• Referat: Nödinge SK motionslag - Kareby IS vuxenfotboll

Efter den stora förlusten i höstas satsade vi idag på revansch. Den första tredjedelen präglades av försiktighet på båda sidor. Försvaret höll sig stabilt och faktiskt saknades det riktiga målchanser. I den andra tredjedelen började matchen ta fart lite mer. Det var fler skott mot målet men också en del enkla bolltapp i mitten som gjorde det svårt att pressa motståndarna ordentligt. Ändå rullade bollen lite bättre för Kareby i denna fas och i minnet stannade ett elegant skott under ribban som Filip kunde rädda i sista sekunden. I den andra pausen bestämde vi oss för att våga mer och antagligen gjorde Kareby samma sak, för matchen blev rörligare de sista 20 minuterna. Det blev fler aktioner i straffområdena på båda sidor. Kanske var det för att vi hade fler avbytare som gjorde att vi kunde öka trycket lite mer under denna tredjedel. I alla fall kom dagens mål 10 minuter innan matchens slut. Det var mer som en biljardträff än en fotbollssituation, men till slut lyckades Artur få bollen över mållinjen. Målet gav oss mer självförtroende och spelet blev mycket smidigare på vår sida efter det. Det fanns nu också lite mer utrymme när Kareby öppnade upp spelet. De pressade på allt de hade under de sista minuterna, men lyckades inte göra något mål, så vi kunde säkra vår första seger för säsongen. Motionslag 25 mar 0kommentarer
  • Referat: Kareby IS vuxenfotboll - Nödinge SK Motionslag

Efter två starka matcher denna höst, så har vi tyvärr inte kunnat fortsätta som vi gjorde förut och blev överkörda av Kareby denna gång. Redan i början visste vi att det blir svårt med bara 7 spelare. En del sjukdomar och skador gjorde att vi hade inga avbytare med oss. Kareby som stod klar med 14 pers hade i alla fall den fördelen på sin sida. Dessutom såg vi från början att vårt lag var jättenervöst och kände mycket "matchstress". Det var riktigt tungt och passningarna kom inte igång. Förutom lite kick'n'rush hade vi inte så mycket att erbjuda och vi såg oss i en försvarsposition med mycket tryck från Kareby från första minuten. Så var det lite förvånansvärd att vi lyckades med två snabba mål (Jamal, Gabriel) inom de första 10 minuter trots det höga trycket! Det var riktigt dåligt försvar av Kareby, framförallt vid det andra målet, där det gick huller om buller och Gabriel stod helt ensam framför det tomma målet. Men då skärpte sig Kareby och höjde trycket ytterligare. Vi kunde tyvärr inte få ut någon självförtroende av den lyckliga början och ett skott efter det andra gick på vårt mål. Ett lyckades gå in, så att det stod 1:2 efter första tredjedelen. Vi försökte utnyttja pausen för att samla ihop oss och diskuterade förbättringar. Bra teori men vi hade det jättesvårt att få det i praktiken och så blev andra halvleken liknande den första, med skillnaden att vi hade inga chanser alls, men Kareby blev efficientare och gjorde 4 mål. I ett nötskal: det var katastrofalt. 5:2 efter 40 minuter. Efter en liten omorganisation och ett ytterligare motivationstal kom vi bättre in i matchen efter andra pausen. Spelet hade nu bättre flöde, passningarna funkade bättre och alla tog kampen och bättre markeringar så att den tredje tredjedelen blev ganska jämt med chanser på båda sidor och vi fick tillbaka hoppet. Men det passade bra in i den här kvällen att Steffen skadade sig och behövde stå i mål, medan John fick spela ute. John gjorde ett jättebra jobb, medan den nya målisen hade det svårt med kass ben att springa, gå eller hoppa. Det var då ganska lätt för Kareby att skjuta från överallt och göra tre mål till. Sammanfattad kan man säga att vinsten gick okej för Kareby, men den blev lite för högt. Mål: Mohamad Jamal Alobeid (1), Gabriel Eriksson (1) Motionslag 20 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Älvängen OldBoys - Nödinge SK Motionslag

Medan vi var chanslös i de två tidigare matcher mot Älvängen OldBoys, så såg vi denna gång ett mycket förbättrade uppträdandet. Som förväntad var matchen en tuff fajt, för Älvängen är känt för deras bra kombinationer, starka kanter och snabba anfallare, så det var förväntad att det blir en del försvarsarbete. Det tillkom det ovana 9 mot 9, samt en lång 3x25min speltid. Första tredjedelen började som förväntad med mycket press från Älvängensidan, men vi såg tidigt att vårt försvar var i bra form idag och för det mesta höll vi bollen bort från vårt straffområde och störde deras spel tidigt i mitten med stor insats. Alla var klarvakna från början så att vi kunde undvika ett tidigt insläppt mål. Ändå belönades Älvängens hög tryck innan pausen med en målnickare till 1:0, där det var lite otur på vår sida också. Hittils var matchen inte bara ensidig, men vi hade också våra chanser även om det var mycket kick'n'rush och de offensiva möjligheter utnyttjades inte. Vi tog med oss från första pausen att vi ville våga lite mer gällande vår egen anfall. Och det funkade utmärkt. Vi började närma oss Älvängens mål med sevärda kombinationer och det var inte långt inne i andra tredjedelen där Jamal avslutade en sådan fin kombination med en riktig bra skott: 1:1. Matchen var nu i full fart och det blev jämnare. Vår försvar blev stabil medan vi kunde öka trycket i mittfältet. Laget samlades i andra pausen (efter drygt 50 minuter) och insåg att alla spelade riktigt bra den kvällen och att vi borde utnyttja på större sätt friheterna som Älvängen gav oss i mitten och att allt var möjligt idag. Tillbaka på planen var alla hur taggad som helst och vi gjorde som vi sa och tog den plats som Älvängen gav oss (de stod ganska offensivt) för att kombinera genom mitten och då var det Jonas som avslutade med ett underbart skott och gjorde mål till 2:1. Initiativet var nu på vår sida och strax efter det så lyckades Gabriel med en målnick så att det stod 3:1 efter drygt 60 minuter. Det luktade jätteskräll den där lördagskväll på Älvevi. Tyvärr hade fotbollsguden något annat i tanke. Ingen vet så riktigt vad som hände. Slappnade vi av? Var vi för överraskad över vår egen ledning? Ville vi för mycket? Var vi utmattade? Vi kommer förmodligen inte får ett bra svar, men faktum var att allt upphörde i de sista 15 minuter, som gjorde oss stark förut. Försvaret bröt helt ihop, inget tryck i mitten, inga kombinationer, oprecisa halvhjärtiga skott på mål. Älvängen gjorde 4 mål inom 10 minuter och så är det självklart att besvikelsen var hur stor som helst. Men låt oss ta med det positiva: I 60 minuter har vi leverat en bra kamp samt ledning mot ett lag som vi brukade vara glada över att antalet insläppta mål är ensiffrig. Många av oss överpresterade den kvällen och vi funkade bra som team och kunde verkställa det som vi diskuterade i pauserna. Nästa matchen kommer och då går vi hela vägen! Mål: Mohamad Jamal Alobeid (1), Jonas André (1), Gabriel Eriksson (1) Motionslag 26 sep 2023 0kommentarer