• BESVIKET MIK KRYSSADE I FRÖVI

Fredagskvällens bortafight mot tunga Frövi var en emotionell berg och dalbana. Den började kittlande bra, övergick till en djup och otäck nerförsbacke, för att sedan virvla oss in i ett härligt adrenalinrus igen, bara för att avslutas med besvikelse när åkturen var över. Vi inleder matchen mot topplaget Frövi på bästa tänkbara sätt, vi har kontroll över bollinehavet ochskapar flera bra målchanser och hörnor som alla tyvärr blir resultatlösa, men att vi var det bättre fotbollslaget rådde det ingen tvekan om. Vi dominerar matchbilden i 20 minuter och sedan kommer det olustiga fria fallet mitt i första halvlek. En mindre lyckad inspark modell sorkdödare når trots allt vår försvarare, men en hårt pressande Frövianfallare lyckas vinna duellen mot vår överraskade spelare och kommer helt fri med Philip i målet och kan enkelt rulla in ledningsmålet till 1-0 i hemmafavör. Bara två minuter senare får Frövi inkast långt ner på vår planhalva vilket, efter ett långt inkast och litte flipperspel i straffområdet, leder fram till ett lobbskott från en bit utanför straffområdet som slinker in bakom Philip. 2-0 till Frövi efter en så bra inledning på matchen kändes väldigt orättvist. Vi hamnar nu i ett läge där grabbarna blir stressade och fattar mängder av mindre genomtänkta beslut som gör att Frövi tar över allt mer av spelet under de följande 10 minutrarna. När den värsta chocken lagt sig börjar vi så sakteliga hitta tillbaka till vårt spel och det skulle ge resultat. Ett fint anfall som börjar på egen planhalva med effektivt passningsspel och slutar med ett magnifikt inlägg från Edison slutar vid Frövimålvaktens bortre stolpe där Oliver dyker upp och resolut trycker in bolljä...en och möjligtvis någon Fröviback i mål. 2-1 och vi var tillbaka i matchen igen! Några fler mål blir det inte i första halvlek men ett måls underläge efter spelmässigt övertag i större delen av halvleken, gör att vi ändå känner en stor tro på våra chanser att vända matchen i andra halvlek. Andra halvlek börjar ungefär lika bra som första halvlek gjorde och vi inleder omedelbart jakten på kvittering och segermål. Frövis möjligheter till nätrassel skapas nästan undantagslöst av att de vill vinna inkast eller frisparkar i inläggsläge för att fylla vårt straffområde med nästan overkligt många väldigt långa och tunga spelare. Detta gör de med den äran för det blir farligt varje gång de får chansen att lyfta in bollar i vårt straffområde. Vi håller dock undan och i den 57:e minuten rullar vi upp Frövis försvar, från vänster till höger där Edison och hans känsliga vänsterfot väntar. Bollen kommer ut till en ganska fri Edison och han slår ett fint inlägg till Sammi som iskallt nickar in vår kvittering till 2-2. Vi nöjer oss naturligtvis inte med detta utan forstätter rulla boll och leta efter öppningar i Frövis kompakta försvar för att smälla in även ett ledningsmål. Precis som vi önskat så lyckas vi vända matchen i den 67:e minuten när Dana står för kvällens prestation när han, likt Shpetim brukade göra, lobbar in bollen från cirka 30 meter till ledning 2-3 med cirka 25 minuter kvar att spela. Nu följer en period med ganska mediokert spel. Frövi byter in allt fler bjässar och slår långa bollar mot vårt straffområde, vilket skapar vissa problem för oss. Vi slår långa bollar för att freda vårt mål och inget av lagen är särskilt framgångsrika i sina primitiva försök att göra mål, respektive freda sitt mål. Matchuret tickar på och vi får några lägen att stänga matchen men det vill sig inte riktigt och så kommer då det där ögonblicket som skulle förstöra allt. Den så förhatliga handsregeln som inte längre är en regel utan en "bedömningssak" som domaren uttryckte det blev det som, på övertid, fick oss på fall. Frövis sista 10 minuter av matchen är en orgie i byten där de tycktes ha en specialist på bänken för varje tänkbar situation. In med en långkastare och in med 2 meter monster i boxen, ut med inskastaren och in med något annat. Skönt för Frövi med fria byten i division fyra när man jagar en kvittering, och till slut gav det utdelning när ett av alla långa inkast slutar med ännu ett flipperspel i vårt straffområde och den här gången ett skott som från nära håll träffar en av våra försvarares arm. En del domare väljer att inte döma straff i den 91:a minuten för en "bedömningssituation" medan andra väljer att göra det. Vår domare valde att döma straff och likt ett skrämmande och olustigt fritt fall i någon rostig åkattraktion på ett kringresande tivoli rasade våra segerdrömmar samman på ett ögonblick. Philip går åt rätt håll men straffen är välplacerad och vi förlorar två viktiga poäng på övertid. Tungt, surt och orättvist var känslorna som följde oss hem genom sensommarkvällen från Fröjevi IP. När man nu, något dygn senare ser tillbaka på matchen så förstår man såklart att den tufft dömda straffen inte var det vi förlorade på, vi hade ju oss själva att skylla när vi bjuder Frövi på två måls ledning i första halvlek. Straffen var ju bara en naturlig fortsättning av att vi själva sätter oss i problem och i slutändan får sota för det. Om vi på allvar ska kunna hota lagen i toppskiktet av den här serien är det precis sånt här vi måste bli bättre på, att omvandla spelmässigt övertag till tre poäng. Nu blev det bara en och det känns tveklöst som att vi förlorade två poäng och inte vann en, trots att vi mötte ett topplag. Ny väldigt svår match på fredag väntar då nästa topplag i form av Stene kommer på besök till nya MIK arena. Vi hoppas på bättre utdelning då och hoppas på ett massivt stöd från våra supportrar. Hästjuryn var självklart på plats i Frövi och delade ut följande hedersbetygelser: 3 hästar till Felix som var i princip felfri över 90 minuter, stängde sin kant i defensiven och bidrog offensivt med många attacker i sina offensiva löpnigar. 2 hästar till Robin. Styrde vårt anfallsspel från sin mittfältsposition näst intill felfritt hela matchen. Bra på att hålla i bollen och sätta lagkamrater i fina lägen. 1 häst till Philip. I sin andra match på tre år visade han hur viktig han är för vårt lag. Svarade för några fina räddningar och var nära att ta straffen på slutet. På bilden: Mittfältsgiganten Robin Ingvarsson med full koll på både boll och motståndare. Jag hoppas vi ses på fredag, på MIK-Arena! En besviken men över prestationen stolt, Coach Andersson A/B-lag Herrar 17 aug 0kommentarer
  • BLÖT FEST PÅ NYA MIK-ARENA

Det olidligt långa sommaruppehållet är äntligen över och på fredagskvällen var det dags att inviga vår nya hemmaplan när vi gästades av IFK Hallsberg i den 14:e omgången av division fyra. Hallsberg kommer från en fantastisk vårsäsong och hade topplagen inom räckhåll, men vi har på senare år vunnit de flesta mötena med Hallsberg och det hade vi för avsikt att fortsätta med även den här gången. Vi skulle ju dessutom inviga vår nya hemmaborg och skrockfull som man är kändes det viktigt att inleda med en seger. Vi hade dukat för fest med välfylld kiosk, en kiosk med både el och rinnande vatten, bara en sån sak! Musikanläggning var också inkopplad och allt kändes perfekt, förutom en liten detalj. Regnet fullständigt vräkte ner under större delen av dagen och den nya fina dräneringen under planen verkar inte riktigt funka så vi möttes av stora vattenpölar på vissa delar av planen. Det var bara att sätta igång att skyffla vatten innan festen kunde börja. Inte riktigt den förfest man hade tänkt sig kanske, men en riktigt bra uppvärmning var det definitivt. Domarna hade inga synpunkter på underlaget så vi kunde i alla fall sätta igång den historiska matchen på utsatt tid, inför ett 70-tal riktiga hardcore fans som trotsade det trista vädret. Vi inleder matchen på bästa tänkbara sätt med ett aggressivt presspel och ett fint passningsspel. Redan efter 6 minuter får vi vårt första läge att spräcka målnollan när en Hallsbergsk hemmåtpassning fastnade i en vattenpöl och helt friställde Sammi. Jag tror att Sammi blev chockad över läget som dök upp från ingenstans för hans avslut landade mitt i bröstet på en minst lika chockad målvakt och chansen rann, i dubbel bemärkelse, ut i sanden. Vi fortsätter att trumma på och i matchminut 12 kommer nästa läge när en aggressiv Sammi vinner boll från en försvarare och spelar fram vårt nyförvärv Edison, som elegant curlar upp bollen i målvaktens högra kryss. Ett vackert fotbollsmål och ett väldigt speciellt mål för Edison som kom till oss i somras just från IFK Hallsberg. Det där med att släkten är värst stämmer onekligen ganska bra. Vi gör en väldigt bra första halvlek men några fler mål, trots flera bra lägen, blev det inte. Halvtidsvila och 1-0 ledning fick vi nöja oss med när vi gick den historiskt korta vägen in i omklädningsrummet på nya MIK arena. Shpetim hade inte mycket att anmärka på efter första halvlek, några smådetaljer som behövde förbättras men i det stora hela handlade det bara om att fortsätta på samma vis i andra halvlek. Våra gäster hade dock lite andra planer för oss och de kommer ut som ett nytt lag till den andra akten och pressar oss inledningsvis väldigt hårt. Vi får kämpa hårt i pölarna men lyckas plaska oss ivägen för de avslut som Hallsberg skvätter iväg mot oss men det kändes oroligt, det ska erkännas. Tack vare en hårt kämpande Oliver skullle vi ändå få näsan ovanför vattenytan i den 63:e minuten. Han vinner en duell strax utanför Hallsbergs straffområde och får iväg ett hårt, lågt och välplacerat skott som likt en torped simmar in vid målvaktens högra stolprot. Hallsberg, som består av ett gäng envisa kämpar ger sig trots motgången inte och de fortsätter att jäklas med oss vilket i den 75:e minuten leder fram till en reducering till 2-1. Vi sätter oss själva i problem när vi startar ett uppspel på en ganska dåligt placerad lagkamrat som hamnar i tidsnöd och tvingas lägga ut bollen till inkast ungefär mitt på vår egna planhalva. Hallsberg kastar ett snabbt inkast och slår därefter ett perfekt inlägg som nickas i mål. Väldigt onödigt att bjuda våra gäster på ett sånt läge med bara kvarten kvar att spela. Målet ger dem förnyad energi och vi blir allt mer pressade. Shpetim gör några byten för att få in fräscha ben och vi fortsätter kämpa för att freda vårt mål. I matchens slutskede lyckas Hallsberg få in ännu en boll i vårt mål men det döms bort för offside, och vi lyckas hålla undan till en historisk och väldigt skön seger. Vår dyngsura hästjury trotsade elementen och stod troget på plats för att dela ut de prestigefyllda hästarna till följande herrar: 3 hästar till Sammi som gör en fantastiks insats matchen igenom. Sprang mest av alla och var väldigt bra i kombinationsspelet. Hade förtjänat att få göra mål men fick nöja sig med en assist. 2 hästar till Philip som gör sin första 90-minutare på flera år efter en sorgligt lång skadeperiod. Svarade för ett par riktigt fina räddningar och styr sina utespelare med pondus och kraft. 1 häst till Matte som slet som ett djur på mittfältet, bra i passningsspelet och stark i närkamperna. På bilden: Benji med gäst i en yster vattenlek. Nästa vecka reser vi till Frövi i jakten på nya poäng, hoppas vi ses då. Tills dess! En trött men väldigt glad, Coach Andersson A/B-lag Herrar 10 aug 0kommentarer
  • Referat: Mariebergs IK 2 - Östansjö IF 2

Sista och avgörnade striden i slaget om guldet i reservlagsserien utspelade sig på torsdagskvällen i Östansjö. Förutsättningarna var glasklara, seger med fyra måls marginal och vi skulle säkra förstaplatsen i serien. Vi inleder frejdigt men har förtvivlat svårt att sätta vår chanser, det var missade frilägen och missade bollar vid inlägg i parti och minut. Oliver lyckas axla in ledningsmålet i början av halvleken, sedan slarvar vi och släpper in ett mål några minuter senare. 1-1 i halvtid och det var dags för vår stora guldhjälte att äntra planen. Shpetim var dagen til ära ombytt för spel och redo att leverera, eller vad sägs om ett hattrick på 15minuter? 2-1 pangade han in med en snygg frispark stolpe in, sedan hann Mr T emellan med 3-1 efter ett kallt avslut vid ett friläge, 4-1 rullar Shpetim in fri med målvakten efter en snygg chippassning av Matte och målfesten avslutas med ett klassiskt Shpetim-mål när han från halva plan lobbar över en grundlurad målvakt i Östansjö. Slutresultatet skrivs till 5-1, precis vad vi behövde för att vinna serien. Hästjuryn delar normalt sett inte ut hästar till inånade spelare eller ledare(läs Shpetim) men efter den här insatsen är det omöjligt att inte ge Shpetim det han förtjänar. 3 hästar till Shpetim, hattrick och total dominans ger tre hästar, det bara är så. 2 hästar till Edison. Två assist och han fortsätter visa upp ett klokt spel med säkra passningar och ett fint rörelsemönster. 1 häst till Amadeus som inledde som forward och avslutade som mittback, båda positionerna behärskade han väl och var löpvillig och rejäl i närkampsspelet. Tills vi ses och hörs igen, Guldcoach Andersson A/B-lag Herrar 30 jun 0kommentarer
  • SOMMAR, SOL OCH TRE HETA POÄNG!

Vårsäsongen avslutades för vår del på måndagskvällen med den andra höstomgången mot Bosna på Pettersbergs plågsamt heta plastmatta. Vi hade inte spelat match på konstgräs sedan den 24 maj och det syntes ganska tydligt. I inledningen undrade jag om grabbarna spelade med en studsboll så högt studsade bolluslingen, lägg därtill ett slarvigt passningsspel så får ni kanske en bild av den väldigt röriga inledningen av matchen. Bollen studsade glatt fram och tillbaka mellan två lag som inte riktigt fick till något ordnat spel. För vår del gällde samma gameplan som alltid mot Bosna, låt de jaga boll, låt dem springa och bli frustrerade och ha tålamod i vårt anfallsspel. Av detta såg vi inte mycket till en början, men vi jobbade hårt och tog så sakteliga över kommandot i matchen. I den 32:a minuten bryter vi ett uppspelsförsök från Bosna och iscensätter kvällens första riktigt väl genomförda anfall. Vi spelar ut bollen på höger kanten och därifrån rullar vi upp Bosnas försvar med enkla och precisa passningar tills det öppnas en yta för Benji på vänsterkanten. Han tar sig runt sin försvarare och slår ett stenhårt inlägg som Mackan möter med vänster bredsida och bombar in vårt ledningsmål helt otagbart för målvakten. Det var precis så här vi hade sagt att vi skulle spela och när vi väl gör det så hänger inte Bosna med i anfallstempot. Bosna börjar nu slå allt fler långbollar i ett försök att komma igenom vårt kompakta försvar, och med bara fem minuter kvar av halvleken fattar vi tyvärr några mindre kloka beslut i behandlingen av just en sådan långboll. Resultatet av vårt slarv leder fram till ett friläge och det var kvitterat. Likaläge 1-1 i paus är ingen katastrof men det kändes onödigt att bjuda på den energiboosten till ett alltmer tröttkört Bosna. Den andra halvleken är långa stunder helt jämn även om vi skapar lite fler chanser och har ett visst övertag i bollinnehav, men det ger ju inga segrar. Jag vet inte om det var värmen som var boven i dramat men vårt anfallspel är ganska långsamt och vi utnyttjar inte riktigt vårt fysiska övertag så som vi skulle. Vi gör några byten och får in lite pigga ben vilket skulle visa sig vara ett vinnande koncept. In kommer Oliver, Jetro och vårt nyförvärv Edison för att få lite snurr på anfallsspelet igen. Trots bytena dröjde det till den 85:e minuten innan vi kunde ta ledningen igen. Mr T står för en krigarinsats av episka mått när han, med en Bosnaförsvarare hängandes över sig, slitandes i Mr Ts ansikte och vilt fäktande försökte få ner vår kämpe på backen. Det gick dock inte för Mr T tar med sig både boll och sin ryggsäck in i straffområdet och när vi alla trodde han skulle falla och få straff spelar han iskallt fram bollen till en fristående oliver som enkelt kan skyffla in bollen i öppen kasse. Jag blir svettig bara av att skriva om Mr Ts otroliga inställning och kämpaglöd, det var vackert och jobbigt att skåda. Strax efteråt hittar Mackan en lucka i Bosnas försvar och frispelar Jetro som säkert placerar in vårt tredje mål för kvällen. 3-1 ledning med bara minuter kvar att spela och saken var väl klar då, eller? Vi spelar nu av tid så gott vi kan men bjuder Bosna på en frispark i farligt läge efter ännu ett felbeslut. Fällningen av Bosnas anfallare var synnerligen onödig då vi hade gott om folk på rätt sida i försvaret, men det är lätt att säga från sidan och så här i efterhand. Därute på plan fattas besluten snabbt och sent i matchen är både kroppar och skallar trötta, så det blir fel ibland helt enkelt. Bosnas frisparksskytt gör inget misstag utan slår frisparken snyggt i Shpetims högra kryss, långt utom räckhåll för vår tillfälliga burväktare. Vi lyckas ändå behålla lugnet och de tilläggsminuter som domaren hade hittat någonstans kändes förvisso oändligt långa men de innebar ingen större fara för vår trepoängare. Otroligt skön seger på nytt mot Bosna som av någon anledning passar oss bra, vi har nu tre eller kanske fyra raka segrar mot dem, jag är lite osäker men att vi blivit något av ett bogey-team för Bosna är ställt utom alla tvivel. Hästjuryn var naturligtvis på plats och belönade följade herrar med hästar: 3 hästar till Mackan som vann samtliga jurymedlemmars gunst idag. Han sliter som ett djur hela matchen, vinner dueller och är otroligt bra i passningsspelet. Gör ett snyggt volleymål och har en assist. Han är hela lagets trygga punkt matchen igenom. 2 hästar till Mr T. Arbetet han lägger ner vid 2-1 målet när han sliter sig loss från Bosnas försvarare trots fingrar i ögonen och dobbar skavandes på hälarna är fotbollsgodis. Bra en mot en hela matchen och vek aldrig undan. 1 häst till Kapten Felix. Springer, tacklas och smäller på jämnt och ständigt. Sänkte några Bosnaspelare så tårarna rann men blandade det också med finesser och tunnlar. Klev av med blodig näsa men var tillbaka med samma frenesi när blodet slutat forsa. Oerhört bra idag. På bilden: Bosnas omilda behandling av Mr T som bara inte gick att få omkull, strax efter bilden togs levererade han en perfekt målgivande passning. Rätt bra gjort faktiskt... Nu har vi en B-fight kvar att klara av på torsdag sedan får grabbarna lite ledigt, med ett individuellt löpträningsprogram från fyscoach David såklart. Höstsäsongen drar igång 9/8 med hemmamatch mot Hallsberg, kanske på en hemmaplan nära dig, vem vet? Tills dess önskar vi en skön sommar och tackar ödmjukast för ert fantastiska stöd denna struliga vårsäsong. En i hängmattsläge semesterfirande, Coach Andersson A/B-lag Herrar 25 jun 0kommentarer