• Ny hemmamatch i omgång 7

Varmt välkomna till en ny hemmamatch i omgång 7 där vi gästas utav nykomlingarna Grebo IK. OBS att denna match kommer att spelas på Myrvalla istället pga tävlingar som håller till runtomkring Vitalavallen. Avspark: 13.00 Ta er gärna dit för att stötta laget! Senior för 8 dagar sedan 1kommentar
  • Hemgårdarnas BK - Myresjö/Vetlanda FK 1-3

Det blev en ny seger borta mot Linköping efter stark insats arbetsmässigt från vår sida. På förhand visste vi att det var ett tuff bortamatch mot spelskickliga motståndare som väntade och vårt försvarsspel behövde va maximalt närvarande för att vi skulle ha chans till att vinna matchen. Starten är vi där inledningvis och matchen börjar jämnt spelmässigt där båda lagen känner på varandra. Vi får ett jätteläge efter ett par minuter att ta ledningen men deras målvakt gör en svettig räddning. Men redan efter nio spelade minuter behövde vi tyvärr göra matchens första byte när Oliver Heidar kliver av efter dragit baksidan när han transporterade bollen framåt i plan. Han ersattes av Joel G och vi roterade om med samma backlinje vi hade mot Borens senast. Efter ca tro minuter spelade så tar Hemgårdarna över och vi får ligga på försvar, stänga dem inre korridorer och straffa dem i dem ytor vi ville åt i vårt omställningsspel. Vi radar upp ett par farliga chanser på det och är närmst att göra första målet. 0-1 kommer i matchminut 26 där Wille Johansson får visa upp sin känsliga vänsterfot och skruvar in en hörna rätt in i målvaktens bortre hörn. Matchbilden efter målet ser väl likadan ut som resten utav matchen. Vi reder ut viktiga minuter där vi är jäkligt disciplinerade i vårt försvarsspel och inte bjuder våra motståndare på några direkt några farligheter. Bästa chansen till en kvittering får dem via en frisparksvariant som Antonio är vaksam på och kan blocka deras skott. Det viktiga 0-2 målet kommer precis innan halvtid också på en offensiv hörna som dimper ner i boxen som Antonio är hetast på och snabbt kommer till ett avslut och skjuter sitt första mål i seriesammanhang i MVFK-tröjan, grattis till det! I paus är vi ganska överens att vi behöver reda ut starten av andra för att sedan satsa på ett tredje mål. Hemgårdarnas öppnar piggast och vi har en period som vi kändes väldigt trötta och värmen gjorde säkert sitt också där vi får jobba väldigt hårt i våra förflyttningar. Vi gör byten redan efter 10 minuter in i halvleken för att få in ny energi. Även Faik tvingas utgå efter en smäll mot ryggen. Inbytte Folkesson ligger tillsammans med Simon bakom tredje målet. Folke får bollen på mitten från Ted efter en hörna, slår sig förbi sin spelare och leverera vidare till Simon som jobbar i 1 vs 1 mot deras siste spelare. Simon gör sin försvarare och kliniskt kan sätta dit 0-3 målet. Ett fint förabete och ett starkt avslut! Vi gör fler byten efter målet för att slutföra jobbet sista 35 minuter som återstår. Tyvärr kommer 1-3 från Hemgårdarna med 20 min kvar efter dem bytt in den storväxte Dinko Felic som är en stark spelare i luftrummet. Dinko vinner sin duell och skarvar den vidare till sin medspelare som trycker dit reduceringen från ca 10 meter. Otagbart för Wille i målet! Inte nog med målet tvingas även Albin Gashi utgå efter en tuff duell där hans handled kommer i kläm och en misstänkt fraktur. Vi hoppas innerligt att Gashi efter kvällens sjukhusbesök kommer med positiva nyheter. Byterna va redan förbrukade och vi tvingas spela en kvart med en man mindre. Här handlar det egentligen bara om ren vilja och döda minuter. Hemgårdarna trycker på för sitt andra mål men vi forstätter vara oerhört lojala i vårt jobb. På tal om ren vilja bestämmer sig Gashi att återvända i matchen trots den extrema värken. Att han väljer komma in och hjälpa laget i den tuffa situation vi befann oss i är oerhört imponerande. Sista tio reder vi ut anstormningen och vi kan bärga tre tunga poäng hem till Vetlanda. Sammanfattningvis vill jag ge laget en stor cred på hur vi ta oss ann den här fighten. Vi sätts på svåra prov ett flertal gånger men spelarnas moral och lojalitet mot varandra är fantastiskt att se. Vi förtjänar att njuta ikväll men sedan gäller det ladda om för ny vecka och nya matcher. Pga tävlingar på Vitalavallen kommer vi under nästa vecka flytta oss tillfälligt till Myrvalla där både U-21 matchen på tisdag och nästa a-lagsmatch kommer att spelas. Stort tack till vårt bortafölje som fanns på plats och stöttade oss. Vi jobbar vidare! Senior för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Hemgårdarnas BK

Omgång 6 Lördagsmatch och laget reser till Linköping för match mot Hemgårdarnas BK i seriens 6:e spelomgång. Hemgårdarna har efter sina fem första matcher spelat sig till 8 poäng och kommer närmast från en vinst borta mot Jönköpings BK. Vi vet om att det är ett skickligt lag vi möter och vi behöver vara fullt fokuserade för uppgiften för att matcha dem på sin hemmaplan. Läget i truppen så hoppas vi att det nu att det har klarnat lite bättre för oss. Vi har fortfarande ett par frågetecken kring sjukdomar men helt klart ser det ljusare ut nu än förgående veckor. Skadelistan ser fortfarande likadan ut. Vi åker dit med den laguppställning som finns tillgänglig och vi är laddade för en bra prestation. Hoppas vi syns på plats på Bilbörsen Arena. Matchen finns också att följa på min fotboll och i våra sociala kanaler. Senior för 13 dagar sedan 1kommentar