• Fredagskväll i Sävsjö

Återigen möter vi ett bra lag som försöker rulla boll och som har snabba anfallare. Innan matchen får vi några återbud både i backlinjen och i målet. Bagarn får ringa Fredrik Grennborg som plockade ner skorna från hyllan en gång till, i backlinjen är det 3 nya från förra matchen vilket för med sig att mittfältet också blir annorlunda. Vrigstad tar ledningen efter 11 minuter och gör 2-0 precis innan halvtidsvilan. Efter vilan gör Suhaib 2-1 och vi är lite på G och har en boll som dansar på mållinjen innan Vrigstad kan rensa undan. På slutet orkar vi inte riktigt utan släpper in 2 mål till. Sammanfattningsvis gör vi en mkt bättre match än förra veckan där den största skillnaden är INSTÄLLNINGEN: vi vinner dueller, vi springer och vi hjälper varandra. Alla gör en bra insats på nya positioner där Almin gör debut i MIF, Oliver succé som vänsterback och Jens springer så mkt att han får kramp för första gången i livet. Tack till Vrigstad, publiken, domaren och Grennborg. Seniorlag Herrar 17 mar 0kommentarer
  • Överkörning på Heds

Vi möter ett erfaret Skede med mkt rutin som har en medelålder på startelvan som är över 30 år. Vi börjar försöka rulla boll men får inte tag i spelet som vi vill utan vi låter Skedes backlinje slå långa bollar över vårat lag till två av de snabbaste forwarden i div 6= 2 mål. Vid fasta tar vi inte upp markeringen och släpper in 2 mål till på hörna innan pausvilan. I 2:a halvlek blir det lite bättre men slarv gör att vi släpper in 2 till och planens bäste och mest erfarna spelare Ambjörn Lennartsson gör sitt 3:e på ett hårt långskott i krysset. Vi är ett ungt lag med mkt att lära: Har man blå tröja passar man till blå- inte gul Vi måsta ta i för att vinna närkamper, VI måste sätta press på de som kan slå 60 meters pass om motståndaren har snabba anfallare Vi måste hoppa för att vinna nickdueller mm. Ett litet,litet plus till Max som orkade spela hela matchen utan att byta. Det är ju bara fotboll-vi bryter ihop, kommer igen och gör det bättre nästa gång. Tack till domare, Skede och publiken. Nästa match på fredag kl 19 mot Vrigstad i Sävsjö Seniorlag Herrar 11 mar 0kommentarer
  • Vasalopp och Toyota-cup

Först grattis till vår spelare Jonatan Svahn-Dahl som klarade av hela vasaloppet i söndags! Vi har hamnat i en tuff grupp i toyota-cup: Vrigstad som åkte ur fyran, Stockaryd/ Rörvik som var ett topplag i femman samt Skede som under hela våren var med i toppstriden av sexan. Först ut är Skede IF med några Myresjölegendarer i truppen som ställs mot ett ngt mindre rutinerat MIF. Väl mött på Heds lördag 9/3 kl 16.00. Seniorlag Herrar 8 mar 0kommentarer