12:00 27 apr 2013

Myckle IK - R�nnsk�r Railcare IF

0 - 5

Myckle IK - R�nnsk�r IF 0-5 (0-0)

F�r andra g�ngen p� kort tid m�ttes Myckle och R�nnsk�r i en direkt avg�rande match. F�rra matchen g�llde avancemang i domarcupen, denna g�ng g�llde det DM. Och d� liksom nu gick RIF �n en g�ng segrande ur striden.

F�rsta halvlek �r l�tt-refererat. R�nnsk�r har bollinnehavet men Myckle, som st�ller upp med ett 4-1-4-1-system, ligger r�tt i positionerna och sl�pper inte till mycket chanser. De chanser RIF f�r �r ofta frukten av slarv fr�n Myckles sida men l�ngst bak st�r Wille och v�grar sl�ppa in bollen. Myckles st�rsta chans kom i den 21 minuten d� Anton L kommer s� gott som fri men m�lvakten avv�rjer och returen r�ddas till h�rna

Andra halvlek var 6 minuter gammal n�r en av Linus fina h�rnor hamnar p� Emil B�s huvud. Emil �r ytterst n�ra att nicka in bollen men m�lvakten hinner med och tippar bollen till ny, men dock resultatl�s, h�rna. I st�llet tar R�nnsk�r ledningen 2 minuter senare. R�nnsk�r f�r en tveksam frispark och l�gger den snabbt innan Mycklespelarna hinner organisera sig. I fritt skottl�ge �r sedan Wille i m�let chansl�s. 3 minuter senare bl�ser domaren straff f�r RIF �ven den lite tveksam sett fr�n b�nken men 0-2 var ett faktum. I matchminut 21 st�ngs matchen. Mattias kommer fri med m�lvakten, rundar denne men f�r bollen f�r l�ngt ifr�n sig och en back hinner mellan och rensar. Det leder till ett fril�ge f�r RIF vilket resulterar i 0-3. Myckle �ndrar sedan till en offensivare uppst�llning och Emil B tar p� sig en fri roll och backlinjen blir kvar med tre spelare. Detta utnyttjar RIF och �kar i slutminuterna p� till b�de 0-4 och 0-5.

Myckle g�r ingen d�lig match men R�nnsk�r �r numret st�rre och vinner r�ttvist. �ven om siffrorna blir lite f�r stora. Men vad hade h�nt om MIK f�tt 1-0 p� Emils nick i b�rjan av andra.