• Hjulsbro IK - Myresjö/Vetlanda FK 1-2

Det blev en vinst i premiären när vi gästade nykomlingarna Hjulsbro IK från Linköping Första halvlek En premiär är alltid anspänning och det var också så det blev för vår del inledningsvis när våra motståndare kom ut väldigt hårt på oss. 1-0 genom Hjulsbrospelaren Albin Säf kommer också redan i matchminut 10 och det blir en tuff start för oss i matchen. Ett par minuter efter målet väljer vi att formatera om laget och får också bättre träff i vårt försvarsspel. Vi får ingen panik och vi växer in i halvleken. Från minut 25 och framåt så tar vi också över mer utav bolleinnehavet och vi börjar känna igen oss. Har ett par fina kombinationer i vår speluppbyggnad som leder till målchanser och jakt på en kvittering. Efter dryga halvtimmen spelad så är matchen jämn men vi har tagit över mer och mer. En viktig kvittering kommer i minut 31 där Virtamo slår sig förbi sin spelare på vänsterkanten och hittar in till Klein i boxen, som i sin tur serverar Faik ett öppet läge. Faik utnyttjar det på bästa sätt och gör sitt första mål i tävling och seniorsammanhang i MVFK - tröjan. Resterande kvarten av första är ok från vår sida och vi går in i pausvilan med ett oavgjort resultat. Andra halvlek I halvtid trycker vi på dem detaljer vi måste justera och förbättra och är överens om att starten på andra halvlek måste vi hantera bättre. Tycker vi kommer ut bra i andra halvlek och får ett fint läge ganska direkt att ta ledningen. Våra motståndare är dock också farliga i sitt spel och hotar mycket i djupled med deras offensiva spelare. Det viktiga 1-2 från oss kommer i minut 72 genom Simon Klein. Målet kommer genom en bollvinst på mittfältet där den hamnar oss Jonte, som sedan hittar Folkesson i en löpning mellan Hjulsbro backlinje. Folkessons avslut blir en räddning av målvakt och returen hamnar hos Simon som utan konstigheter ger oss ledningen. Målet gav oss mycket energi och sista 20 min blir mycket kamp men det uppstår också lägen för oss där vi gör några bra omställningar till att stänga matchen. Hjulsbro radar upp lägen på slutet när de går för en forcering men vi reder ut det med ett starkt försvarsspel där Wille B gör någon bra räddning. Med 4 tilläggsminuter blåser domaren för slutsignal och det står sig 1-2 på tavlan. Sammanfattningsvis är det givetvis en skön start på säsongen. En preimär är oftast lite mer svårspelad men vi växer in i matchen och det är en styrka att kunna vända underläge på bortaplan. Nu njuter vi av detta någon dag sen laddar vi om för en ny träningsvecka.och hemmapremiären mot Jönköpings BK. Vill skicka ett tack till dem som fanns på plats på matchen och stöttade oss. Även ett tack till er som satt hemma i TV-soffan och följde oss med spänning. Vi uppskattar dem grattishälsningar som kommit in och nu fortsätter vi resan tillsammans. Bild: Adam Strandberg Senior för 10 dagar sedan 1kommentar
  • Inför seriepremiären

Imorgon är dagen äntligen kommen och det är time för tävlingsmatcher och spel om poäng. Först vill jag ge grabbarna beröm för att de hårda jobb de har lagt ner under försäsongen. Den har varit lång men givande. Dem har krigat på i alla sorters väder och nu känns vi redo för att gå in i seriespel. I premiärmatchen väntar Linköpingslaget Hjulsbro IK på bortaplan. Hjulsbro som är nykomlingar för det här året har en stark försäsong bakom sig och jag tror absolut de kan vara ett lag att räkna med och har en mix av individuellt duktiga fotbollsspelare. Samma gäller för oss. Vi har en bred trupp och konkurrensen finns på många positioner vilket gör att det finns flertal alternativ att mixtra med olika formationer. Vi skall jobba stenhårt efter att vara tydliga i vårt arbetssätt ute på planen. Ett spelsätt som skall känneteckna oss som lag och oavsett motstånd så vet vi vad som kommer krävas från oss för att kunna vinna matcherna. Status i truppen så finns det ett par frågetecken på några spelare som dras med skadekänningar. Men i det stora hela är truppen intakt förutom Joel Pettersson som finns på skadelistan och missar hela säsongen. Vi ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans och börjar med att åka till Linköping för att göra en stark prestation. Nu kör vi! Senior för 11 dagar sedan 1kommentar