• Referat: Mvfk P17 - IFK Berga

8-dels final i J18 DM. Kul med match mitt i veckan och alltid lite extra spännande med utslagningsmatch. Dessutom hade vi revansch att utkräva efter debaclet mot dem i Serien. Vi visade direkt vilja att diktera matchen och skapar chanser och gör 2 helt fantastiska mål där vi rullar bort motståndet totalt. Klassmål! Men efter ca 30 minuter så börjar vi falla in i deras spel och det blir mer kamp. Vi spelar för lite passar på mittfältet istället går bollarna direkt på våra forwards. Men 2-0 står sig halvleken ut. Andra börjar som första slutar. Fotbollen blir mer rak och det slås långbollar. Det är ett spel som Berga kan hantera. Vi fortsätter dock att skapa chanser och borde avgjort matchen. Men istället är det Berga som efter en period med många hörnor och inlägg från dem lyckas nicka in kvitteringen efter dryga timmen spelad. Matchen fortsätter med mycket kamp och långbollar. Vi skapar fler chanser att avgöra, men bollen vill inte in. Rättvist går vi ändå vidare till kvartsfinal. U21 14 maj 2022 0kommentarer
  • Referat: Myresjö/Vetlanda FK - IFK Värnamo

En toppmatch på Vitalavallen! IFK Värnamo på besök, alltid kul att möta storlag. Men grabbarna i Mvfk visade ingen som helst respekt satte högsta fart direkt. Redan i 1:a minuten klackskarvar Jakob fram Samuel i djupet på vänsterkanten som med en perfekt yttersida hittar Faik vid Bitte stolpen. Bara otur gör att vi inte leder med 1-0 redan då. Båda lagen försöker hantera den svårspelade planen och gör det bra i ett högt tempo. Tycker vi har bra kontroll på matchen. Efter en fin lyftning in i deras straffområde av Said mot Faik får Faik chansen att revanchera sig efter lite oreda i IFK Värnamo försvaret trycker han dit 1-0. Matchen fortsätter i högt tempo där jag tycker vi i Mvfk är lite bättre. Halvleken går mot sitt slut när Värnamo vinner en frispark en bit in på offensiv planhalva. Bollen slås mot mål. Den kraftiga vinden gör att bollen seglar in i nättaket. Lite surt att gå till halvtidsvila med oavgjort. Andra börjar på ett bra sätt för oss och 6 minuter in i halvleken så hittar Rezan in till Samuel vid straffområdeslinjen. Samuel vänder bort sin försvararenoch skjuter in 2-1 vid närmsta solpen. Fullt rättvist. Halvleken fortsätter bra och vi har kontroll, men lyckas inte sätta spiken i kistan. När matchklockan visar 86 min får IFK Värnamo en frispark ca 30 meter från mål. Deras spelare satsar allt och får världens träff. Stenhårt och det är inget att göra åt utan 2-2 är ett faktum. Bra spel härlig kämparglöd. Lite otur att vi bara får med oss 1 poäng denna matchen. U21 9 maj 2022 0kommentarer
  • Åttondelsfinal i J18 DM

Efter att ha blivit 1:a i vår grupp så är det nu lottat och klart. Vi fick IFK Berga i åttondelsfinalen i J18 DM. Matchen kommer spelas hemma på Myrvalla onsdagen den 11/5 kliockan 18:45. U21 3 maj 2022 0kommentarer