• Norrby SK - Sköllersta 3-2

Fotbollsbilder va idag på Lärkans naturgräs och bevittnade vår match. Fotbollsbilder som bidrog med både bilder och ett referat idag! Vi tackar som ödmjukast för engagemang, bilder och fina ord! Följ dom gärna på Facebook https://www.facebook.com/Fotbollsbilder-1785066418441317/ Här kommer deras referat från dagens match: ”Norrby SK besegrar Sköllersta IF i Division 2 mellersta Svealand och tar tre superviktiga poäng och därmed också ett språng upp i tabellen. Man lämnar därmed det absoluta bottenskiktet bakom sig, men det satt långt inne. Det var inte snyggt och välspelat och kanske inte heller helt rättvist sett till bollinnehav och chanser. Norrby hade nämligen hundraprocentig utdelning på sina chanser, men Norrbys tränare Stefan Svensson tänker inte be om ursäkt för sig: - Sköllersta är det klart bästa laget idag, men det skiter jag i. Vi har haft otur i vissa matcher och idag har VI tur och tar en sjukt viktig trepoängare, säger Svensson. Det är dock Norrby som inleder målskyttet genom att göra 1-0 i matchens 6:e minut (Tilde Ljung), men släpper sedan genast in ett kvitteringsmål i anfallet efter och det är ett resultat som står sig fram till haltidsvilan på ett stekande hett Lärkans IP i Sala. Sköllersta har det mesta av initiativet i matchen och ett klart övertag när det gäller bollinnehav dock utan att skapa de där riktigt farliga målchanserna, men man tar ändå ledningen med 2-1 i matchens 58:e minut genom Rebecca Vilén. Norrby ser trötta och sega ut och ser ut att vara ett slaget lag. Man har väldigt svårt att etablera något eget spel mot ett Sköllersta som försvarar sig relativt enkelt mot de fåtaliga Norrbyattackerna. Men som en blixt från en klar himmel sätter en frispelad Ida Svahn kvitteringen bakom Sköllerstamålvakten Sofia Andersson Gustafsson, varpå NSK plötsligt får en massa energi och bara fem minuter senare är det dags igen. Ebba Falk slår till ända ute från sidlinjen där hon slår bollen över målvakten och i mål och glädjen visste inga gränser hos hemmafavoriterna. Riktigt starkt av Norrby, trots att man inte riktigt får spelet att stämma. Man viker aldrig ner sig utan stretar på matchen igenom vilket också gav resultat till slut. Vi måste även nämna NSK-keepern Evelina Bygg som svarade för ett flertal svettiga räddningar under matchen. Bland annat en otrolig enhandsräddning i matchens inledning. Utan en Bygg i målet hade Sköllersta troligtvis kunnat avgöra matchen tidigare. Bilder från matchen kommer att läggas upp både här på Facebook och på Instagram.” A-lag Damer 8 jun 2019 0kommentarer
  • DFK Värmbol - Norrby SK 4-1

DFK Värmbol-Norrby SK dam 4-1 (3-0) Bortamatch mot DFK Värmbol i Katrineholm. Lång bilresa där vi hann avhandla både förlossningar och drogmissbruk i min bil, vi kom fram till att sugklockan tas fram alldeles för sent och att missbrukare egentligen lika bra kan äta godis när suget slår till. Väl framme känns det som vi är laddade för dagens uppgift, vi förstår att det inte kommer bli en lätt uppgift trots att DFKV bara mäktat med att ta en poäng hittills i serien. Matchen rullar igång och DFKV tar tag i spelet fullständigt , i den 10:e min får vi en straff mot oss, Eve räddar straffen men domaren tycker att Eve rör sig för tidigt och låter straffen gå om , bollen placeras in i gaveln till 1-0. Vi fortsätter att agera taffligt överallt på planen och i den 30:e min kommer en omställning från hemmalaget och det skapas ett friläge efter en misstänkt offsidesituation och 2-0 är ett faktum. Strax efter målet kommer åter en omställning och 3-0 grinar oss i ansiktet. Vi summerar första halvlek som den överlägset svagaste från vår sida i år. Vi gör tre byten i halvlek för att försöka väcka laget. 2:a halvlek hinner bara bli en minut innan 4-0 kommer på ett långskott. Efter målet spelar vi upp oss och förlägger allt spel på anfallsplanhalvan. Alla tre inhopparna som kommit in och visar bra inställning , Carro får komma in och göra div 2 debut och visar att hon är att räkna med! Madde reducerar i 57:e min på en skarvnick efter en lång frispark av Elin. Efter målet skapar vi en handfull chanser att krypa närmare i målprotokollet, utan att lyckas sätta dit den. Sammanfattningsvis gör vi en riktig plattmatch där vi inte lyckas med någonting , det är ju även såna dagar som det känns som allt annat också är emot oss. Dagen räddas något av att vi på hemvägen fick se en grym dubbel-regnbåge med utgångspunkten precis bredvid vägen. Ebba kommer förmodligen inte kunna sova inatt efter denna naturupplevelse. A-lag Damer 25 maj 2019 0kommentarer