• MIK FÖLL EFTER HEROISK INSATS

På onsdagskvällen var det äntligen dags att inleda 2024 års tävlingssäsong. För motståndet stod, som vanligt kan man säga när det gäller kval till Svenska Cupen, Örebro Syrianska. Med bara en träningsmatch i benen och det mot ett betydligt svagare motstånd skulle vi nu ta oss an division ett laget Syrianska, snacka om kontraster. Vi visste såklart att kvällen skulle bli jobbig för våra grabbar men med en näst intill intakt spelartrupp från förra året och inga större skadebekymmer kände vi oss ändå trygga i att våra tuffa träningar i vinter, toppade med fystränare Davids elaka löpträningar, har gett oss de bästa förutsättningar vi kan få för att plåga även ett lag som Syrianska. Matchen inleder Syrianska i ett rasande tempo och med en extremt hög och aggressiv press. Vi hade det scenariot på känn då ett på segrar törstande Syrianska sannolikt ville döda matchen så snabbt som möjligt. Inför matchen pratade vi om att visst är det ett bra lag men med vårt sätt att sätta igång spelet och positionera oss så finns det ytor även mot kvalificerat motstånd, de är ju fortfarande bara 11 spelare, precis som vi. Den stora skillnaden är såklart att de där ytorna som visar sig stängs väldigt mycket snabbare än vi är vana vid. Vi sa till varandra att vi ändå måste våga spela vårt spel så långt det var möjligt. Men, det är en sak att flytta magneter på en taktiktavla och en helt annan att verkställa det ute på plan. Vi fick helt enkelt inte den tid vi behövde för att hitta ytorna och inledningen av matchen var tuff. Men som alla vet så är vi defensivt skickliga och vi satte försvarsspelet näst intill perfekt, visst skapade de lägen men de flesta lägena blev det aldrig några avslut av. Ett smått frustrerat Syrianska fick istället förlita sig på fasta situationer. Deras hörnor blev alltid farliga och det var också på en hörna de spräckte vår målnolla, men de fick vänta till matchminut 25 innan de lyckades. Hörnan lyckas vi nicka undan men bollen hamnar utanför straffområdet där en Syrianskaspelare avslutade snyggt med ett direktskott intill stolpen. En liten miss i markeringen och så blir man hårt straffad mot sånt här motstånd. Vi hänger ändå inte med huvudena utan kämpar vidare och lyckas periodvis skapa ett visst tryck mot Syrianskas mål, första halvek ger oss två riktigt fina målchanser men båda gångerna räddar Syrianskas duktiga målvakt. 0-1 underläget står sig halvleken ut och vi är väldigt nöjda med grabbarnas energi och kampvilja där ute. Det gjordes en förändring i halvlek för att försöka skapa ett lite större djupledshot men i övrigt fick grabbarna fortsätta som vi inlett. Ork fanns det kvar och en järnvilja att försöka komma ikapp. Den andra halvleken ser ungefär likadan ut som den första, Syrianska har mycket boll men vi ligger väldigt bra i våra försvarspositioner och tack vare ett heroiskt hemjobb från samtliga spelare lyckas vi avvärja de kontringar vi åkte på när vi pressade på för ett kvitteringsmål. Vi kände oss starka och känslan var att vi skulle kunna ställa till det ordentligt för storfavoriten, men så var det det där med fasta situationer. I den 80 matchminuten var det dags igen. Hörna, nickskarv och vid borte stolpen dyker en motståndare upp som kan peta in bollen i öppet mål. Vid deras hörnor och frisparkar märkte man verkligen skillnaden mellan divisionerna, Syrianska var väldigt skickliga på det momentet och vi hade stora problem att freda oss, främst på hörnor. Man får ingen andra chans mot elitlag, som man kan få i division fyra. En erfarenhet vi tar med oss och som vi lärde oss mycket av från den här matchen. I matchminut 86 var det dags igen. Hörna och nickmål till 0-3. Det hann bli en kasse till, i den 89:e minuten orkar vi inte jobba tillbaka på en kontring och ett lågt inlägg kan relativt ostört bredsidas i mål. Matchen slutar tyvärr med en 0-4 förlust, men vilken härlig genomkörare grabbarna fick och vi ledare fick ett stort kvitto på att försvarsspelet sitter som det ska. Det kommer att bli svårt att göra mål på MIK i år, det är helt säkert. Hästjuryn hade också säsongspremiär och jag måste säga att de verkar också ha bibehållit formen från förra året för jag tycker deras val var synnerligen väl valda. 3 hästar till Eddie the eagle. "Edde var ett monster i backlinjen och står för ett antal makalösa brytningar och är en jätte i luftduellerna" 2 hästar till Kapten Felix. "Första halvleks bästa spelare. Han stängde igen sin högerkant med bravur, rejäl i duellspelet och en klippa i det egna straffområdet" 1 häst till Sammi. "Kämpar och sliter matchen igenom och lyckas få fast bollen på motståndarnas planhalva, skapar mycket åt laget och ger aldrig upp" Vår duktiga fotograf Jennie säsongsdebuterade också och ni kan se hennes bilder på hemsidan, och på bilden jag valt ut från dem ser vi kraftpaketet Sammi efter en vunnen duell på väg mot motståndarnas mål. Nu ska vi återhämta slitna kroppar och träna bra för nästa vecka är det allvar på riktigt. Då väntar grannen Adolfsberg på en omgång Mariebergskt stål. Fredag 1/3 19:15 på Lugnet, det är en match man inte vill missa. Vi ses där! En stolt, Coach Andersson A/B-lag Herrar 22 feb 0kommentarer
  • DANA KUHI MÄSTARE I SKINKLIGAN 2023!

Skinkligan 2023 är avgjord och finalen blev precis så dramatisk och spännande som vi hade förutspått. Dana lyckades med nöd och näppe hålla undan och ta hem segern, vilket sett över hela turneringen känns rättvist och logiskt. Dana har med undantag för någon enstaka omgång hela tiden lett sina lag till fina poängskördar och det betalade sig ikväll. Bakom Dana hände det desto mer i tabellen. Theo kom in i finalen som tvåa och hade segern inom räckhåll men en jobbig finalomgång för Theo och hans lagkamrater slutade med en neslig resa utförs och han slutade på fjärde plats. Istället var det Jonas "Stortå" Thorslund som krigade till sig andraplatsen och det var en imponerande kväll för team Stortå. När finalen började var Stortå hela 13 poäng bakom Dana och när stridsdammet lagt sig skiljde det bara 2 poäng dem emellan. En storartad insats av Stortå men det fanns en herre till som gick ruskigt bra ikväll. Sammi tog sig hela vägen från 6:e till 3:e plats och knep därmed tredjeplatsen i en av världens mest prestigefyllda turneringar. Det har som vanligt varit en rolig Skinkliga där skratt och svordommar avlöser varandra lika ofta som bländande spelkombinationer och helt absurda misstag. Det är Skinklogan helt enkelt. Jag vill tacka alla grabbarna för en fin avslutning på det här året och självklart gratulera våra vinnare. Ett stort och varmt tack riktar vi också till vår generösa sponsor ICA Parken med Erik Thörnblad i spetsen för de fina priserna till våra vinnare. På bilden: Årets segrare i Skinkligan och Theo Shaverdian som ikväll mottog priset som årets skyttekung i Mariebergs IK då han inte kunde närvara på årets fotbollsgala i november. Nu önskar vi er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Coach Andersson A/B-lag Herrar 18 dec 2023 0kommentarer
  • FINALDAGS I SKINKLIGAN!

Imorgon söndag 17/12 är det dags för final i MIKs episka Skinkliga. Säsongen har pågått sedan början på november och nu ska det alltså avgöras. Precis som vanligt kommer de tre som inför finalen innehar topplaceringarna att seedas så att de inte kan hamna i samma lag, allt för att behålla spänningen ända in i mål. De tre lyckliga i år är Dana Kuhi som leder Skinkligan tre poäng före Theo Shaverdian och 13 poäng före den tredjeplacerade Jonas "Stortå" Thorslund. Bakom dessa herrar jagar en hel kull med ystra kultingar och många av dem har chans på en pallplats, så det är upplagt för ett stort drama på söndag kväll. Här är den aktuella ställningen på topp 10 inför finalen: 1. Dana 111 poäng 2. Theo 108 poäng 3. Stortå 98 poäng 4. Stanko 96 poäng 5. Torsten 95 poäng 6. Sammi 93 poäng 7. Stänkarn 91 poäng 8. Felix 90 poäng 9. Mr T 89 poäng 10. Hugo 81 poäng Coach Andersson A/B-lag Herrar 16 dec 2023 0kommentarer
  • TRIST SÄSONGSAVSLUTNING FÖR AVSLAGET MIK

I den sista omgången av årets division fyra åkte vi till Grönpepparparken för att ta oss an nästjumbon ÖSK Söder som inte hade något att spela för, då de redan var klara för spel i division fem nästa säsong. Vi hade väl egentligen inte heller särskilt mycket att spela för. Femteplatsen skulle kunna gå förlorad om vi förlorade samtidigt som Frövi slog Sturehov, det var det ena, och så ville vi såklart fullfölja vår fantastiska segersvit med en sjunde seger i rad. Tyvärr lyckas vi inte få in den rätta gnistan i manskapet och vi får genomlida drygt 90 minuter av ickefotboll från vår sida. Det var energilöst, idéfattigt och slarvigt samtidigt som ÖSK går in i matchen med en härlig energi och kämpaglöd. Redan efter fem minuters spel tar de ledningen efter en långboll som ingen av våra gossar riktigt verkar bry sig om, alla hamnar på mellanhand och en dråplig situation slutar med ett långt lyft in i en om MIK-kasse. Inte heller detta fick igång killarna nämnvärt och efter slarv och passivitet i den 36:e minuten var det dags igen när ÖSK utökar sin ledning till 2-0 I första halvleks sista minut fick vi kontakt när vi tilldöms en indirekt frispark efter en hemåtpassning som ÖSKs målvakt plockade upp med händerna. Avståndet till mållinjen var väl cirka 6 meter och det är inte alldeles lätt att sätta de där frisparkarna då bollen måste petas från en spelare till en annan som får skjuta. Dana petar bollen till Mr T som smackar upp bollen över huvudena på ÖSKmuren som stod på mållinjen. Den andra halvleken fortsätter som den första, vi begår många individuella misstag och tar inte särskilt många löpningar för att erbjuda passningsalternativ. Visst skapar vi en del bra lägen men många av avsluten är för dåliga rent ut sagt, samtidigt som ÖSKs målvakt gör en riktigt bra match med flera fina räddningar. I matchminut 60 får vi en straff men självklart missar vi den, det var helt enkelt en sån dag. Ingenting fungerade som vi ville och vi kan bara tacka Sturehov för att de slog Frövi och vi fick behålla femteplatsen. Inga hästar delades ut av hästjuryn efter denna blytunga förlust. Det var såklart en riktigt dyster avslutning på säsongen, men om vi bortser från helgens match så kan vi blicka tillbaka på en riktigt bra säsong, och en femteplats i Närkes allsvenska. Nu ska vi ledare sätta oss och gå igenom årets säsong och fundera på vad vi behöver jobba på under vintern för att höja oss ytterligare ett snäpp till nästa säsong. Det känns alltid lite vemodigt när en säsong är över, men som tur är så startar nästa säsongs förberedelser omgående efter att domaren blåst av den sista matchen. Det blir liksom inget långtråkigt uppehåll för oss ledare, vi bara gasar på in mot säsongen 2024, på vår nya hemmaplan. Jag vill passa på att tacka alla spelare, sponsorer och fans för era fantastiska insatser i år, och ser fram emot att se er igen nästa säsong. På bilden: Torsten in action. Tills vi ses och hörs igen! En stolt och nöjd, Coach Andersson A/B-lag Herrar 8 okt 2023 0kommentarer