• Inför Grebo IK

Omgång 18 Med fem omgångar kvar av serien så beger vi oss till Östergötland för match mot Grebo IK. Matchen i våras slutade med vinst 3–1 där första halvlek var jämn medan i andra tog vi över det mesta utav spelet och kunde också rättvist vinna matchen. Från insatsen senast vet vi att duellspelet måste höjas för att vinna fler viktiga andra bollar på planen. Spelmässigt också, vi kommer behöva ta oss till våra grundprinciper i vårt spelsätt både i anfall och försvarsspel och det är något vi tryckt på och jobbat med under veckan. Status i laget så missar Klein denna match pga skada. Vi har också några frågtecken pga sjukdomar och skadekänningar. Antonio har tränat fullt i dem två senaste träningarna och är påväg tillbaka vilket är positivt. Roligt också är att Edvin Fransson finns med i laguppställningen och gör debut i MVFK-tröjan. Hoppas vi får se några anhängare på plats för att stötta oss. Annars finns matchen som vanligt att följa på våra sociala kanaler. Ni som vill se den på nätet så är Vetlanda Posten också på plats och sänder. Vi jobbar för en stark avslutning på säsongen! Senior för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Myresjö/Vetlanda FK - Hemgårdarnas BK 1-1

Det blir återigen ett kryss på hemmaplan där vi tog emot Linköpingslaget Hemgårdarnas BK i omgång 17. Första halvlek Det är ett klart piggare Hemgårdarna som kommer ut på oss och är både tyngre i själva spelet och i duellerna. Vi känns passiva men löser ändå det bra i backlinjen där vi är stabila och inte bjuder till på några lägen. Vi lyckas få en skvätt energi efter tio spelade minuter där Wille J skruvar in en frispark en bit in på offensiv planhalva. Ett långskott som ställer motståndarnas målvakt och 1-0 till oss. Vi har direkt efter målet ett par bra omställningar som leder till en bra målchans där Klein nickar strax utanför, ett fint och snabbt anfall hela vägen. Efter 20 minuter tvingas vi tyvärr göra matchens första byte där Klein utgår skadad. Såklart ett tufft läge som vi blir påverkade av. Motståndarnas kvittering kommer tre minuter efter där vi slarvar i speluppbyggnaden och Hemgårdarna straffar oss med ett friläge. 1-1 i minut 23! Resterande tiden av halvleken är ganska tempofattig. Hemgårdarna har mest boll men kommer inte till några lägen. Vi har 3-4 bra kombinationer in till sista tredjedelen men fastnar där. En av dem när Albin G väggar sig förbi tillsammans med Faik i speluppbyggnaden och tar sig snyggt fram till ett avslut strax utanför straffområdet. Vi går in i paus med 1-1 vilket är ett bra utgångsresultat in i andra. I halvtid tryckte vi på att vi måste upp med både energin och bolltempot samt va mycket starkare i duellspelet. Vinner vi 50/50 duellerna kommer vi kunna trycka ner dem. Andra halvlek Matchbilden blir annorlunda och nu är det vi som har det mesta utav bollinnehavet istället. Vi har tryck på offensiv halva men första tio har vi svårt att komma fram till några lägen och Hemgårdarna spelar kompakt och satsar på omställningar när de vinner boll. En period på ca kvarten som är ganska energilös från bägge lagen och de händer inte så mycket. Sista halvtimmen känns vi ändå starkare och här efter radar vi också upp målchanserna men har svårt att vara kliniska i avsluten och bollen vill inte i mål. Vi byter in både nyförvärvet Brtan och Joel G för att sedan flytta upp Granvik till en forcering med ca kvarten kvar men får tyvärr ingen träff. Hemgårdarna har två lägen i sina omställningar som kan straffa sig men Wille B är på tårna och löser bägge lägena. I 80:e minuten är en situation vi bör tilldelas straff efter att Brtan får sig en smäll i ryggen som hörs tydligt. Domarna tycker inte samma och det får man såklart acceptera men en förklaring kan sällan ges utan det leder istället till att man blir varnad för att det är lättast så tyvärr. I slutminuterna får vi också ett mål bortdömt för offside där det i efterhand på videos ser väldigt tveksamt ut. Moment som blir avgörande i detta läge vi befinner oss i. När domaren blåser för slutsignal så är det 1-1 på resultattavlan och återigen ett kryss för vår del. Sammanfattningsvis så är det återigen tufft att vi inte lyckas vinna dessa matcher. Spelmässigt är vi inte heller där i denna match och har egentligen en period på bara 15-20 min som går att känna igen oss i. Men målchanserna är så pass klara ändå till att göra mer än ett mål och kunna vinna ändå. Vi måste jobba på att bli mer desperata och kunna hantera pressen vi har på oss. Pressen har vi ju satt själva till att vara ett topplag och där är vi nu men med fem omgångar kvar så måste vi börja plocka trepoängare för att nå topp 2. Vi måste fortsätta tro på oss själva ända in och när vi samlas igen på måndag så skall vi se till att vi hittar den kraften här i slutspurten. Tack till er som va på plats och stöttade oss. Vi kommer igen! Senior för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Hemgårdarnas BK

Omgång 17 Ny hemmamatch där vi gästas utav Linköpingslaget Hemgårdarnas BK hemma på Myrvalla. Hemgårdarna är ett väldigt spelade lag som består av en hel del individuell kvalité. Matcherna sinsemellan lagen har alltid varit tuffa och jämna och väntas även bli i denna drabbning. Vi har i träningsveckan jobbat vidare på i dem detaljerna som var bra från matchen senast men också rätta till de saker vi behöver vara mer skärpta i. Moment som kan bli avgörande! Läget i truppen så får vi tillbaka Joel G från sjukdom till denna match. Men Antonio och Friberg finns fortfarande på skadelistan. Antonio hoppas vi kan vara tillbaka i träning under nästa vecka. I Fribergs fall var det positivt i början av veckan då han fanns med delar av träningarna fram tills läkaren ringde i onsdagseftermiddag och meddelade att de hade fått fel bilder på hans röntgen. Menisken är bekräftad av och operation väntar inom kort- Det svänger fort i denna värld. Men de tillgängliga spelarna i truppen känns laddade och vi ser fram emot en bra fotbollsmatch. Hoppas ni tar er till Myrvalla denna lördagseftermiddag för att stötta grabbarna! Vi går för en bra prestation! Senior 30 aug 0kommentarer