Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Morön BK

Följ

Morön BK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Morön BK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Morön BK
Adress Gruvgatan 15
Postadress 93149 Skellefteå
Telefon 070-207 19 12
E-post info@moron.se
Orgnr 894700-1049
Kontonr Bankgiro 250-6392

Om Morön BK

Klubben har sitt säte i egna lokaler på Gruvgatan 15 invid Skogsvallen. Här finns en klubblokal som bl a hyser ett kansli med 3 anställda. Dessutom äger klubben en loge belägen på Morö Backe som kan användas och uthyras för fester och andra tillställningar. Föreningens idrottsliga verksamhet utgörs till största delen av fotboll.

Organisation
MBK’s organisation består av en styrelse och därunder en fotbollssektion, en ungdomssektion och ett kansli.

Ekonomi
Föreningen har from år 2008 vänt ett ekonomiskt minusresultat under ett flertal år till ett positivt verksamhetsresultat. De största inkomstposterna är sponsring och reklam, medlems- och deltagaravgifter, aktivitetsstöd från Riksidrottsförbundet samt diverse bidrag från kommunen och AMS. De största utgiftsposterna är personalkostnader, resekostnader, domararvoden, hyra för planer och lokaler samt spelarmaterial.

Medlemmar
För att vara med i klubben betalar man en medlemsavgift på 250 kronor per år. Vi har fn totalt c:a 900 betalande medlemmar. I vårt medlemsregister finns också vad vi kallar för stödmedlemmar, det är såna som inte är aktiva inom föreningen på något sätt men ändå vill stödja klubben. Av dessa ca 900 personer är 571 män och 360 kvinnor. De sk bidragsberättigade, dvs alla under 25 år, fördelas på 379 pojkar och 270 flickor alltså totalt 649 st. Alla som deltar i någon aktivitet betalar en årlig deltagaravgift på mellan 1050 och 1750 kronor beroende på ålder.


Fotbollssektionen

Herrar
A-lag som spelar i division 3

Damer
A-lag som ska spela i division 3

Ungdomssektionen

Fotboll
Här finns 12 pojklag och 11 flicklag i åldrarna 7-16 år. Man spelar i lokala- eller distriktsserier för A-pojkar och A-flickor samt i kommunserien för övriga åldrar. Vi har också ett lag för funktionshindrade som spelar för vår förening. Dessutom deltar man i div. cuper som julcupen, vintercupen, Piteå Summer Games och det stora målet Gothia cup! Vidare spelar man i DM för olika åldersklasser både inom- och utomhus. Totalt berör denna verksamhet c:a 600 ungdomar vilket innebär att vi är den största ungdomsföreningen i kommunen. Detta kan klaras tack vare ideella insatser av ett 100-tal ungdomsledare. På sommaren anordnas också under några veckor landslagets fotbollsskola för ca 200 ungdomar.