• Semifinal i Toyota Cup

Fotbollsfest hemma på Myrvalla! Veckan som kommer väntas två hemmamatcher. Först ut är på onsdag där vi välkomnar IFK Berga i semifinalen utav Toyota Cup. OBS att matchtiden redan är 17.00 Vi hoppas på mycket publik så ta er gärna dit för att stötta laget Senior för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Grebo IK - Myresjö/Vetlanda FK 1-8

Det blev en säker vinst i omgång 18 där laget reste till Östergötland och match mot Grebo IK i ett strålande väder. Första halvlek Vi ville komma ut hårt och ta tag i spelet från start för att skapa tryck på våra motståndare. Inledningsvis så är matchbilden enligt förväntat och vi äger mesta utav bolleinnehavet. Vi har några bra speluppbyggnader in i tredje spelytan men den där fastnar vi och slarvar också i några enkla pass och mottagningar. Grebo IK jobbar på omställningar så fort de vinner boll men med lojalt återerövningsspel så har vi kontroll på det och vinner tillbaka bollen. Vi får utdelning i den 23:e spelminuten där Ludde uppmärksar en utspark från motståndarnas mv och nickar vidare den till Folkesson som står centralt en bit utanför Grebos straffområde. Folkesson hittar sedan ut med ett pass till Faik som drar sin spelare och kan säkert skjuta in 0-1 i målvaktens första hörn. Efter målet är det en period där spelet böljar fram och tillbaka och det passar vår motståndare bättre. En kvittering kommer i minut 33 där vi är lite för långsamma i en förflyttning och Grebo kommer igenom oss i ytterkorridor och hittar kantinspel in till deras 22 Omar Farazj som snyggt kan placera in bollen i bortre hörn. Tufft mål att få emot oss men också starkt och viktigt mentalt att vi snabbt kan ta ledningen igen där vi i stort sett från avspark har en fin uppbyggnad från Granvik som med ett pass slår igen om två lagdelar fram till Virtamo som i sin tur lägger en genomskärare till Folkesson. Folke gör en bra löpning mellan yb och mb och kan distinkt ge oss ledningen till 1-2. Tre minuter senare kommer också 1-3 och matchens klart finaste anfall och ett vackert samspelt mellan Ludde, Faik och Virtamo gör att de väggat sig förbi Grebo försvaret och Alex kan få in bollen med ett skott tight intill stolpen. Nu har vi en period där vi spelmässigt gör många bra saker och kan också strax innan paus uttöka ledningen till 1-4 återigen genom Folkesson som via ett anfall når ut på högerkanten till Faik som spelar in den i boxen till Virtamo som petar den till Oscar som säkert lägger in och på loppet av 10 minuter har vi gått upp till en tremålsledning. Andra halvlek Även om matchen redan kändes avgjord ville vi forsätta på samma inslag som sista 20 utav första för att vi också vet att varje mål är viktigt för oss. Starten av andra är rätt lik som början av matchen där vi äger i stort sett allt utav bolleinnehavet. Men den otroliga värmen som vi bjuds på i september gör att tempot i matchen naturligt sjunker och första delen utav halvleken händer inte särskilt mycket. Vi gör samtliga byten för att få in ny energi på plan och det ger mer lite mer effekt. En Grebo spelare får sin andra varning i matchen och blir därmed utvisad. Sista halvtimmen spelar vi alltså med en man mer vilket vi kan utnyttja genom att göra ytterligare 4 mål. Två av dessa kommer äntligen på frisparkar och två gånger om utav Virtamo som också gör sitt andra hattrick för säsongen, vi säger grattis till det. Oliver Heidar nickar in ett via inlägg från Wille J och sista målet görs utav Jonte som assisteras utav debutanten Edvin Fransson som gör sitt första poäng i MVFK-tröjan. Slutresultatet skrivs tillslut till 1-8 och vi tar med oss tre nya poäng i jakten på topplaceringarna. Sammanfattningsvis så är det såklart skönt att vi får utdelning på våra chanser i denna match och 8 mål framåt är bra. Som vi nämnde var det svårspelat i andra halvleken där det syntes att värmen tog ut sin kraft men vi håller ändra bra koncentration och bjuder inte till på några enkla lägen. Tre poäng var planen ta med sig hem och grabbarna gjorde vad som krävdes till det. Som vanligt är det väldigt roligt att se MVFK-anhängare på plats som åker många mil för att följa oss och var vi än har varit denna säsongen har vi alltid ett stöd på plats. Tack igen för det! Nu laddar vi om för en väldigt spännande vecka där två matcher väntar på Myrvalla. Först ut är det semifinal i Toyota Cup på onsdag där vi gästas utav div 2-laget IFK Berga redan Kl 17.00. Sedan till helgen och lördagen väntar ett toppmöte där serieledarna IF Haga gästar oss . Vi hoppas på en fotbollsfest bägge matcherna så tar gärna dit för att stötta laget. Vi ses i veckan! Senior för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Grebo IK

Omgång 18 Med fem omgångar kvar av serien så beger vi oss till Östergötland för match mot Grebo IK. Matchen i våras slutade med vinst 3–1 där första halvlek var jämn medan i andra tog vi över det mesta utav spelet och kunde också rättvist vinna matchen. Från insatsen senast vet vi att duellspelet måste höjas för att vinna fler viktiga andra bollar på planen. Spelmässigt också, vi kommer behöva ta oss till våra grundprinciper i vårt spelsätt både i anfall och försvarsspel och det är något vi tryckt på och jobbat med under veckan. Status i laget så missar Klein denna match pga skada. Vi har också några frågtecken pga sjukdomar och skadekänningar. Antonio har tränat fullt i dem två senaste träningarna och är påväg tillbaka vilket är positivt. Roligt också är att Edvin Fransson finns med i laguppställningen och gör debut i MVFK-tröjan. Hoppas vi får se några anhängare på plats för att stötta oss. Annars finns matchen som vanligt att följa på våra sociala kanaler. Ni som vill se den på nätet så är Vetlanda Posten också på plats och sänder. Vi jobbar för en stark avslutning på säsongen! Senior för 13 dagar sedan 0kommentarer