• BERGSLAGSDERBY i säsongens sista hemmamatch!

Välkommen upp till Norvalla IP nu på söndag för att stötta Nora BK i säsongens sista hemmematch som bjuder på ett riktigt höstderby mot rivalen Frövi IK. - Under matchen lottar Direkten i Nora ut godispåsar till barnen - Enkla bullar, ICA Soltunet och COOP bjuder på fika! - Matchstart 15:00 - Norvalla IP - Entre 50 kr, under 18 år gratis inträde Varmt välkomna till ett soligt Norvalla! HERRLAG 27 sep 2023 0kommentarer
  • Nu säljer vi Newbody, köp från Herrlaget!

Nu säljer vi Newbody igen! Köp gärna från oss och samtidigt stötta klubben. Klicka på följande länk för att KÖPA från Herrlaget: https://www.newbodyfamily.com/sv-se/shop/s/TETBCVG/ETBGBK Är du spelare i Herrlaget och ska komma igång med försäljningen? Klicka på följande länk: https://portal.newbodyfamily.com/reg/TETBCVG HERRLAG 24 sep 2023
  • Äntligen 3 pinnar!

Som titeln avslöjar så tog Nora Bk sin första seger i Närkeallsvenskan för i år på sjunde försöket, efter ha kryssat 2 gånger och förlorat 4 så var äntligen dags för att få hurra efter slutsignalen. För motståndet stod Svea FF som huserar strax ovanför Nora i tabellen. Spelplats var sörbyvallens minst sagt undermåliga plastmatta som sätt sina bästa dagar. Matchen drar i gång och Nora rullar boll väldigt fint och spelar sig gång på gång ur Sveas press men har svårt att skapa några farligare lägen än nån halvchans och fast situation. Svea i sin tur har en tydlig spelidé där långa bollen från antingen mittback eller defmitt ska komma ganska direkt på skicklige Sebastian Huenul Helgesson och bollarna är bra men den gode Helgesson är allt för själv mot Alexander Lindahl och Zebastian Pettersson som samarbetar förtjänstfullt för att få stopp på kontringarna. Dom få gånger som Svea försöker genom mitten så väntade Oskar Andersson och David Sahakyan hungrigt och käkade upp alla försök till spel som kom emot dom. Första halvlek går inte till historien som en av dom bättre och chanserna är få åt båda hållen. I paus pratar vi ihop oss och ändrar på några små detaljer. När domaren blåser i gång så ser det lite ljusare ut ur röd synvinkel, vi vågar hålla mer i bollen och har vi grön yta framför oss så tar vi den istället för att leta avgörande passar i för tidiga lägen. Stor dirigent på mittfältet är David Sahakyan som gör ett förtjänstfullt arbete defensivt men framförallt framåt med sin trygghet med bollen. Svea fortsätter att slå långt och försöker såra Nora i djupet men firma Lindahl/Pettersson hade stängt butiken för kvällen. Runt den 75e minute tröttnar Theodor Skarp på stiltjen och går ner och hämtar boll på egen planhalva, sen sätter han fullfart mot mål och efter gått förbi mittfältet så släpper han bollen till Affe Törling som snyggt klackar tillbaka bollen till Skarp som laddar bössan och från strax utanför straffområdet prickskjuter in 0-1 till dom röda, från bänken ser det ut som den smiter utanför så jublet dröjer aningen innan vi inser att den satt! Efter målet så släpper det rejält och Nora trycker på för att stänga matchen, vi hinner med nån halvchans innan junioren Sigge Bergström snyggt kan placera bollen i nät från nära håll, unge Bergströms första pytz i division 4. Det ska även bli 0-3 efter ett självmål av Svea. Matchen är avgjord och kanske slappnar dom rödklädda av lite för Svea tillåts att komma till några avslut som känns onödiga, bland annat ett närskott som tvingar Hedqvist i Nora buren till en bandyparad med benet. Noterbart är att Hedqvist inte släppt ett spelmål på 3 raka matcher endast en bonusstraff i cupmatchen (Vilken han borde tagit). ;) Nora reder ut stormen och första trean är ett faktum. Bäst på planen är David Sahakyan Men måste även nämna backlinjen Krigsman Lindahl Pettersson Mördarn Som inte släpper någon över bron ikväll. Bäst i Svea var Carl Henning och Sebastian Heunul Helgesson . Nästa match är vi ÄNTLIGEN tillbaka på Norvalla För motståndet står den slumrande jätten Rynninge Ik som undertecknad tror bara är nere i 4an och vänder. Ledda av nuvarande skyttekungen Etiandro Barreto som stått för 13 strut på dom 7 inledande matcherna! Något att bita i för Noraförsvaret 19.00 på Norvalla ip Fredag 26/5 HERRLAG 22 maj 2023 0kommentarer
  • Seger i slaget om Bergslagen

På måndagskvällen så bjöds det på Bergslagsderby på fritidsbyn i Lindesberg Planen var inte jätteinbjudande och jag kan bara humma med IFKarna i deras kritik i hur kommunen sköter grönytorna på IP Saw Kuly öppnar bataljen med att behärskat rulla in bonusstraffen bakom Jonte Hedqvist i Noraburen. Samme Kuly spelar huvudrollen på många sätt i denna match och har faktiskt även 2-0 i nät men det blir bortvinkat för offside då han var lite för het i löpningen på en fint slagen frispark. Nora tar sig i kragen efter det och försöker att etablera spel, men dåliga beslut och tajming gör att att det blir mycket bortslagna passar och Hawaiispel men efter dryga kvarten så lugnar det ner sig och mittfältet börjar rulla bollen och stor regissör på mitten är David Sahakyan som är väldigt trygg med bollen och håller undan lindespelarna med sin fysik och levererar bollar till höger och vänster, uppbackad av Amjad Charideh som äter upp det mesta Linde försöker skapa på mitten. Det börjar osa katt kring lindes straffområde när Nora trycker på med fasta situationer och försök till instick men lindes centrallinje ledda av den gamle Norabackbjässen Didrik Takalo står emot bra. Men efter 23 minuter tappar dom bort skarpskytten Theodor Skarp för första gången idag och 1-1 är ett faktum. Linde försöker spela via mitten men Nora äter upp dom flesta försök dom kommer med och istället kan Nora ställa om på ett upplevt slutkört lindelag. Nora hinner göra ett hörnmål (domarn såg inte att den var inne). Och ett mål bortdömt för ruff mot målvakt. Innan dom i 41a minuten gör 1-2 återigen genom Theodor Skarp. som dyker upp på rätt ställe och retfullt enkelt rullar dit bollen till vänster om en chanslös Linus Nyström i Linde målet. Ett lugn sprider sig i Noralägret och känslan är bra i halvtidspausen Roterar in lite från bänken, alla får speltid idag. Och vi sätter fart och försöker spela boll men lixom starten av första sitter det inte riktigt. Men i 51a minuten får vi en hörna som Sittinon Lomjabok enkelt nickar in vid första stolpen omarkerad. 1-3 Efter det är matchen helt i Noras händer och Linde har svårt att etablera något ordnat spel, visst slår dom lite i djupet på snabbe Saw Kuly och duktige Levi Laurberg och får där igenom till nån fast situation men dom nämnda är allt för själva för att faktiskt kunna hota Noras backlinje. I den 75e minuten slår Linde en boll i djupet bakom backlinjen, Jonte Hedqvist är med på noterna och skrikandes kommer ut och lägger vantarna på bollen, då väljer nämnde Saw Kuly att fullfölja och sätter förhoppningsvis inte med flit med dock fortfarande väldigt fullt och respektlöst sin dobbmatta i Jontes panna i full fart Ilska i Noralägret bryter ut mot det fula tilltaget som tillslut efter domarkonferens slutar med rött kort och duschen för Kuly I och med Kulys tidigarelagda dusch så rann även IFKs hopp om resultat i matchen bort tillsammans med schampot i duschen. I den 84e matchminuten så fastställer skarprättare Skarp slutresultatet till 1-4 och resten är transportsträcka innan rättskipare Cosic ger signal för fulltid. Fullt rättvis seger där Nora sätter ner foten och faktiskt visar att vi är storebror just nu. Kommentar från undertecknad. Roligt med cupspel och framförallt roligt med derby mot Lindesberg. Jag har varit rak i kommunikationen. Cupen är skitsamma. Men Lindesberg ska vi vinna över oavsett vem eller vilka som spelar. Vi roterar in folk som fått knapert med speltid och får väldigt bra effekt ut av det Amjad Charideh spelar väldigt vuxet och förstår sin defensiva mittfältsroll helt, Andreas Ahonen gör 90 minuter felfritt på "fel" sida i backlinjen. Även unge Love Ekberg gör avtryck och är med och gräver fram bollen strax innan 1-1. Men det går inte att blunda för Theodor Skarps insats efter 3 pyts ! Man of the match i mina ögon. Nu återstår det bara att försöka konservera formen till seriespelet där prestationerna absolut funnits men vi har haft otroligt tufft att sätta bollen i nät. Men efter måndagens match ser det ljust ut! Redan på fredag så möter Nora bk det för året nystartade laget Svea ff i närkeallsvenskan. HERRLAG 16 maj 2023 0kommentarer
  • Träningsmatch #2

Karlskoga sk från värmlands 4an stod för motståndet denna soliga men vindpinade lördagsmorgon på plastgräset nere vid karlsäng. Nora mönstrar ett mer rutinerat lag en föregående helg men exprimenterar lite på folk med ovana positioner på planen. Det röda hemmalaget tar tag i taktpinnen direkt och svärmar runt KSKs straffområde och redan efter 4 minuter på hemmalagets andra hörna så kan Josef Steiner enkelt knoppa in 1-0 efter fin serve av Simon Krigsman på en inövad variant. Hemmalaget behåller intiativet och pressar på blandannt efter fina kombinationer på högerkanten mellan Zaki Daud och pånyttfödde Andreas Ahonen. Efter en situation utanför KSKs straffområde där Sittinon Lomjabok blir nergjord bryskt av en vitklädd försvarare Så gjorde noraspelarna sig redo för frisparken, Men rättskippare Jansson tecknade bollträff och lät spelet fortgå, Karlskogas nummer 9 satte fart och stannade inte förens bollen låg i hemmalagets nätmaskor. En fin prestation i sig, men för istort sett enda gången i matchen taffligt försvarspel av dom röda som lät 9an vandra hela vägen ostört till avslut trots ett numerärt överläge i situationen. Lärdom nummer 1: kommunicera och agera på ensamma anfallaren Lärdom nummer 2: spela tills domaren blåst. Efter kviteringen så dröjer det tyvärr inte länge innan en situation som kommer färga av sig på resten av fighten. i en kampduell i dom vitkläddas straffområde så går en karlskoging i backen och en noraspelare gör en ful och onödig eftersläng på den liggande Kskaren. Rättskipare Jansson kan inte annat göra en hala upp det röda kortet ur bakfickan och hemmalaget har 80minuter framför sig med reducerat manskap. Vad som föranledde det hela är oklart och bara dom 2 inblandade vet. En sak som var helt ny för undertecknad är att det tydligen är strängt förbjudet att "ta in en ny" vid utvisning även om motståndarlaget godkänner det, en kutym jag alltid har upplevt i dom träningsmatcher jag spelat genom åren! Men man lär sig så länge man lever! KSK tar tag i taktpinnen och för spelet för en period i den första halvleken men dom röda krigarna har långt ifrån gett upp och kontrar farligt flera gånger genom främst Sittinon Lomjabok som verkligen sysselsätter den vitklädda backlinjen genom hela matchen, men med en god porttion tur men även skickligt försvarsarbete av främst #14 i Ksk så lyckas dom freda sitt mål från yttliggare påhälsning i första halvlek. Nora kombinerar sig fram till några halvchanser och unge Emil Carlsson är på spelhumör och är nära några gånger att trä fram bollar på anfallarna, har även några avslut på mål men duktige KSK keepern kunde freda sitt mål. bland det sista som händer i första halvlek är att KSK får en frispark i ett ärligt talat halv kallt läge. Men lite ovisshet i noralägret ger #17 chansen att lossa en böj mot första stolpen, Karl Johansson är på den men orkar inte hålla den. Lärdom nummer 3. låt målvakten sköta murandet. Vi går till paus med 1-2 i röva, men det är god stämmning i omklädningsrummet. vi gör några justeringar pga utvisningen och byter in lite nytt blod. I andra halvlek syns det inte att vi är en man mindre ärligt talat, Det är en ganska trevlig tillställning med 2 lag som försöker spela fotboll. Som tur var la KSK aldrig i någon högre växel utan trädde en hel del vilket gjorde att vi kunde vara på plats både i försvaret och anfallet trotts det numerära underläget. Båda lagen byter chanser och KsK har 2 väldigt fina lägen att spika ner den sista spiken i kistan men Karl Johansson har stängt butiken för dagen! Och med 2 högklassiga ingripanden snuvar han dom på konfekten! Nora kommer till en hel del bra lägen och våra unga yttrar Affe Törling och Sigge Bergström har ett par lägen var som borde ha mynnat ut i nätrassel. men en duktig målvakt och lite oskärpa stod i vägen. Men huvudsaken är att fina tendenser fanns och upprepades! Matchens lirare Sittinon Lomjabok krönte insatsen tillslut med att få sätta en boll i nät, vilket han verkligen hade jobbat sig till! Båda lagen har någon chans till att plocka hem segern men resultatet står sig, och jag vill påstå att 2-2 är ett rättvisst resultat om man kollar både på spel och målchanser. Noratränarna är väldigt nöjd med hur alla killar i laget biter i och håller huvudena högt och bröstet ut i 80 minuter efter utvisningen. alla kämpar och sliter för varandra och det märks att vi lagt lite extra krut på försäsongen denna gång, för alla orkar med på en helt annan nivå en föregående år. Bäst i KSK var Kaptenen #14 och deras starka forward #9 som gjorde livet surt många gånger för noraförsvaret. Bäst i Nora Laginsatsen framförallt! men Sittinon och Zaki Daud ska hyllas med. Ny träningsvecka följer innan vi tar emot Legenden Putte Sundströms vedhuggare från sydnärke för säsongens 3e försäsongsmatch nere på Karlsängs plast ses på plasten 14.00 lördag Nora-ifk hallsberg HERRLAG 5 mar 2023 0kommentarer
  • Historia skrevs

Gemene man kanske tycker att det låter som väldens vanligaste grej och inget att höja på ögonbrynen för. Men för oss fotbollsspelare i Nora var detta en happening av rang! VI SPELAR TRÄNINGSMATCH PÅ HEMMAPLAN I FEBRUARI Det har inte hänt på 15år och när det bekom sig på den tiden så skedde det på Martinvallens asfaltsliknande grusplan vilket fortfarande kan hemsöka en om natten när man har kallsvettiga drömmar om blödande armbågar och knän. Vilken oerhörd lättnad att kunna få träna och spela på hemmaplan på männskliga tider! visst fanns det något charmigt med att åka till hallsberg en söndag 22.00 men fan vet om jag inte föredrar 17.30 på karlsängs ip i Nora framför hallsberg. Till matchen: Nora ställer upp med ett väldigt ungt lag för dagen och i den 17 manna trupp som ställer upp så är det 14/17 som har Nora bk som moderklubb och även nu boendes i stan! Rättskippare Holm har precis hunnit blåsa igång drabbningen när Nora får en frispark precis utanför KBs straffområde i vänsterläge, Fram stegar Gustav Falk som på bästa Juninho vis curlar den lätt över muren och ner precis vid kryssribban helt otagbart för KB keepern. Historiskt snyggt mål, och defacto historiskt mål! Karlsäng ip blev av med oskulden 18/2 15.02 och Falken tog den. Kb står för det mesta av rullet i första halvlek och är nära att kvitera flera gånger om men storspel av Zebbe Andersson i backlinjen och några fina parader av den tyvärr halvskade Karl Johansson Som senare fick utgå i paus när krämporna blev för stora. Höll nora kvar i matchen i första halvlek! nora sticker upp med några farliga kontingar men är lite för slarviga när det brinner till i sista 3e delen. Efter en fin prestation av en Kb spelare är kviteringen ett faktum med ca 5 minuter kvar tills halvtid. Trubbel när Mål-kalle måste byta och ingen reserv är med för dagen, Hugo Bornegård räcker upp handen och säger "jag kan slänga mig åt båda hållen" så var saken bestämd och den gode Hugo håller nollan i sin debut i handskar! bara en sån sak! Nora bk spelar upp sig ganska rejält efter paus och trycker på för ett ledningsmål, ofta på högerkanten där Zaki Daud och Andreas Ahonen fått friheten att växel dra som ytter och högerback dom röda kommer till många fina inlägg och inspel och tillslut så snappar Sigge Bergström upp bollen och sätter den i nät efter att bollen har gått från hjul till hjul på målburen, alltså mål till stor förtret för KB kaptenen som protesterar högljut. team Holm är säker på sin sak och pekar mot mittpunkten Nora har nått läge till att utöka ledningen men skärpa fattas återigen. Matchen slutar 2-1 till hemmalaget vilket jag tycker är rättvist resultat efter att lagen har ägt en varsin halvlek. men nora skapat något fler farliga lägen! Bäst i nora för dagen var Zebbe Andersson i backlinjen och nyförvärven Markus "mördarn" Pettersson och Zebbe Pettersson som slet åt båda håll från sina centrala mittfältspositioner. Nästa helg tar vi emot Syrianska u21 hemma på karlsäng 14.00 välkomna HERRLAG 19 feb 2023 0kommentarer