• Omgång 3 och Höglandsderby

Välkomna till en ny hemammatch och Höglandsderby när vi gästas utav Näsjö FF. Avspark: 19.00, Heds Arena Senior för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Myresjö/Vetlanda FK - Jönköpings BK 5-1

Det blev en ny seger i hemmapremiären mot Jönköpings BK. Första halvlek Vi får egentligen till den matchbilden vi hade förväntat oss på förhand. Vi har det mesta utav bollinnehavet och är bra i den direkt återerövningen samt andra bolls spelet när vi inte har den. Vi ville ha ett högt bolltempo från start och hitta spelvändningar. Vi lyckas komma runt några gånger på kanterna men våra motståndare försvarar sig bra i boxen inledningsvis. JBK tvingas till ett tidigt byte redan efter 9 minuter pga skada på deras högerback. Vi visste om att ett mål hade varit viktigt för att få matchen att öppna upp sig. I 25:e matchminuten vänder Rebaz spelet på Granvik, Ted krossar en boll mot Klein där det blir en duell som JBK spelare nickar in centralt utanför straffområdet. Jonte B uppfattar situationen och ser även att målvakten är långt ute och kan kyligt lobba över och ge oss matchens första mål. Ett mål som givetvis ger mer energi. Vi kan skapa ytterligare några chanser för att uttöka ledningen men 1-0 står sig i halvtid. JBK får också ett bra läge till att att kunna kvittera precis innan paus men Wille B räddar. Andra halvlek Med ett måls överläge så behövde vi var fortsatt disciplinerade utav starten av andra för att inte bjuda in dem på något enkelt in i matchen. Vår målsättning var att gå för tvåan för att få mer andrum och det kommer tidigt in halvleken i minut 51 som också blir matchens snyggaste. En offensiv frispark spelas snabbt igång till Wille Johansson som med sin känsliga vänsterfot hittar in tight mellan JBK försvarare till Klein som plockar ner på bröstet, vänder sig om och distinkt uttökar vår ledning med 2-0. Såklart skönt och viktigt att få det andra målet så tidigt. Vi forstätter äga det mesta utav bollinnehavet och styr matchen. Duellspelet är fortsatt bra och vi är aggresiva utan boll. 3-0 kommer 8 minuter senare när Antonio vinner bollen högt, driver igenom och spelar fram Klein i straffområdet som dras ner och straff till oss. Klein gör inga misstag och gör även sitt andra mål i matchen. 4-0 kommer också på straff men då är det Friberg som dras ner istället efter en kross från Granvik. Även denna gång är det Simon som tar straffen och gör även ett äkta hattrick. Grattis säger vi till det! Matchklockan står sig nu på minut 70. Efter här får vi tyvärr en period där vi sjunker i koncentrationen och slarvar i vårt arbetssätt. Gästerna utnyttjar detta och reducerar till 4-1 med kvarten kvar av matchen. Men vi jobbar oss tillbaka igen och 5-1 blir matchens sista mål där vi träffar rätt i presspelet. Albin Gashi vinner duell i mitten och passar ut till Wille J som i sin tur hittar Friberg centralt. Friberg driver mot motståndarnas mittbackar och släpper perfekt ut den till Faik som kliniskt avslutar i målvaktens högra hörn. Sammanfattningsvis så gör vi i det stora hela en bra insats. Andra halvlek släpper vi loss mer och höjer vår nivå ytterligare. Det är egentligen en period på 10 minuter vi måste ta mer ansvar och hålla bättre fokus. Vi njuter av detta en stund och sedan laddar vi om för en ny hemmamatch och derby där vi gästas utav Höglandskollegan Nässjö FF. Vi vill också tacka er 245 i publiken som fanns på plats. Välkomna åter på fredag! Senior för 9 dagar sedan 0kommentarer