Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Mariebo IK

Följ

Mariebo IK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Mariebo IK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Mariebo IK
Adress Sprängkullevägen 10
Postadress 55446 Jönköping
Telefon 036-712247
E-post kansli@marieboik.org
Orgnr 826000-2822
Swish 123 617 70 34
Kontonr 335-3513
A-lag Herrar
Bokning av klubblokalen

Om Mariebo IK

Historik
Mariebo IK bildades i Rune Lundqvists källare på Marielundsgatan den 28 november 1958 och är en idrottsklubb från bostadsområdet Mariebo i Jönköping. Från början hade man grenar såsom ishockey och bordtennis utöver fotboll på programmet och 1999 startade man upp damfotbollen.


Nutid
Idag har föreningen omkring 750 medlemmar och den mesta aktiviteten sker runt Mariebovallen "Nubba" i folkmun. Mariebovallen drivs av ideella krafter, på arrenderad mark av Jönköpingskommun. Här har i alla tider lagts ned ett antal arbetstimmar varje vecka för att det ska vara en funktionell idrottsanläggning. Projekt som man har gjort är en konstgräsplan 7 mot 7, herrarnas omklädningsrum och nya duschar i omklädningsrum, garage med bollförråd vid konstgräsplanen och ett stort ute gym.
Det är föreningens medlemmar som bidrar både med kunskap, och ekonomisk support och försäljning av bl.a. New Body produkter och så kommunala och statliga bidrag för anläggningen, som gör det möjligt. man har lagt många timmar med enkla medel att modernisera och fräscha till café och något omklädningsrum och toaletter.

Mariebo IK är en renodlad fotbollsförening, med både damer, herrar och ungdom. Damerna spelar div 1 och 4. Representationslaget i div 1 spelar sina hemmamatcher på Stadsparksvallen. Herrarna spelar i div 5.
Mariebo IK har en aktiv ungdomsverksamhet med 20 ungdomslag i seriespel i åldrarna 10 till 16 år. Innan 10 års ålder tränar man och leker fotboll och spelar i s.k. poolspel. Varje sommar arrangerar Mariebo IK också fotbollsskola under 2 veckor, ena veckan för dom som är födda 2016-2014 P/F och andra veckan för dom som är födda 2013-2011 P/F. Föreningen har aktiviteter från det man är 6 år gammal.
Ungdomslagen tränas och leds av ideella ledare. Varje träningsgrupp har en aktiv föräldragrupp som ger stöd till allt runt om lagen och hjälper också till med förenings gemensamma aktiviteter över sektionsgränserna.