkelt slå in bollen i nät. 1-0 står sig sedan till halvtid. I andra halvlek styr vi spelet under stora delar även om Runtuna då och då sticker upp. Fem minuter in i halvleken får Chris ett gyllene läge att ge oss en tvåmålsledning när han kommer fri. Han rundar målvakten men kommer ur vinkel. Målvakten hinner tillbaka och även om Chris lyckas få ett avslut under honom så hinner Runtunas försvarare tillbaka och räddar på mållinjen. Bortalaget kontrar direkt efter Chris möjlighet men här gör Tim en mycket fin räddning på det låga, välplacerade skottet och räddar ut till hörna. De följande två hörnorna efter blir också resultatlösa. Bara minuter senare får vi ytterligare en kontring mot oss men Tjoffe som är en av våra bästa spelare för dagen tar en uppoffrande löpning på 50 meter tillbaka och stoppar anfallet på ett mycket bra sätt. Vi fortsätter att ha det mesta av spelet och kommer till fler och fler chanser ju längre halvleken går. G får ett avslutsläge efter fint samspel mellan Valle, Fredde och Chris. Strax därefter kommer vi 2 mot 1 där Chris utmanar sin back och kommer till bra läge men avslutet går över ribban. Inbytte Jimmy tar därefter ner en boll i farten på ett mycket fint sätt och spelar fram en djupledslöpande Emil. Han försöker i sin tur spela in till spelare som fyllt på i boxen, men målvakten är uppmärksam och kommer ut bra och styr ut inspelet till hörna. Robin kommer till avslut på den efterföljande hörnan men nicken blockas ut till en ny som blir resultatlös. Runtuna får med drygt 10 minuter kvar en frispark där det blir lite oroligt. Tim kommer ut och är på bollen, men inte bättre än att den går till en rödtröjad spelare som kan ta avslut. Vi spelar dock ett uppoffrande försvarsspel och blockar skottet. Bortalaget skulle dock kvittera efter 85 minuter efter ännu en tilltrasslad skituation. Tjoffe upplever att han blir knuffad in i Tim men domaren uppfattar situationen annorlunda. Med både försvarare och Tim nere för räkning har Runtuna inga problem att utnyttja situationen och slå bollen i nät. Trots vilda protester står domaren fast vid sitt beslut och målet kvarstår. På bänken ställs frågan om vem vi ska ställa in i mål då Tim ligger kvar, men efter några minuter visar det sig att han är tillräckligt ok för att spela vidare. Runtuna bestämmer sig efter kvitteringen för att flytta fram folk och gå för ett segermål men det skulle visa sig få motsatt effekt då vi skapar chans på chans i slutminuterna. De farligaste lägena har Fredde som skjuter strax utanför samt Jimmy som vinkas av för offside efter att ha slagit bollen i mål. Ett segermål skulle dock komma. Chris vinner ett motlägg, driver upp bollen i planen och spelar sedan ut bollen till Fredde. Han viker in från kanten och trots att avslutet är med fel fot kan han snyggt placera in bollen lågt precis intill den vänstra stolpen. Domaren blåser sedan av matchen och vi visar otroligt stark moral som får med oss tre poäng trots kallduschen i slutminuterna. Med tre omgångar kvar har vi nu tre poäng till en uppflyttningsplats och vi ska nu göra det vi kan för att ta chansen. Nu väntar tre träningspass under veckan som kommer innan vi tar oss till Eskilstuna för att ta revasch för fjolårets uddamålsförlust borta mot Hällbybrunns IF. Herr A 12 sep 2021 0kommentarer
  • Inför Nykvarns SK - Runtuna IK 10/9 kl 19:00

Imorgon är det nya tag som gäller när vi tar emot Runtuna IK hemma på Nykvarns IP. Runtuna åkte förra året ut från division 4 och har så här långt spelat in 10 poäng i serien. De har spelat många täta matcher med både uddamålssegrar och uddamålsförluster så vi kan troligen räkna med ännu en jämn och tuff match imorgon mot ett fysiskt starkt Runtuna. Den senaste tiden har resultaten inte gått som vi hoppats på och det blev också en tung förlust senast i den svängiga matchen borta mot Al Salam. Vi åkte där också på några skador vilket medför att Ville, Adrian och Gabriel är otillgängliga för spel. Däremot är Chris tillbaka igen efter avstängning och då vi har övriga spelare tillgängliga så kommer vi att kunna mönstra en stark trupp till morgondagens match: Tim Tjoffe Linkan Jeppe Robin E Mike Esoa G Emil Fredde Linus Valle Robin J Chris Jimmy Jönsson Senaste matcherna har vi fallit in i svackor till och från och nu gäller det att vi gör en bra match i 90 minuter och visar vad vi kan. Mot tre poäng! Herr A 9 sep 2021 0kommentarer
  • Matchrapport Al Salam SK - Nykvarns SK (3-2)

Igår kväll åkte vi till Eskilstuna för att möta Al Salam SK. Det var på förhand en mycket viktig match om vi ville hänga på i toppen och det skulle visa sig att båda lagen verkligen ville gå för tre poäng den här matchen. Vi ställde upp med följande elva: Tim Mike Robin E Jeppe Adrian Esoa G Emil Linus Fredde Jimmy Hemmalaget startade matchen starkast. Al Salams nr 11 visade tidigt i matchen att det inte är någon slump att han toppar seriens skytteliga och det kändes farligt varje gång han kom rättvänd med bollen. Det var också nr 11 som skulle få matchens första heta chans efter 10 min. Han dribblar förbi ett par av våra spelare och rullar bollen förbi Tim. Bollen är på väg in i mål men en offsidestående spelare i Al Salam väljer ändå att slå in bollen i mål och det blir förstås bortdömt. Vi vinner en del boll i matchens inledning men har svårt att sätta passningarna till en medspelare efter bollvinsterna. En bit in i halvleken får vi dock ihop fler passningar på rad. Linus spelar fram till Emil som avfyrar från distans och lite senare är G som framspelad av Emil skjuter ett lågt skott som målvakten kan hålla. Al Salam fortsätter att vara farliga i sina kontringar och nr 11 får ännu ett friläge. Tim i målet kommer dock ut bra och gör en fin räddning. I matchminut 17 skulle Jimmy ge oss ledningen. Hemmalagets målvakt är lite väl nonchalant och försöker att dribbla. Jimmy är dock vaken och stjäl bollen innan han med ryggen vänd mot målet klackar in den i nätmaskorna fram till 0-1! Några minuter senare skulle Al Salam visa sin styrka på fasta situationer vilket skulle vara något vi fick problem med resten av matchen. Helt fri spelare får nicka på den inslagna hörnan men Tim gör en jätteräddning. Adrian lyckas sedan rensa bort bollen från mållinjen. På motsatt planhalva fick vi ett par bra lägen att utöka vår ledning. Fredde går ner precis vid straffområdeslinjen och våra spelare ropar på straff. Det blir dock bara en frispark som vi inte lyckas förvalta. Strax därefter har Emil och G ett fint samspel på vänsterkanten som leder till skott från Emil som reflekteras på deras försvarare. De har dock tur med studsen som går direkt på deras målvakt. Sista kvarten under halvleken är det Al Salam för hela slanten. Tim räddar en frispark ut till hörna. Hörnan slås in och Adrian räddar två gånger i rad på mållinjen innan Tim gör ännu en jätteräddning. Tyvärr tvingas Adrian att utgå med en muskelskada efter detta. Al Salam får sedan ännu en hörna. Den här gången är vi ovaksamma vid den främre stolpen och Al Salam kan kvittera till 1-1 via en skarv. Hemmalaget behåller sedan trycket halvleken ut men vi lyckas reda ut stormen och 1-1 står sig till pausvilan. Även i starten av andra är det Al Salam som tar tag i taktpinnen. De får nicka i fritt läge på både frispark och på hörna men första avslutet går mitt på Tim och det andra seglar över. Hemmalaget ropar även på straff några minuter senare efter att Robin hakar ihop med spelare i straffområdet, men domaren friar. En kvart in i halvleken börjar vi hitta vårt spel igen. Emil skarvar bollen till G som avslutar över och Emil får sedan ett gyllene läge att ge oss ledningen. Inbytte Ville får in ett perfekt långt inlägg från sin kant men tyvärr får Emil inte ordentlig träff på nicken. Det skulle istället bli Fredde som skulle se till att vi återtog ledningen i mitten av halvleken. Esoa får efter en av sina många bollvinster i andra halvlek fram bollen till Valle som i sin tur hittar Fredde. Han visar därefter sin rutin när han behåller lugnet och på ett kyligt sätt skruvar bollen förbi målvakten fram till 1-2. Därefter skulle tyvärr domaren spela en avgörande roll de kommande tio minuterna. Bara ett fåtal minuter efter ledningsmålet kommer Linus loss på sin kant och blir tacklad. Tacklingen sker med rakt ben, onödigt hård kraft, med dobbarna först och träffar Linus högt uppe på benet. Som tur är har han inte foten i marken och undviker tack vare det en allvarlig skada. Otroligt nog väljer domaren att bara ta upp det gula kortet och Al Salam-spelaren får vara kvar på planen. Några minuter senare visar hemmalaget ännu en gång sin farlighet på hörna. Bollen hamnar lös i straffområdet och Robin har ett ihopslag med motspelare och får iväg bollen. Domaren bedömer det dock som att Robin kommer fel in i situationen och är tvåa på bollen och blåser därför straff. Från 11 meter görs inget misstag utan straffen slås säkert in mitt i målet. Tre minuter senare är det vi som har en straffsituation efter att Fredde slagit in bollen i straffområdet. Våra spelare ropar då på straff efter att bollen tydligt tagit på en utsträckt arm hos hemmaspelare men den här gången väljer domaren att fria. Trots att vi fått tre mycket tuffa domslut emot oss på kort tid fortsätter vi att kriga och går för tre poäng. Robin är extremt nära att ge oss ledningen efter att han mött en hörna på bortre stolpen, men hans nick smiter strax utanför stolpen från nära håll. Med fem minuter kvar får Al Salam ännu en straff. Den här gången finns det dock inga tveksamheter över domslutet. Efter en kontring får vi inte riktigt iväg bollen i förstaläget och fäller sedan Al Salam-spelaren. Tim i målet går åt rätt håll den här gången och kan rädda lågt i sitt högra hörn och tar sen själv hand om returen. Under de sista minuterna är det två lag som verkligen går för segern. Vi kommer 3 mot 1 vid ett tillfälle men är alldeles för heta och springer offside. Markus har även ett inlägg mot bortre som styrs av försvarsspelare precis intill den första stolpen. Al Salams målvakt gör dock en fenomenal räddning och når bollen. I vårt sista försök att avgöra matchen är det Jeppe som slår in en boll från distans. Målvakten hamnar fel och bollen ser ut att segla in i krysset. På något mirakulöst sätt lyckas han ändå nå bollen och vi lyckas inte komma dit på returen när bollen ligger fri någon meter från målet. Det skulle visa sig att det här inte var vår kväll utan på den efterföljande kontringen gör Al-Salam 3-2 efter en fin djupledspassning och en individuell prestation. På stopptid gör vi ett desperat försök att kvittera och Emil får in ett inlägg som Gabriel bröstar ner. Skottet från G går dock över och strax därefter blåser domaren i pipan. Efter matchen är det upprörda känslor och mycket frustration hos våra spelare. Förlusten gör att vi tappar mark från toppen och vi är nu sex poäng från uppflyttningsplats med fyra matcher kvar. Nu väntar en ny träningsvecka innan vi tar emot Runtuna på hemmaplan fredag kl 19:00. Herr A 6 sep 2021 0kommentarer
  • Inför Nykvarns SK - Al Salam SK 2021-09-05 18:00

Efter 2-1 på hemmaplan mot Hälleforsnäs senast är vi nu tillbaka på vinnarspåret igen och där behöver vi stanna. Efter sex spelade omgångar är vi tre poäng ifrån uppflyttningsplats och vi har troligtvis inte råd att tappa särskilt många poäng om vi vill vara med hela vägen in. Nästa utmaning för oss blir Al Salam SK borta på Årby IP. Eskilstuna-laget har så här långt spelat ihop tio poäng under sin debutsäsong i femman, men står i realiteten på sju poäng då de använde sig av en otillåten spelare mot Järna SK nyligen och kommer att få poängavdrag. Al Salam har en hel del individuell kvalité i sin trupp och vi kommer att behöva se upp lite extra med Dembo Bojang som står på sex mål så här långt och toppar därmed skytteligan i serien. Laget har däremot visat lite sämre diciplin och har tagit en hel del kort under första halvan av säsongen. De har redan dragit på sig tre utvisningar. Vi har större delen av truppen intakt och saknar egentligen bara Chris som är avstängd och Filip som är skadad. Det blir svårare och svårare för Peter att ta ut en trupp då det är många på träningarna och fler och fler spelare som börjar hitta formen. Peter har valt att åka med följande trupp: Tim Ville Adrian Jeppe Robin E Mike Esoa G Emil Fredde Gabriel Linus Valle Markus Jimmy Jönsson Mot tre poäng! Herr A 4 sep 2021 0kommentarer