• Förlust I Bodafors

Innan matchen hölls en tyst minut för en ledare i Bodafors som hade gått bort på idrottsplatsen för några veckor sedan. Det känns som vi lite tagna av det för vi är inte med från start medan hemmalaget är riktigt taggade efter en uddamålsförlust i sin premiär och för att hedra den bortgångne ledaren. Vi möter ett erfaret lag där 15 av 17 spelare är födda år 2000 eller på 1900-talet och som är minst 10 cm längre och 10 kg tyngre än oss. Vi flyger som vantar i närkamperna, förlorar nickdueller och har svårt att hålla I bollen när vi väl får tag i den. Vi faller in i tjong/långbollsspelet som båda lagen "tvingas" till pga underlaget men har inte mkt att sätta emot erfarenheten som hemmalaget besitter i närkamperna. Trots allt detta har vi oavgjort fram till 43:e minuten i första halvleken då vi släpper in ett andra baklängesmål. Vi kommer ut taggade i början av andra halvlek och skapar några chanser till kvittering men lyckas inte få in bollen i mål utan Bodafors får en straff som de slår i mål. Ytterligare några chanser åt bägge håll där 4-1 kommer strax innan slutsignalen. Bäst i MIF var utan tvekan Hugo i mål. Alex och Sebbe gör match/seriedebut på ett bra sätt och vi andra kämpar på och ger inte upp. Nu ska vi äta gröt, gå på gymmet, växa 15 cm över sommarlovet eller köpa platåfotbollsskor så kommer vi förhoppningsvis bjuda på bättre motstånd I returen på Myrvalla. Tack till Bodafors, publik, bollkallar och bortasupportrarna. Ny match hemma mot Åseda tors 16/5 kl 19.00-välkomna Seniorlag Herrar för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • 18/9 2022- MIF-Norrhult 3-0

Då kom den ÄNTLIGEN-A-lagssegern som vi har väntat på i 589 dagar. Förra säsongen gick vi riktigt tungt i div 5 , 2 oavgjorda var vad vi mäktade med på hela serien. Nu känns det som att spelglädjen börjar komma tillbaka och att det är roligt med fotboll igen. Vi börjar bra mot Farstorp och Super-Subbe snor bollen, tunnlar en motståndare och placerar bollen bredvid målvakten,allt detta efter ca 45 sekunder. Vi fortsätter att hålla bollen inom laget och rullar bort motståndarna flera gånger vilket leder till att Theo slår in en retur efter ca 20 min. Sista 10 av första halvlek är ganska jämn med några farliga lägen åt bägge håll. I andra tar Farstorp över efter en tidig reducering. Vi slutar att rulla, blir lite uppjagade och rensar på tok för mycket och det är nära kvittering några gånger men Filip i mål gör några svettiga räddningar tillsammans med backlinjen. Skillnaden mot förra året är att nu ger vi inte upp utan fortsätter att kämpa och hjälpa varandra. Alla ska ha beröm för spelet de första 35 minuterna och för kämpainsatsen resten av matchen med ett extra plus till Tobbe och comebackande Noah. Sammanfattningsvis var det en ganska jämn match där lagen har varsin halvlek men där vi lyckas dra det längsta strået. Tack till publik,Farstorp,domare och alla funtionärer. Nästa match spelas på Emåvallen i Bodafors kl 19 7/5- välkommna Seniorlag Herrar 2 maj 0kommentarer
  • Då var serien igång

Efter ett gäng träningsmatcher drog serien igång på tisdagskvällen. Skede borta brukar vara svårt men vi börjar bra och lyckas få stopp på Skedes försök till omställningar antingen genom Robin och Mussab eller genom Filip i målet. Vi rullar boll bra och lyckas skapa några lägen utan att få in bollen- då slänger Bagarn in Suhaib från bänken och han sprintar ifrån hela hemmalagets försvar och blir fälld=straff. Tomas är lugnet själv och sätter den säkert imål. 10 minuter senare gör Subbe själv 2-0 på ett långskott och hela laget känns taggat. Tyvärr reducerar Skede precis innan halvlek efter slarv från oss. I början av andra halvlek får hemmalaget hörna och kvitterar efter att ha vunnit några närkamper i straffområdet och på en annan hörna är det dax igen 3-2 i baken. Sista kvarten trycker vi på och har några chanser till kvittering men bolluslingen vill inte in i mål. Sammanfattningsvis gör vi en mkt bra match mellan straffområdena men Skedes spelare är lite tyngre, lite längre och lite starkare inne i boxen. Alla ska ha beröm för insatsen- den här matchen gjorde vi det som ett lag. Vi kämpar på och har vår första hemmamatch på måndag mot Farstorp. Tack till domare, publik och Skede. Seniorlag Herrar 25 apr 0kommentarer