20:15

Sjövalla FK

Referat: Lundby IF - Sjövalla FK

Grönvitt mot grönvitt (Dagen i ära vittsvart)!

Domare Juan inledde matchen exemplariskt med att prata med bägge lagen och sätta en gemensam ton för vad so komma skulle. En riktigt väl genomförd match mellan två spelande lag, det ena kanske något bättre än det andra (jfr. Spanien-Sverige).

Inom femton minuter hade Anton hittat överliggaren, Olle varit riktigt nära och undertecknad hade väl haft både en och annan felträff mot mål. Vi kom runt fint på våra kanter och det var även det som bäddade fint till första målet efter ca 35 min,. Bollen kom in mot undertecknad från kanten, där jag skulle stöta in den i mål, men både initialt och returen räddades av målvakt och försvarare. Som tur är dyker Kappelin upp lite som gubben i lådan och räddar min dag genom att visa vägen och raka in den i bortre! Dagen till ära fick Freddan gå ner som vikarierande innerback och Kappelin ersatt förtjänstfullt som offensiv innermitt. 0-1 var ett faktum.*

Strax därefter kom en långboll som undertecknad skarvade vidare mot en vildt löpande Philip som visade att han mer har en hockeyröv än en golfröv och höll undan likt Karelin i sina fornstora dagar och satte distinkt 0-2. 0-2 var även halvtidsresultatet, och likt föregående match så borde det i ärlighetens namn nog varit några fler. Utan officiell hörnstatistik så hade vi säkert 7-8 hörnor bara i första halvlek.

Andra halvlek och vi roterade friskt i truppen, många pigga och alerta spelare kom in och visade vägen. Lundby började krokna än mer (och tidvis vi också för den delen;) men det kändes aldrig riktigt farligt. Vår backlinje ägnade sig nog mer åt offensiva åtaganden än defensiva denna matchen, och när det väl var farligt någon gång här och där så var André tryggheten själv. Efter ca 75 minuter kommer Säll runt på sin kant och slår en distinkt boll längs backen där Martin bara har att raka in den i öppet mål (Ja Martin, jag kanske hade missat, men skönt att någon sätter den;). Vi hinner få några lägen innan domaren blåser av, bland annat hinner Carl skjuta ett skott från 5 meters avstånd som motståndet troligen fortsatt letar efter...

0-3 slutar matchen, där vi kontrollerar det från matchstart både offensivt och defensivt. Känns otroligt bra att även om vi i mitt tycke underpresterar mot vad vi kan, så vinner vi matchen väldigt tryggt och är ett bollskickligt och roligt lag att tittta på! Hatten av grabbar!

Dagens eloge till Kappelin som idag höjer sig över resten, Philip som gör en riktig krigarinsats och kröner det med ett mål, Martin som också gör ett fint mål men framförallt visar att han kan spela lite var som, och självklart Bashir som är vår Kanté fast lite bättre!