17 augusti 2018
19:00

Pålsboda GoIF

FANTASTIK VÄNDNING

Det var ett sömningt MIF som gjorde kanske årets sämsta första halvlek när höstsäsongen drog igång på Åsavallen. Pålsboda var allertare, hungrigare och ville helt enkelt mer än MIF-killarna. Rättvist var det därför att Pålsboda ledde med 2 - 0 i halvtid. En rejäl diskussion i pausen och en hel del omkastningar i laget gjorde att Mullhyttan kom ut som ett nytt lag i andra halvleken. Detta resulterade i en vändning som man inte så ofta får vara med om och det var skyttekungen Skendar Amidi som framspelad av vapendragaren Boban Pavic snyggt tryckte in första målet i krysset. Ni som minns Tierry Henrys glansdagar anar hur målet gick till. Kvitteringen stod Johan Fredriksson för framspelad av Skendar Amidi. Spänningen var olidlig när MIF i slutminuterna fick chansen att avgöra matchen från straffpunkten. Robert Abazi visade nerver av stål när han klev fram och avslutade vändningen och matchen slutade 3 - 2.
Som tränare blir man glad när laget visar upp sådan moral att vända underläget och dessutom helt och hållet låta domaren sköta sina uppgifter. Ingen varning tilldelades de gul/svarta så vi får fortsätta kampen om seriesegern utan avstängningar.