• Seger mot Gillberga!

Fredagkväll och toppmöte mot Gillberga. Inför mötet skiljde det en poäng mellan lagen, där vi låg på en andraplats i tabellen och Gillberga på en tredjeplats. Senaste mötet lagen emellan slutade med en 2-0 seger i vår favör, men efter att Gillberga radat upp en rad fina resultat efter det mötet så visste vi att det skulle krävas en rejäl insats för att få med poäng i detta möte. Laguppställningen såg ut som sådan: Christian Erik Thuna Jimmie Sjöblom Abid Wästlund Simon Petter Ingman Axel Vi startar matchen piggt och kontrollerar tillställningen till en början. Vi blandar ett stundtals riktigt fint spel med att vara rejäla i duellerna, och vinner i stort sett varenda andraboll. Vi vinner bollen högt upp på Gillbergas planhalva gång efter annan och det långa spelet som Gillberga vill spela lönar sig inte överhuvudtaget. Efter dryga 20 minuter så tappar vi kontrollen någorlunda, och matchen övergår istället till mestadels kampspel och Gillberga växer sig in i matchen mer och mer. Efter 30 minuter får vi tillslut utdelning där Wästlund kliver upp och skallar dit 1-0 på en hörna från undertecknad, och det var definitivt inte orättvist. Efter detta tappar vi kommandot och Gillberga tar över matchbilden. Vi tappar en del i duell- samt passningsspelet. Under denna period så skapar dock inte Gillberga några större farligheter och vi kan gå in i pausvilan med ledning 1-0. I paus pratar vi om att återigen ta kommandot och vinna våra dueller. Vi känner även att vi kan försöka manövrera och spela oss igenom Gillberga på ett mer effektivt sätt och att våga vila med bollen när vi har den, då vi var något hetsiga att ta oss fram i banan vid varje tillfälle som gavs i den första halvleken. Andra halvlek drar igång, och matchen startar likt den slutade i första. Det präglas av mycket dueller och Gillbergas får sägas är något av det mer spelförande laget även om de fortsätter att söka den långa bollen upp till deras centrala tankar uppe på topp. Det är dock vi som får utdelning återigen då Gillbergas mittback dräller med bollen. Undertecknad snor åt sig bollen, tar sig förbi nästa försvarare och kommer (tyvärr) lite ur vinkel. Undertecknad tittar upp mot bortre delen av straffområdet där Abid kommer löpandes, lyfter bollen och Abid kan raka in 2-0 målet efter att bollen tagit på en Gillbergaförsvarare. Här känns det som att vi har full kontroll på läget, men strax efteråt får Gillberga frispark nere ute vid sidlinjen. Frisparken är fint slagen och en Gillbergaspelare kommer av bara farten och skarvar in 2-1. Med 20 minuter kvar får vi även en man utvisad på Wästlund drar på sig sitt andra kort för dagen, och det känns som att det kan ge någon form av nerv i matchen. Men här tar vi oss samman och Gillberga lyckas inte skapa något tryck överhuvudtaget under de återstående minuterna av matchen, utan snarare är det vi som är närmare 3-1 via några halvdana lägen. Slutresultatet skrivs till 2-1, och även om Gillberga stundtals var det mer spelförande laget så känns det som en komfortabel vinst i slutändan trots tio man. Backlinjen ska ha beröm idag för sitt duellspel och sin noggrannhet i försvarsspelet. Gillberga skapar knappt ett läge på hela matchen, utan är endast farliga på fasta situationer med sin tyngd - men även där (trots deras mål) så sköter vi det med bravur. Vidare så förtjänar Axel beröm. Han kommer inte till de jätteheta lägena idag men han lägger ner ett enormt slit offensivt som defensivt och löper extremt mycket i det tomma. Nu laddar vi om batterierna och tar oss till Linnevi IP nästa lördag för derbymatch mot Klässbols SK. Väl mött, #8 Senior Fotboll 18 aug 2023 0kommentarer
  • Förlust borta mot Grums 2

Första matchen på höstsäsongen och den spelades mot Grums 2. Vi ställer upp på följande vis: Christian Olle Pierre Jimmie Aregarn Ling LO Patrik Petter Axel Andreas Sidan: Jon, Simon, Leon, Davidsson Vi inleder matchen på ett övertygande sätt och är otroligt effektiva och har ledning med 0-3 efter 20 minuter. 0-1 genom Andreas som uppfattar att målvakten är långt ut och från 45 meter drar iväg ett skruvat skott som ställer målvakten i grums helt som på något sätt också lyckas fumla in bollen i eget mål. 0-2 genom Petter som får en snygg passning mellan backarna av Ling som drivit bollen över på Petters kant och Petter rullar snyggt in bollen intill stolpen så man skulle kunnat tro att han spelat forward tidigare i karriären. 0-3 genom Axel som tar emot en fin djupledspassning från Aregarn och avslutar riktigt snyggt med fel fot i målvaktens bortre hörn. Grums har bollen i kanske 75% av matchen och rullar snyggt och byter kant hela tiden och vi orkar inte riktigt hålla emot i 90minuter. Vi freder oss många gånger väldigt bra men de kommer närmare och närmare och man märker av att flera av deras spelare har varit med och spelat division 3. Med 5min kvar så kommer målet och ledningen för grums till 4-3. Tycker att vi gör det okej efter förutsättningarna. Bara att inse att vi möter ett väldigt bra Grums 2 idag och om de har det här laget fler matcher den här säsongen så vinner de nog över 95% av lagen de har kvar. Beröm idag utgår till Axel som krigar på förtjänstfullt på topp och springer och river och sliter på det mesta och dessutom gör ett riktigt fint mål. Nya tag nästa helg hemma mot Gillberga! Senior Fotboll 11 aug 2023 0kommentarer
  • Vinst i hemmaderbyt mot Gunnarskog/Bortan!

Efter ett litet speluppehåll på dryga två veckor var det äntligen dags att snöra på sig fotbollsskorna igen! Denna gång stod Gunnarskog/Bortan för motståndet i vad som var vändningen på serien. Vi inledde seriespelet mot just Gunnarskog, där vi kunde gå segrande med 3-1. Gunnarskog har haft en något tuffare säsong jämfört med tidigare år då de varit med i toppen av tabellen och placerar sig i botten av serien, men ett derby är alltid ett derby och det var något vi pratade om inför matchen. Underskattning var ingenting vi skulle falla på, utan jobbet ska läggas ner oavsett motstånd och det visade sig vara segerreceptet även denna eftermiddag. Vi startade med följande lag: Christian Sjöblom Thuna Jimmie Aregarn Swanö Ling LO Petter Wästlund Axel Avbytare: Leon, Bäckström, Nyrén, Jon och Ingman Matchen inleds något tveksamt från vår sida och vi har svårt att ta tag i taktpinnen. Vi visste sedan innan att Gunnarskog är spelskickliga och att de har ett fint grundspel, något som de även visar matchen igenom, och har väl det spelmässiga övertaget i början av matchen. Trots en något trögare start så får vi ändå utdelning i den elfte minuten när Thuna, efter en hörna, trixar upp bollen och försöker sig på en cykelspark i straffområdet. Bollen studsar lite på ett par spelare innan Wästlund kan raka in bollen på mållinjen. Efter detta växer vi in i det mer och mer, och blir framförallt rejälare i det fysiska spelet och vinner närkamperna ute på planen. Gunnarskog är dock inte helt ofarliga under denna perioden utan glider igenom mitten några gånger, men skapar inga direkta chanser utan vår försvarslinje med Thuna och Jimmie i spetsen tar ner deras anfall på ett fint sätt. 2-0 kommer i den 22:a minuten efter ett långt inkast från Axel, där Wästlund vräker sig fram och nickar ner bollen i målvaktens vänstra hörn. Efter detta känns det som att vi tar kontrollen helt på matchen. Även om Gunnarskog är det mer spelförande laget så ligger vi rätt i våra positioner, och de får inte ut någonting av bollinnehavet. Istället är det vi som vinner duellerna, och kan gång efter annan kontra/kombinera oss fram till farligheter. Och med lite mer skärpa i den sista passningen så hade vi även kunnat göra ett par mål till i den första halvleken. Dock får vi in ytterligare en boll precis innan pausvilan när Aregarn kliver fram och tar en frispark strax över mittlinjen, till höger av planen. Aregarn drar till och bollen får en hög båge som målvakten bör ta, men som missbedömer helt och ställningen kan skrivas till 3-0 när vi går in i pausvilan. I paus så pratar vi om att fortsätta vara noga i försvarsspelet och att inte slappna av trots en stabil 3-0-ledning. Vi pratade även om att vara något mer noggranna i passningsspelet och att försöka vila med bollen i det stekheta vädret som bjöds på denna dag. Andra halvlek blåses igång, och vi fortsätter på den inslagna vägen. 4-0 kommer i den 52:a minuten när Aregarn återigen kliver fram och slår en frispark från långt avstånd. Även om bollen är något mer flackt slagen jämfört med Aregarns första mål så är det i stort sett identiskt. Målvakten missbedömer, och bollen studsar in i mål. 5-0 kommer i den 75:e när inbytte Nyrén slår en hörna från höger som Thuna når högst på och kan nicka in i målvaktens högra kryss. Tyvärr får inte Christian hålla nollan idag utan Gunnarskog lyckas peta in en boll får en solklar offsideposition, vilket var trist. Det är en sak om Gunnarskog gjort ett regelrätt mål men det är tråkigt att en sån grov offside missas. Slutresultatet skrivs tillslut till 6-1 när undertecknad tar sig igenom mitten och hittar in till Nyrén i straffområdet. Nyrén gör sin gubbe, tar sig ner längskortlinjen och kan snyggt spela fram Bäckström som enkelt sätter dit slutresultatet. En komfortabel vinst tillslut och skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen efter förlusten i seriefinalen mot Åmotfors. Jobbet görs av samtliga gubbar som äntrade planen idag och det är det som bäddar för segern. Extra beröm utgår till vårt mittlås med Jimmie och Thuna som är dominanta matchen igenom. Extra beröm utgår även till Aregarn som gör sin bästa match i mangskogsdressen och är kanske planens bästa spelare den här eftermiddagen. Utöver de två målen han gör så är han även stabil i försvarsspel som passningsspel, och är ett ständigt hot med sin fina vänsterfot - framförallt på de fasta situationerna där han gång efter annan skapar oreda. Dessutom var det jäkligt skoj att se Axel tillbaka i matchtruppen efter ett längre skadeuppehåll, en skada som han ådrog sig mot Gunnarskog tidigare i våras. Nu går vi på uppehåll och laddar batterierna inför en spännande höst där vi i allra högsta grad är med och tampas om seriesegern. Väl mött, #8 Senior Fotboll 9 jul 2023 0kommentarer
  • Vinst borta mot Svanskog!

I 30graders värme drog vi åter igen söderut och denna gång mot Svanevallen för att möta Svanskog. Vi ställer upp på följande vis: Pär Jon Jimmie Pierre Aregarn Swanö Andreas LO Simon Abid Wästlund Sidan: Petter, Jonas, Davidsson, Leon och Erik. Inte så mkt att säga om matchen, vi gör det bra efter förutsättningar i värmen. Svanskog ställer upp med ett ungt lag och Vi är numret större och tyngre över hela banan och det är inget snack om saken. Som vanligt varierar vår kvalité då vi ibland gör det lite svårt och ibland visar upp ett fint passningsspel. Ofta räcker det långt för oss då vi har en bra trupp på ca 20 man där alla bidrar ute på planen. Tyvärr så orkar vi inte hålla 0an efter en för övrigt godkänd domarinsats och vi får en väldigt tveksam straff emot oss när klockan passerat 90. Varken Svanskog eller vi förstod någonting. Kanske lite kompensation till Svanskogs unga lag men det var nog mer ledsamt för oss att inte få hålla 0an intakt än för dom att göra ett tröstmål. Målen: 0-1 Swanö hittar fram till Abid på djupet som drar till i målvaktens bortre och högra hörn, snyggt avslut. 0-2 efter lite fint passningsspel av oss på mitten så får Abid bollen på kanten och utmanar sin ytterback och går förbi och med ett perfekt hårt skruvat inlägg på bortre stolpen där Wästlund dyker in med skallen. Lite Erik Edman->Henrik Larsson 2004 vibbar. 0-3 Inkast av Andreas som Wästlund skarvar upp i luften och Pierre gör en konstspark på, kanske mer saxspark än bicicleta men snyggt är det och i hörnet dimper bollen ner. 0-4 En vunnen nick av LO som Wästlund får tag på och slår en boll som ser ut att vara för hård men som Svanskogs back av någon anledning slutar springa på. Swanö visar sin snabbhet och tar bollen och hittar Abid fri och osjälviskt spelar bollen rakt över. Abid visar kyla och håller i bollen så han lurar skjortan av mittbacken som glider förbi för att täcka och därefter rullar in bollen i öppet mål. 0-5 inkast Andreas igen. Petter kommer på bollen som rullar vidare till Pierre och han får en tå på den som blir en skarv till vår gubbe i lådan Abid och han sätter dit sin tredje strut för dagen. Straffen till 1-5 redan omnämnd vad vi tyckte om den. Idag utgår beröm till Swanö som gör 2 assist och sin första start för säsongen. Visar sin snabbhet och rivighet flera gånger. Abid ska ha beröm för att nosa upp sina lägen och visar att man inte behöver kriga för varenda boll hela tiden utan det gäller att ligga rätt, vara smart och i position när väl lägena dyker upp. LO vinner flera närkamper som vanligt och en sån här match när det är ett ungt lag så visar han vem som varit med längst. Även ett omnämnde till ledare Jon som också gör sin första från start och är i princip klanderfri sina 60 minuter ute på planen. Nu väntar en spännande seriefinal mot Åmotsfors på Mangvalla på onsdag 21/6 klockan 19.00 innan midsommar och det blir en tuff värdemätare för oss! Senior Fotboll 17 jun 2023 0kommentarer