• Onsdagens Julbak och Pysselkväll!

    Hej Vi tänkte passa på att ta några foton på tjejerna när flertalet är samlade på onsdag. Så se till att dem tar med sig sina fina Matchtröjor 💙 / Ledarna F2014 17 nov 0kommentarer
  • "Mitt Örebro"

    Jag har fått frågan att hålla i instagramkontot "Mitt Örebro" under vecka 47. @mittörebro är ett take over-konto på Instagram som drivs av folket i Örebro. Varje vecka är det en ny person som gästar kontot för att dela med sig av sitt liv. Tanken är att visa upp det verkliga livet och de som gästar kontot är en blandning av folk som har någon form av anknytning till Örebro. Min fråga till er nu: Är det ok att ert barn syns på detta konto? Min tanke är att spela in någon rolig film med laget (under kommande vecka, med start på söndag) eller att något klipp från vårt MIK-konto delas. Spelarna får gärna komma med egna idéer. Kontot är publikt och har ca 10 tusen följare. Jag behöver nu ert godkännande. Är det ok att ert barn syns skriv barnets namn nedan och lämna en tumme upp innan träningen i morgon (oavsett om barnet är med på träningen eller inte). Om man inte svarar så räknas det som ett nej och respekteras självklart. Tack för hjälpen! /Ida F2014 8 nov 22kommentarer
  • Julbak och pysselkväll! 19e November

    Hej, Det börjar bli dags för lite försäljningsaktiviteter i laget. Denna gång är det tjejerna som ska stå för arbetet. Vi kommer ha en pyssel och myskväll den 19/11 kl. 17:30 i klubbstugan och till dess skulle vi vilja att alla tjejer har gjort ca 100 st hemmagjorda julgodisar (knäck, ischoklad, kola, rocky roads mfl), ni/tjejerna får själva välja vad. Under kvällen kommer vi paketera dessa olika godisar i finare påsar som de sedan skall sälja på lite olika ställen. För er som inte har någon aning om vad för julgodis man kan baka så kommer det lite tips med recept här längre ner! Först ska vi testa på Jul & Hantverksmarknaden i Täbygården den 23/11 där vi har hyrt ett bord och här kommer vi behöva några tjejer som står och säljer. Men vi skall även försöka lösa lite fler ställen som vi kan sälja på och mer information kring detta kommer lite senare. Kan man inte vara med på myskvällen så lämnar man godiset till Ann-Sofie eller Jocke. Det är bra om tjejerna pratar ihop sig om vad för godis de tänker baka så inte alla göra samma, ni kan ju även skriva det som en kommentar till detta inlägget. Vi tror och hoppas att detta kommer bli kul aktivitet för tjejerna som också kan ge lite pengar till kassan! Varma (tidiga) julhälsningar från försäljningsgruppen! 1-2-MIK!! ________________________________________ Här kommer lite enkla recept till de ovan förslag, men tänk på att tjejerna gärna får garnera dom på lite lyxigt, juligt och kärleksfullt sätt! 🍬 1. Knäck Ingredienser (ca 50 st): • 2 dl vispgrädde • 2 dl strösocker • 2 dl ljus sirap • 1 msk smör • 1 dl hackad mandel (valfritt) Gör så här: 1. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. 2. Koka utan lock tills smeten klarar kulprovet (ca 125–130°C). 3. Rör i smör och ev. mandel. 4. Häll upp i knäckformar. 5. Låt stelna i rumstemperatur. Hållbarhet: ca 2–3 veckor i burk i kylen. ________________________________________ 🍫 2. Chokladtryfflar Ingredienser (ca 25 st): • 200 g mörk choklad (70 %) • 1 dl vispgrädde • 1 msk smör • Ev. smaksättning: 1 msk konjak, apelsinskal, eller kaffe • Kakao att rulla i Gör så här: 1. Värm grädden tills den nästan kokar. 2. Häll den över finhackad choklad och rör tills slätt. 3. Rör i smör och smaksättning. 4. Låt stelna i kylen. 5. Rulla till kulor och rulla i kakao. Hållbarhet: ca 2 veckor i kyl. ________________________________________ 🍯 3. Kola (klassisk smörkola) Ingredienser (ca 50 bitar): • 3 dl vispgrädde • 3 dl strösocker • 1 dl ljus sirap • 50 g smör • 1 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Blanda allt utom vaniljsocker i en kastrull. 2. Koka till 125–130°C (kulprov). 3. Rör i vaniljsocker, häll upp i bakpappersklädd form. 4. Låt stelna och skär i bitar. 5. Slå in i smörpapper. Hållbarhet: 3 veckor i tättsluten burk. ________________________________________ 🍊 4. Apelsinchokladbitar Ingredienser: • 200 g mörk choklad • Rivet skal av 1 ekologisk apelsin • ½ dl hackad kanderad apelsin (eller torkad frukt) Gör så här: 1. Smält chokladen försiktigt. 2. Rör i apelsinskal och kanderad apelsin. 3. Häll ut på bakplåtspapper och låt stelna. 4. Bryt i bitar. Hållbarhet: 3–4 veckor i burk, svalt. ________________________________________ 🍪 5. Ischoklad Ingredienser (ca 40 st): • 200 g mörk choklad • 100 g kokosfett (eller 75 g kakaosmör) Gör så här: 1. Smält choklad och fett försiktigt ihop. 2. Häll i små formar. 3. Låt stelna svalt. Hållbarhet: ca 3 veckor i burk, kallt. ________________________________________ 6. Jordnötsrutor / Snickersrutor Ingredienser: • 1 dl ljus sirap • 1 dl socker • 1 dl jordnötssmör • 5 dl Rice Krispies • 200 g mjölkchoklad Gör så här: 1. Värm sirap och socker tills sockret löst sig. 2. Ta av från värmen och rör i jordnötssmör. 3. Rör ner Rice Krispies. 4. Tryck ut i form, smält chokladen och bred ovanpå. 5. Låt stelna och skär i rutor. Hållbarhet: 2–3 veckor kallt. ________________________________________ 🍮 7. Fudge (vanilj) Ingredienser: • 3 dl socker • 1 dl grädde • 1 dl mjölk • 50 g smör • 1 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Koka allt utom vaniljsocker till 116–118°C. 2. Ta av från värmen, låt svalna lite. 3. Tillsätt vaniljsocker och vispa tills massan tjocknar. 4. Häll i form, låt stelna, skär i bitar. Hållbarhet: ca 2 veckor. ________________________________________ 🍏 8. Kanderade nötter / Brända mandlar Ingredienser: • 200 g mandlar eller valfria nötter • 1 dl socker • ½ dl vatten • 1 tsk kanel (valfritt) Gör så här: 1. Rosta nötterna lätt i torr panna. 2. Häll i socker, vatten och ev. kanel. 3. Låt koka tills vattnet dunstat och sockret börjar kristallisera. 4. Fortsätt värma tills sockret smälter lätt igen. 5. Häll upp på bakplåtspapper och låt kallna. Hållbarhet: 3 veckor i tät burk. ________________________________________ 🍒 9. Rocky Road Ingredienser: • 300 g mörk choklad • 2 dl mini-marshmallows • 1 dl jordnötter • 1 dl dumle (klippta bitar) eller annan kola • Ev. ½ dl torkade tranbär Gör så här: 1. Smält chokladen. 2. Rör i alla ingredienser. 3. Häll i form med bakplåtspapper. 4. Låt stelna och skär i bitar. Hållbarhet: 2–3 veckor kallt. ________________________________________ 🍫 10. Chokladbräck Ingredienser: • 200 g mörk eller vit choklad • ½ dl hackade nötter • ½ dl torkade bär (tranbär, aprikos, russin etc.) • Lite flingsalt Gör så här: 1. Smält chokladen och bred ut på bakplåtspapper. 2. Strö över nötter, bär och flingsalt. 3. Låt stelna och bryt i bitar. Hållbarhet: 3 veckor i burk, svalt och torrt. F2014 5 nov 21kommentarer
  • Visa fler nyheter